Kinderhulper Anna kwam als oud-maatschappelijk werker bij gezinnen achter de voordeur. Daar zag ze het effect van onze hulp op jongeren: “vanaf je 18e ben je bij wet volwassen, maar kun je ook al die verantwoordelijkheden dragen?”.
Kasper van Kooten – ambassadeur van Kinderhulp – klimt regelmatig in de pen over kinderarmoede. Zijn column in de Libelle deze week gaat over Saar, die zich gevangen voelt in armoede.
Kasper van Kooten – ambassadeur van Kinderhulp – klimt regelmatig in de pen over kinderarmoede. In zijn column in de Libelle deze week schrijft hij over warmte, laagjes en een halve slaapzak met watten.
Kinderhulper Anna kwam tot voor kort bij gezinnen achter de voordeur als maatschappelijk werker. Daar zag ze het effect van Actie Pepernoot op ouders en kinderen.
Kasper van Kooten – ambassadeur van Kinderhulp – klimt regelmatig in de pen over kinderarmoede. Zijn column in de Libelle deze week gaat over vieze schoenen, broccoli en geldzorgen.
Kasper van Kooten – ambassadeur van Kinderhulp – klimt ieder kwartaal in de pen over kinderarmoede. In zijn column in de Libelle deze week schrijft hij over de voetafdruk die je achterlaat op aarde.
Kasper van Kooten – ambassadeur van Kinderhulp – klimt ieder kwartaal in de pen over kinderarmoede. Deze koude decembermaand schrijft hij over warmte geven. "Warmte voor hun voeten, hun lijf en daarmee hun hart. Het is december, geef om elkaar."
"Toen ik hoogzwanger, onder de verfspetters en ietwat gestrest bij de verloskundige aangaf dat we nog verre van klaar waren voor de komst van de kleine, stelde ze me gerust. De wieg die nog in de grondverf stond; het zou wel loslopen."
Kasper van Kooten – ambassadeur van Kinderhulp – schrijft in zijn column in de Libelle deze week over zijn eigen jongenskamer, en waarom een eigen plek voor kinderen zo belangrijk is.
Kasper van Kooten - ambassadeur van Kinderhulp - schrijft in zijn column in de Libelle deze week over zomervakantie voor kinderen die in armoede opgroeien. "Voor veel kinderen is hun zomervakantie eigenlijk niet vakantie, maar lang thuis zonder school. Het breekt je hart."
Kasper van Kooten - ambassadeur van Kinderhulp - klimt ieder kwartaal in de pen over kinderarmoede. "Mijn wens is dat een kind nooit geïsoleerd hoeft te raken door leven in armoede, of het nu vijf is of eindexamen doet", zo schrijft hij in zijn column in de Libelle deze week.
Als kind niet kunnen meedoen met leeftijdsgenootjes, omdat je in armoede opgroeit, heeft effect op je sociale ontwikkeling. Zo ligt een gevoel van eenzaamheid op de loer. Iets dat ook een veelvoorkomend thema is onder jongeren.
“Gemiddeld trekken mensen pas na 5 jaar financiële problemen aan de bel. En in die 5 jaar komt er veel op hen af; verschillende instanties en schuldeisers, oplopende achterstanden, dingen die ze moeten doen en veel moeilijke stukken om te lezen. Maar ook vragen, verdriet, onzekerheden en stress, heel veel stress.”
"In mijn functie als beleidsmedewerker bij Kinderhulp lees ik regelmatig brieven over gezinnetjes voor wie deze eerste periode nog een stuk pittiger is. Bijvoorbeeld voor jonge moeders die zelf nog naar school gaan en met hun kindje in een moeder- en kindhuis wonen."
"In ons land zijn er 2,5 miljoen mensen die niet goed kunnen lezen of schrijven. Voor een leesverslaafde zoals ik is dat bijna niet te bevatten! Hoe ziet je leven eruit als je dat briefje naar school van je kinderen niet kunt schrijven, een etiket in de supermarkt niet kunt lezen en (nog belangrijker) de bijsluiter van een geneesmiddel niet kunt begrijpen.