Jasmine Sendar deelt haar Kinderhulpverhaal

Juni ambassadeursmaand - Iedere week deelt één van onze ambassadeurs zijn of haar Kinderhulpverhaal. Vandaag: Jasmine Sendar. Ze vertelt over haar eigen ervaring met geldzorgen, de stress die daarbij komt kijken, over hulp vragen en een ander een hand toereiken.

Lees verder

Rudolph van Veen deelt zijn Kinderhulpverhaal

Juni ambassadeursmaand - Iedere week deelt één van onze ambassadeurs zijn of haar Kinderhulpverhaal. Vandaag: Meesterkok en Meester Patissier Rudolph van Veen. Hij vertelt over erbij horen, gelijke kansen en "het Nederlanderschap".

Lees verder

De actie van... Kaatje

"Als actieve moeder van drie kinderen zag ik wat de lockdown deed met mensen, gezinnen én kinderen. Na een gesprek met Ilse van Kinderhulp besloot ik in actie te komen voor Kinderhulp. Zo helpen we samen de kinderen om de hoek.” We spraken Kaatje Nolen, dé vrouw achter de waanzinnige actie "True Art Of Giving".

Lees verder

Nieuwsbegrip Zomerpret

Ieder kind een leuke zomervakantie! Kinderhulp en Nieuwsbegrip vragen hier aandacht voor met een extra Nieuwsbegriples voor groep 5/6 en 7/8. Want ook een klas kan hét verschil maken voor een kind dat opgroeit in armoede.

Lees verder

Marjolijn Touw deelt haar Kinderhulpverhaal

Juni ambassadeursmaand - Iedere week deelt één van onze ambassadeurs zijn of haar Kinderhulpverhaal. Vandaag: Marjolijn Touw. Waarom is zij zes jaar geleden ambassadeur van Kinderhulp geworden? En wat raakt haar zo in ons werk?

Lees verder

Vacature: Database Marketeer

Om aan het toenemende aantal hulpvragen van kinderen in armoede tegemoet te kunnen komen, heeft Kinderhulp ambitieuze plannen. Én daarbij passende doelstellingen voor fondsenwerving. Om deze te realiseren wil Kinderhulp de afdeling Fondsenwerving uitbreiden met een gedreven en resultaatgerichte Database Marketeer.

Lees verder

Actie Zomerpret 2021 van start!

We kijken meer dan ooit uit naar de aankomende zomer! Eindelijk weer een terrasje pakken, lekker uit eten, een dagje pretpark, dierentuin of strand of plonzen in het zwembad. Dat geldt helaas niet voor iedereen…

Lees verder

Column: Sociaal isolement door armoede

Kasper van Kooten - ambassadeur van Kinderhulp - klimt ieder kwartaal in de pen over kinderarmoede. "Mijn wens is dat een kind nooit geïsoleerd hoeft te raken door leven in armoede, of het nu vijf is of eindexamen doet", zo schrijft hij in zijn column in de Libelle deze week.

Lees verder

Ontelbaar veel blije gezichten dankzij de VriendenLoterij

Dankzij de VriendenLoterij en al haar trouwe deelnemers heeft Kinderhulp sinds 2000 al ontelbaar veel kinderen in armoede een steuntje in de rug kunnen geven. Van Sinterklaascadeautjes tot Zomerpretpakketten en zwemles. Tijd om terug te blikken op vier highlights uit de afgelopen 21 jaar!

Lees verder

Nederland zet tijdens Stapril ruim 810 miljoen stappen voor Kinderhulp

Door de hele maand april te wandelen hebben meer dan 2.700 deelnemers aan Stapril samen ruim 810 miljoen stappen gezet. Niet alleen een prachtige lichamelijke prestatie, maar ook één met hun hart. De hele maand vroegen de deelnemers aan Stapril aandacht - en sponsorgeld - voor Kinderhulp en alle kinderen en jongeren in Nederland die in armoede opgroeien.

Lees verder

Armoede overkomt ook jongeren. Fleur vertelt…

In Nederland groeit 1 op de 15 jongeren tussen de 18 en 21 jaar op in armoede. Dat zijn zo’n 35.000 jongeren voor wie een laptop, vervolgstudie, sportles, goede schoenen, beugel of ingerichte kamer niet vanzelfsprekend is. Hoe het is om als jongvolwassene op jezelf te gaan wonen met weinig middelen – en hoe Kinderhulp het verschil kan maken – vertelt de 19-jarige Fleur.

Lees verder

Onze collecteweek zit erop!

Duizenden vrijwilligers waren afgelopen week (digitaal én fysiek) op de been voor Kinderhulp. Ook dit jaar vroegen de coronamaatregelen heel veel flexibiliteit van onze collectanten en organisatoren. Iedereen heeft er álles aan gedaan om tóch voor Kinderhulp te collecteren.

Lees verder