Geef ook wat warmte met een kerstpakket dit jaar!

Hoe? In december vraagt Kinderhulp met de Geef-ze-warmte campagne aandacht voor de ruim 300.000 kinderen die in Nederland opgroeien in armoede. Koppel jullie kerstpakket hieraan door jouw medewerkers de optie te bieden het bedrag van hun kerstpakket te doneren aan Kinderhulp.

Lees verder

Vacature: Medewerker Informatiebeheer (32-36 uur)

Ben jij analytisch sterk, hebben administratieve systemen en data geen geheimen voor jou, ben je een held met Excel én steek je graag de handen uit de mouwen in de uitvoering? Dan ben jij misschien de nieuwe Medewerker Informatiebeheer van Nationaal Fonds Kinderhulp!

Lees verder

Nationale Kinderzwerfboekdag

Op 6 oktober start de Kinderboekenweek en is het de Nationale Kinderzwerfboekdag! Ons project Kinderzwerfboek organiseert, samen met DHL, in de Kinderboekenweek een speciale dag in het Nederlands Openluchtmuseum.

Lees verder

De actie van… Stijn en Douwe

Door het hele land komen volwassenen, kinderen, bedrijven, stichtingen en verenigingen in actie om geld in te zamelen voor hulp aan kinderen in armoede. Daar zijn we erg dankbaar voor! We lichten daarom regelmatig een bijzondere actie uit. Vandaag: Stijn Wolters en Douwe Duvekot. Zij kwamen voor Nationaal Fonds Kinderhulp letterlijk in beweging op de galerij van hun studentenflat en haalden daarmee maar liefst € 1.699 op.

Lees verder

Internationale Dag van de Jeugd: jongeren in de schijnwerpers!

Jongeren zijn onze toekomst. Daarom zet de Verenigde Naties vandaag alle kinderen van 15 tot 24 jaar in de schijnwerpers tijdens de Internationale Dag van de Jeugd. Nationaal Fonds Kinderhulp zet zich onvoorwaardelijk in voor jongeren die in armoede opgroeien. Twan, Isabel, Fleur en Annelou vertelden ons hun inspirerende verhalen. En hoe Kinderhulp het verschil maakt.

Lees verder

"Nieuwe kleding maakt voor veel kinderen een groot verschil"

In Nederland groeit 1 op de 15 jongeren tussen de 18 en 21 jaar op in armoede. De impact van armoede op jongvolwassenen is groot, vertelt Johnny Versteeg, cliëntondersteuner voor de gemeente Nieuwkoop. Wat nieuwe kleding maakt volgens hem soms al een groot verschil. “Het is triest dat kinderen geen financiële middelen overhouden voor wat leuke kleding voor zichzelf.”

Lees verder

"Jongeren van 18 tot 21 jaar zijn een kwetsbare doelgroep"

Kinderen en jongeren die in een arm gezin opgroeien, komen al vroeg in het leven op achterstand. Dit blijkt uit onderzoek van de Erasmus School of Economics, waar de Volkskrant over berichtte. In het programma 'Met het Oog op Morgen' op NPO Radio 1 vertelden de 20-jarige Isabel en Irene Boersma van Nationaal Fonds Kinderhulp meer over de gevolgen van armoede onder jongeren.

Lees verder

7.000 Zomerpretpakketten uitgedeeld!

Kinderhulp maakt deze zomer 7.000 kinderen blij met een Zomerpretpakket! Dankzij ontzettend veel steun van donateurs, sponsoren en partners hebben we de 5.000 Zomerpretpakketten van vorig jaar overtroffen. Wat fijn dat hierdoor nóg meer kinderen genieten van een zomer vol pret!

Lees verder

Column: Thuis in Holland

Kasper van Kooten - ambassadeur van Kinderhulp - schrijft in zijn column in de Libelle deze week over zomervakantie voor kinderen die in armoede opgroeien. "Voor veel kinderen is hun zomervakantie eigenlijk niet vakantie, maar lang thuis zonder school. Het breekt je hart."

Lees verder

Dagboek van moeder Saïda

Moeder Saïda neemt je mee in hoe het is als je de eindjes aan elkaar moet knopen, maar ook je kinderen een zorgeloze jeugd wilt geven. De stress, de dilemma’s en vooral: er het allerbeste van maken. Wat is zomerpret voor Saïda en haar vijf kinderen?

Lees verder

Kasper van Kooten deelt zijn Kinderhulpverhaal

Juni ambassadeursmaand - Iedere week deelt één van onze ambassadeurs zijn of haar Kinderhulpverhaal. Vandaag: acteur, cabaretier en muzikant Kasper van Kooten. Waarom is hij recent ambassadeur van Kinderhulp geworden? Wat raakt hem zo in ons werk?

Lees verder

Eerste Zomerpretpakketten ingepakt!

Voor veel van de ruim 300.000 kinderen en jongeren tot 21 jaar die in armoede opgroeien is de zomer een lange periode waarin ze weinig bijzonders meemaken. Dat moet anders! Daarom riep Nationaal Fonds Kinderhulp vier jaar geleden de Zomerpretpakketten in het leven. Vandaag werden de eerste pakketten ingepakt.

Lees verder

Nepcollectant in Eindhoven

We hebben helaas diverse meldingen ontvangen dat iemand namens Nationaal Fonds Kinderhulp "collecteert" in Eindhoven en omgeving. Belt de collectant bij je aan? Geef géén geld en neem direct contact op met de politie.

Lees verder