5000 Zomerpretpakketten!

"Jaaa, ik wou al mijn hele leven naar de bioscoop!" riep Julia (6) bij het zien van de bioscoopkaartjes in haar Zomerpretpakket. Zij is één van de 5.000 blije kinderen die dit jaar een pakket ontvangen.

Lees verder

Eerste Zomerpretpakketten uitgedeeld

Vandaag deelden we samen met wethouder van Hilversum Karin Walters de eerste Zomerpretpakketten uit via een zomerse belevingsroute op de Werf35 in Hilversum. Alicia: “Ik vind de cupcakes het allerleukste.

Lees verder

Hulp van radio 10 voor actie Zomerpret

Gerard Ekdom van Radio 10 zet zich deze week in om samen met Kinderhulp de laatste 100 Zomerpretpakketten voor kinderen in armoede mogelijk te maken. Zodat er vóór de zomervakantie maar liefst 5.000 pakketten kunnen worden verspreid.

Lees verder

'Armoede in Nederland neemt toe'

Vandaag verscheen het onderzoek ‘Kansrijk Armoedebeleid’ van het Centraal Planbureau (CPB) en het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). Hierin is onderzocht welk beleid werkt om armoede, waaronder specifiek onder kinderen, op de lange termijn te bestrijden.

Lees verder

Oproep: schrijf een ‘Bikkel Bericht’

60% van de ouders met een laag inkomen denkt dat hun kinderen weten dat er thuis weinig geld is. Daarom steekt Kinderhulp de kinderen een hart onder de riem door iedereen te vragen een ‘Bikkel Bericht’ achter te laten voor kinderen in armoede.

Lees verder

Grip op geld

Wist je dat één op de vijf Nederlanders geldzorgen heeft? Een groot deel van deze mensen heeft kinderen jonger dan 21 jaar. Opvoeden met geldzorgen is soms best lastig. Hoe pak je het aan? Waar kun je voor hulp terecht?

Lees verder

"Komt dit nog wel goed?"

Een vijfde van de Nederlanders heeft direct minder te besteden door de coronacrisis, blijkt uit een peiling van Nibud. Alleenstaande moeder Jasmin werd door het Noordhollands Dagblad geïnterviewd over de impact van de crisis op haar gezin.

Lees verder