Niets gevonden.

Nieuws

Kinderhulp & Nieuwsbegrip

15 November 2019

1 op de 12 kinderen in ons land groeit op in armoede: dat zijn er gemiddeld 2 in elke klas… Kinderhulp en Nieuwsbegrip vragen hier aandacht voor met een speciale extra les.

Lees verder > 

Vacature: raamkloppers

7 November 2019

Kinderhulp zoekt raamkloppers. Ben jij onze nieuwe collega?

Lees verder > 

Column: Arm in de luier

31 October 2019

"In mijn functie als beleidsmedewerker bij Kinderhulp lees ik regelmatig brieven over gezinnetjes voor wie deze eerste periode nog een stuk pittiger is. Bijvoorbeeld voor jonge moeders die zelf nog naar school gaan en met hun kindje in een moeder- en kindhuis wonen."

Lees verder > 

Actie Pepernoot van start!

28 October 2019

Actie Pepernoot is weer van start! Ook dit jaar hopen we heel veel kinderen blij te maken met een Sinterklaascadeautje. Help je mee?

Lees verder > 

Column: Lezen en laten lezen

25 September 2019

"In ons land zijn er 2,5 miljoen mensen die niet goed kunnen lezen of schrijven. Voor een leesverslaafde zoals ik is dat bijna niet te bevatten! Hoe ziet je leven eruit als je dat briefje naar school van je kinderen niet kunt schrijven, een etiket in de supermarkt niet kunt lezen en (nog belangrijker) de bijsluiter van een geneesmiddel niet kunt begrijpen.

Lees verder >

Nieuw schooljaar, nieuwe outfit!

24 September 2019

Vol zelfvertrouwen het nieuwe schooljaar beginnen in een outfit waar je trots op kan zijn. Ontzettend belangrijk! Daarom hebben we afgelopen maand 2000 H&M tegoedbonnen t.w.v. € 150,- verspreid onder hen die nog wel een kleine uitbreiding van hun garderobe konden gebruiken.  

Lees verder > 

Kinderzwerfboek blij met nieuwe samenwerkpartner DHL

3 September 2019

200 kinderen van OBS Anne Frank uit Utrecht hebben een gedicht uitgerold van een halve kilometer! Dit ludieke moment markeerde de start van de samenwerking tussen Kinderzwerfboek en DHL. Samen met onze nieuwe partner DHL zetten we ons de komende 3 jaar in om leeskilometers mogelijk te maken voor álle kinderen in Nederland.

Lees verder > 

Vacature: Stagiair Fondsenwerving en Evenementen

21 August 2019

Kinderhulp is op zoek naar een gedreven en resultaatgerichte Stagiair Fondsenwerving en Evenementen. 

Lees verder >

Vacature: Afstudeerder Fondsenwerving

21 August 2019

Kinderhulp is op zoek naar een gedreven en resultaat-gerichte Afstudeerder voor de afdeling Fondsenwerving.

Lees verder > 

Kinderzwerfboeken voor alle kinderen in Nederland!

14 August 2019

Niet ieder kind in Nederland kan thuis boeken lezen. En dat terwijl lezen zo belangrijk is voor alle kinderen. Zo blijkt uit onderzoek bijvoorbeeld dat als er thuis boeken zijn een kind gemiddeld 3 (!) jaar langer naar school gaat dan leeftijdsgenoten die thuis geen boeken hebben.

Lees verder > 

Column: hoe laat je je kind financieel los?

23 juli 2019

Wie keek er niet naar uit: die bijna magische leeftijd van achttien jaar bereiken?! Want ineens, van de ene op de andere dag, ben je officieel volwassen en mag je autorijden, stemmen en meer. Absoluut een goed feestje waard! Maar voor ouders en verzorgers ook zeker een punt van aandacht. Want vanaf dat moment zijn jongeren ook financieel zelfstandig. 

Lees verder > 

5 vragen van de Nationale Ombudsman

22 juli 2019

De Nationale Ombudsman komt op voor de belangen van burgers. Veel mensen die zich tot hen wenden hebben financiële problemen en daarom besteden ze deze week aandacht aan Nationaal Fonds Kinderhulp in een interview met ons.

Lees verder >