Nieuws

Actie Pepernoot: Kinderhulp luidt noodklok

Voor kinderen die opgroeien in armoede is pakjesavond vieren niet vanzelfsprekend. Kinderhulp zorgt ervoor dat een groot deel van deze kinderen tóch een cadeautje krijgt van de Sint. Het aantal aanvragen is echter zó hoog, dat 4.622 schoentjes leeg dreigen te blijven.

Lees verder

Dagboek van moeder Esmiralda

Moeder Esmiralda neemt je mee in hoe het is als je de eindjes aan elkaar moet knopen, maar ook je kinderen een zorgeloze jeugd wilt geven. De stress en spanning. Maar ook hoe ze er tóch het beste van maken deze Sinterklaasperiode.

Lees verder

Verhalen gezocht!

Heeft Kinderhulp jou ooit geholpen? Of zijn jouw kinderen door ons geholpen? En wil jij je verhaal op camera delen? Wij hebben jou heel hard nodig, om anderen te vertellen waarom wij nodig zijn. Elk verhaal telt.

Lees verder

De actie van… Pim de kaasboer

Met zijn speculaas zorgt Pim de kaasboer ervoor dat vele kinderen tóch een Sinterklaascadeautje via Kinderhulp krijgen dit jaar. Hoe pakt Pim dat aan? En waarom raakt juist Kinderhulp hem zo als goed doel? Pim vertelt.

Lees verder

Omroep MAX onthult de cast van Scrooge Live 2021!

Vandaag is bij Tijd voor MAX de volledige cast van Scrooge Live bekendgemaakt. Onder anderen Jeroen van Koningsbrugge, Joep van Deudekom, Karin Bloemen en Tygo Gernandt zijn zaterdag 18 december om 20.30 uur te zien in de tweede editie van het televisiespektakel.

Lees verder

Actie Pepernoot 2021 van start!

Het verdriet is groot voor een kind wanneer de Sint niks brengt op 5 december, terwijl vriendjes en klasgenootjes wél een cadeautje krijgen… Wij vinden dat ieder kind op 5 december een cadeautje van de Sint verdient. Daarom organiseren wij al sinds het jaar 2000 Actie Pepernoot!

Lees verder

Vacature: Stagiair Evenementen

Om aan het toenemende aantal hulpvragen voor kinderen in armoede tegemoet te kunnen komen, heeft Kinderhulp ambitieuze plannen. Om deze te realiseren zijn we op zoek naar een gedreven en resultaatgerichte Stagiair Evenementen. We zoeken iemand die ons gaat helpen met het opzetten en uitvoeren van een groot fondsenwervend, jaarlijks terugkerend, sportief evenement.

Lees verder

Always zet zich opnieuw in tegen menstruatiearmoede

Steeds meer meisjes en jonge vrouwen in Nederland hebben te maken met menstruatiearmoede. Uit recent onderzoek in opdracht van Always blijkt dat bijna 53.000 meisjes soms school missen omdat zij onvoldoende geld hebben om menstruatieproducten te kopen: een flinke stijging ten opzichte van vorig jaar.

Lees verder

Vacature: beleidsmedewerker (24 uur) (gesloten)

We vinden het belangrijk om veel kennis te hebben van de problemen waar de doelgroep – kinderen in armoede – mee kampt. Ook is het van belang om externe ontwikkelingen op het gebied van armoede bij te houden en waar nodig te laten meewegen. Om dit te realiseren zijn we op zoek naar een gedreven Beleidsmedewerker.

Lees verder

Kinderen in armoede vaak onzichtbaar op school

Middelbare scholieren die in armoede opgroeien zijn vaak niet goed in beeld bij schoolleiding, mentoren en docenten. Hoewel de meeste scholen beschikken over een zorgsysteem voor ouders met weinig geld, is de financiële situatie van gezinnen en de impact op kinderen moeilijk te achterhalen. Dit blijkt uit onderzoek van het Nationaal Fonds Kinderhulp in samenwerking met ASN Bank.

Lees verder

Kinderzwerfboekdag 2021 groot succes!

Van een mooie dag in het Nederlands Openluchtmuseum en tienduizenden zwervende kinderboeken tot het uitrollen van een halve leeskilometerzin: de Nationale Kinderzwerfboekdag op 6 oktober was een groot succes!

Lees verder

Column: In je kamer begint je leven

Kasper van Kooten – ambassadeur van Kinderhulp – schrijft in zijn column in de Libelle deze week over zijn eigen jongenskamer. En waarom een eigen plek voor kinderen zo belangrijk is. "Spullen genoeg, maar wat voorál ook belangrijk was is dat ik me veilig voelde. Het was mijn domein waar ik kon fantaseren en dromen over wie ik wilde zijn of worden."

Lees verder

Scrooge is terug: 18 december live vanuit Leeuwarden!

Na een succesvolle eerste editie in Dordrecht, keert Scrooge Live in december 2021 terug! Omroep MAX en Nationaal Fonds Kinderhulp presenteren opnieuw een bijzonder televisiespektakel vol humor, zang en een actueel maatschappelijk thema. Met deze unieke televisie-uitzending vragen we aandacht voor kinderarmoede in Nederland.

Lees verder