"Nieuwe kleding maakt voor veel kinderen een groot verschil"

In Nederland groeit 1 op de 15 jongeren tussen de 18 en 21 jaar op in armoede. De impact van armoede op jongvolwassenen is groot, vertelt Johnny Versteeg, cliëntondersteuner voor de gemeente Nieuwkoop. Wat nieuwe kleding maakt volgens hem soms al een groot verschil. “Het is triest dat kinderen geen financiële middelen overhouden voor wat leuke kleding voor zichzelf.”

Lees verder

"Jongeren van 18 tot 21 jaar zijn een kwetsbare doelgroep"

Kinderen en jongeren die in een arm gezin opgroeien, komen al vroeg in het leven op achterstand. Dit blijkt uit onderzoek van de Erasmus School of Economics, waar de Volkskrant over berichtte. In het programma 'Met het Oog op Morgen' op NPO Radio 1 vertelden de 20-jarige Isabel en Irene Boersma van Nationaal Fonds Kinderhulp meer over de gevolgen van armoede onder jongeren.

Lees verder

7.000 Zomerpretpakketten uitgedeeld!

Kinderhulp maakt deze zomer 7.000 kinderen blij met een Zomerpretpakket! Dankzij ontzettend veel steun van donateurs, sponsoren en partners hebben we de 5.000 Zomerpretpakketten van vorig jaar overtroffen. Wat fijn dat hierdoor nóg meer kinderen genieten van een zomer vol pret!

Lees verder

Column: Thuis in Holland

Kasper van Kooten - ambassadeur van Kinderhulp - schrijft in zijn column in de Libelle deze week over zomervakantie voor kinderen die in armoede opgroeien. "Voor veel kinderen is hun zomervakantie eigenlijk niet vakantie, maar lang thuis zonder school. Het breekt je hart."

Lees verder

Dagboek van moeder Saïda

Moeder Saïda neemt je mee in hoe het is als je de eindjes aan elkaar moet knopen, maar ook je kinderen een zorgeloze jeugd wilt geven. De stress, de dilemma’s en vooral: er het allerbeste van maken. Wat is zomerpret voor Saïda en haar vijf kinderen?

Lees verder

Kasper van Kooten deelt zijn Kinderhulpverhaal

Juni ambassadeursmaand - Iedere week deelt één van onze ambassadeurs zijn of haar Kinderhulpverhaal. Vandaag: acteur, cabaretier en muzikant Kasper van Kooten. Waarom is hij recent ambassadeur van Kinderhulp geworden? Wat raakt hem zo in ons werk?

Lees verder

Eerste Zomerpretpakketten ingepakt!

Voor veel van de ruim 300.000 kinderen en jongeren tot 21 jaar die in armoede opgroeien is de zomer een lange periode waarin ze weinig bijzonders meemaken. Dat moet anders! Daarom riep Nationaal Fonds Kinderhulp vier jaar geleden de Zomerpretpakketten in het leven. Vandaag werden de eerste pakketten ingepakt.

Lees verder

Nepcollectant in Eindhoven

We hebben helaas diverse meldingen ontvangen dat iemand namens Nationaal Fonds Kinderhulp "collecteert" in Eindhoven en omgeving. Belt de collectant bij je aan? Geef géén geld en neem direct contact op met de politie.

Lees verder

Jasmine Sendar deelt haar Kinderhulpverhaal

Juni ambassadeursmaand - Iedere week deelt één van onze ambassadeurs zijn of haar Kinderhulpverhaal. Vandaag: Jasmine Sendar. Ze vertelt over haar eigen ervaring met geldzorgen, de stress die daarbij komt kijken, over hulp vragen en een ander een hand toereiken.

Lees verder

Rudolph van Veen deelt zijn Kinderhulpverhaal

Juni ambassadeursmaand - Iedere week deelt één van onze ambassadeurs zijn of haar Kinderhulpverhaal. Vandaag: Meesterkok en Meester Patissier Rudolph van Veen. Hij vertelt over erbij horen, gelijke kansen en "het Nederlanderschap".

Lees verder

De actie van... Kaatje

"Als actieve moeder van drie kinderen zag ik wat de lockdown deed met mensen, gezinnen én kinderen. Na een gesprek met Ilse van Kinderhulp besloot ik in actie te komen voor Kinderhulp. Zo helpen we samen de kinderen om de hoek.” We spraken Kaatje Nolen, dé vrouw achter de waanzinnige actie "True Art Of Giving".

Lees verder

Nieuwsbegrip Zomerpret

Ieder kind een leuke zomervakantie! Kinderhulp en Nieuwsbegrip vragen hier aandacht voor met een extra Nieuwsbegriples voor groep 5/6 en 7/8. Want ook een klas kan hét verschil maken voor een kind dat opgroeit in armoede.

Lees verder

Marjolijn Touw deelt haar Kinderhulpverhaal

Juni ambassadeursmaand - Iedere week deelt één van onze ambassadeurs zijn of haar Kinderhulpverhaal. Vandaag: Marjolijn Touw. Waarom is zij zes jaar geleden ambassadeur van Kinderhulp geworden? En wat raakt haar zo in ons werk?

Lees verder

Vacature: Database Marketeer (gesloten)

Om aan het toenemende aantal hulpvragen van kinderen in armoede tegemoet te kunnen komen, heeft Kinderhulp ambitieuze plannen. Én daarbij passende doelstellingen voor fondsenwerving. Om deze te realiseren wil Kinderhulp de afdeling Fondsenwerving uitbreiden met een gedreven en resultaatgerichte Database Marketeer.

Lees verder