Nieuws

Kinderhulp jaaroverzicht 2021

Ook dit jaar verwacht Kinderhulp weer hard nodig te zijn. Bijvoorbeeld voor kleding, een eigen bed, een dagje uit, een fiets, bijlessen of een laptop voor school. In 2021 konden we héél veel kinderen van 0 tot 21 jaar helpen met al dit soort grote en kleine dingen. We nemen je mee van maand tot maand door ons jaar via een aantal highlights.

Lees verder

De actie van... Gyproc

Met hun zogenoemde “pronkstucweken” haalde Gyproc Nederland het waanzinnige bedrag van €23.980 op via ons actieplatform. Zo helpen ze heel veel kinderen te “pronken” met hun zwemdiploma! Tamara van Gyproc Nederland vertelt.

Lees verder

Samen gaven we warmte aan kinderen in armoede

In de decembermaand vroegen we met onze campagne ‘Geef ze warmte’ aandacht én hulp voor alle kinderen en jongeren in Nederland die in armoede opgroeien. En ook tijdens televisieshow Scrooge Live hebben we kinderarmoede op de kaart gezet. Ruim 2 miljoen kijkers zagen hoe hard onze hulp nodig is. De reacties én donaties waren hartverwarmend.

Lees verder

Bedankt voor je steun, Kinderhulpheld!

Jij – ja jij! – bent een échte Kinderhulpheld. Namens alle geholpen kinderen willen wij jou ontzéttend bedanken voor je steun in het afgelopen jaar. Op naar een fijn en warm 2022. Een jaar waarin hopelijk álle kinderen erbij kunnen horen.

Lees verder

Scrooge live opnieuw groot succes

Tijdens een succesvolle tweede editie van Scrooge Live vroeg Kinderhulp – samen met producent Mediawater en Omroep MAX – aandacht voor kinderarmoede in Nederland. Geef ze warmte! Die oproep bleef niet onbeantwoord. Nederland kwam massaal in actie tijdens het televisiespektakel.

Lees verder

Column: een wasmand vol slaapjes

"Toen ik hoogzwanger, onder de verfspetters en ietwat gestrest bij de verloskundige aangaf dat we nog verre van klaar waren voor de komst van de kleine, stelde ze me gerust. De wieg die nog in de grondverf stond; het zou wel loslopen." Als kersverse moeder deelt Kinderhulper Sietske over het belang van een goede en warme start voor ieder kind.

Lees verder

Actie Pepernoot: Kinderhulp luidt noodklok

Voor kinderen die opgroeien in armoede is pakjesavond vieren niet vanzelfsprekend. Kinderhulp zorgt ervoor dat een groot deel van deze kinderen tóch een cadeautje krijgt van de Sint. Het aantal aanvragen is echter zó hoog, dat 4.622 schoentjes leeg dreigen te blijven.

Lees verder