Niets gevonden.

Nieuws

175 mini-supporters op de tribune bij Willem II - FC Emmen

16 mei 2019

Voor 175 kinderen was het afgelopen zondag feest. Zij mochten namelijk de Eredivisie wedstrijd Willem II tegen FC Emmen bijwonen, dankzij onze partner Tricorp.

Lees verder >

Vacature: Stagiair Fondsenwerving en Evenementen

8 mei 2019

Kinderhulp is op zoek naar een gedreven en resultaatgerichte Stagiair Fondsenwerving en Evenementen. 

Lees verder >

Vacature: Afstudeerder Fondsenwerving

8 mei 2019

Kinderhulp is op zoek naar een gedreven en resultaat-gerichte Afstudeerder voor de afdeling Fondsenwerving.

Lees verder > 

Column: Als een vis in het water?

25 april 2019

"Op een zomerse dag lekker naar het meertje in de buurt of naar een zwemfeestje van een klasgenootje? Heel link! Althans, als je geen zwemdiploma hebt. En dat komt, ook in ons land, écht vaak voor."

Lees verder > 

HEMA Foundation opent zwerfboekenkasten

24 april 2019

Bijna 25% van de Nederlandse kinderen begint aan de basisschool met een taalachterstand. Veel met je kind praten en (voor)lezen maakt hierin een groot verschil. Om dit aan te moedigen, opent de HEMA Foundation, samen met de Kinderzwerboek, op 1 mei in 55 HEMA-filialen een Zwerfboekenkast. 

Lees verder > 

Nationaal Fonds Kinderhulp feliciteert de Bergschenhoek Groep!

23 april 2019

Een prachtig jubileum voor één van onze zeer gewaardeerde partners: dit jaar is het 100 jaar geleden dat de familie Rook startte met het bedrijf de Bergschenhoek Groep. Een bijzonder bedrijf: zorg voor de toekomst, de planeet en voor medewerkers en familie gaan hier hand in hand met zaken doen.

Lees verder > 

Jetta Klijnsma geeft startsein kinderboekenestafette van Kinderzwerfboek

16 april 2019

Vandaag gaf Jetta Klijnsma het startsein voor de Kinderzwerfboek Provincie Estafette op Kindcentrum Driemaster in Assen. De estafette stimuleert het doorgeven en lezen van boeken, omdat alle kinderen voldoende leeskilometers moeten maken!

Lees verder >

Kinderhulp genomineerd voor de NRC Charity Awards 2019

11 april 2019

Voor de 9e keer op rij maken goede doelen kans op een creatieve communicatiecampagne bij de NRC Charity Awards. En Kinderhulp is genomineerd!

Lees verder >

Kinderhulp steunt de Alliantie Kinderarmoede

29 maart 2019

Het kan je bijna niet ontgaan: de lancering van Alliantie Kinderarmoede was volop in het nieuws de afgelopen dagen. Natuurlijk is ook Nationaal Fonds Kinderhulp met samenwerkingsverband Sam& aangesloten, want wij geloven ook in de kracht van samenwerking en denken dat het mooie verbindingen op kan leveren.

Lees verder > 

Ouderbijdrage vrijwillig?

29 maart 2019

Onderwijsminister Arie Slob vindt dat de vrijwillige ouderbijdrage écht vrijwillig moet zijn. Dat is nu namelijk niet altijd het geval. Maar hoe zit dat nu eigenlijk?

Lees verder > 

Column: Armoede als verboden woord

27 maart 2019

"Indy gaat vandaag niet naar school, ze is ziek gemeld. Niet omdat ze griep heeft, maar omdat haar hele klas op schoolreisje gaat. Bij haar thuis is daar helaas geen geld voor. Maar er wordt met geen woord over gerept. In de familie niet, in de omgeving niet en op het schoolplein natuurlijk al helemaal niet. Er heerst een taboe op armoede."

Lees verder > 

Nog meer transparantie met het CBF-Erkenningspaspoort

1 maart 2019

Kinderhulp is al sinds 1 januari 1998 een CBF-erkend goed doel. Die Erkenning wordt alleen gegeven aan goede doelen die aan strenge kwaliteitseisen voldoen. 

Lees verder >