Column: Sociaal isolement door armoede

Kasper van Kooten - ambassadeur van Kinderhulp - klimt ieder kwartaal in de pen over kinderarmoede. "Mijn wens is dat een kind nooit geïsoleerd hoeft te raken door leven in armoede, of het nu vijf is of eindexamen doet", zo schrijft hij in zijn column in de Libelle deze week.

Lees verder

Ontelbaar veel blije gezichten dankzij de VriendenLoterij

Dankzij de VriendenLoterij en al haar trouwe deelnemers heeft Kinderhulp sinds 2000 al ontelbaar veel kinderen in armoede een steuntje in de rug kunnen geven. Van Sinterklaascadeautjes tot Zomerpretpakketten en zwemles. Tijd om terug te blikken op vier highlights uit de afgelopen 21 jaar!

Lees verder

Nederland zet tijdens Stapril ruim 810 miljoen stappen voor Kinderhulp

Door de hele maand april te wandelen hebben meer dan 2.700 deelnemers aan Stapril samen ruim 810 miljoen stappen gezet. Niet alleen een prachtige lichamelijke prestatie, maar ook één met hun hart. De hele maand vroegen de deelnemers aan Stapril aandacht - en sponsorgeld - voor Kinderhulp en alle kinderen en jongeren in Nederland die in armoede opgroeien.

Lees verder

Armoede overkomt ook jongeren. Fleur vertelt…

In Nederland groeit 1 op de 15 jongeren tussen de 18 en 21 jaar op in armoede. Dat zijn zo’n 35.000 jongeren voor wie een laptop, vervolgstudie, sportles, goede schoenen, beugel of ingerichte kamer niet vanzelfsprekend is. Hoe het is om als jongvolwassene op jezelf te gaan wonen met weinig middelen – en hoe Kinderhulp het verschil kan maken – vertelt de 19-jarige Fleur.

Lees verder

Onze collecteweek zit erop!

Duizenden vrijwilligers waren afgelopen week (digitaal én fysiek) op de been voor Kinderhulp. Ook dit jaar vroegen de coronamaatregelen heel veel flexibiliteit van onze collectanten en organisatoren. Iedereen heeft er álles aan gedaan om tóch voor Kinderhulp te collecteren.

Lees verder

3, 2, 1… onze collecteweek is van start!

Met een donatie in onze digitale collectebus gaf onze collecteorganisator Rinske vanmorgen het startsein voor onze collecteweek. We zijn van start! Deze week collecteert Kinderhulp voor alle 300.000 kinderen en jongeren in armoede in Nederland.

Lees verder

Armoede overkomt ook jongeren. Twan vertelt…

De 19-jarige Twan worstelt soms met onmogelijke keuzes, zoals tussen avondeten of een rekening betalen. “Soms voelt het alsof ik daardoor buiten de boot val.” Armoede overkomt ook jongeren. Lees Twan zijn indrukwekkende verhaal.

Lees verder

Stapril 2021 van start

Vandaag is Stapril van start gegaan! Ruim 2.500 deelnemers gaan de hele maand april elke dag 10.000 stappen zetten. Niet alleen voor hun eigen gezondheid, maar ook voor alle kinderen en jongeren in Nederland die opgroeien in armoede. Kinderen zoals de 11-jarige Jaimy.

Lees verder