Armoede overkomt ook jongeren. Twan vertelt…

De 19-jarige Twan worstelt soms met onmogelijke keuzes, zoals tussen avondeten of een rekening betalen. “Soms voelt het alsof ik daardoor buiten de boot val.” Armoede overkomt ook jongeren. Lees Twan zijn indrukwekkende verhaal.

Lees verder

Stapril 2021 van start

Vandaag is Stapril van start gegaan! Ruim 2.500 deelnemers gaan de hele maand april elke dag 10.000 stappen zetten. Niet alleen voor hun eigen gezondheid, maar ook voor alle kinderen en jongeren in Nederland die opgroeien in armoede. Kinderen zoals de 11-jarige Jaimy.

Lees verder

Armoede overkomt ook jongeren. Annelou vertelt…

Armoede overkomt ook jongeren. Hoe armoede je kan beïnvloeden als kind en jongvolwassene vertelt de 22-jarige Annelou. Ze blikt terug op de afgelopen jaren en vertelt over erbij horen, volwassen rekeningen, hulp van Kinderhulp en hoe we met elkaar over armoede moeten praten.

Lees verder

De actie van… Lune (7)

Lune van zeven knutselde erop los voor kinderen in armoede. Ze maakte vele mensen blij met de kleurrijke armbandjes, zamelde geld in voor Kinderhulp én inspireerde bovendien iedereen uit haar omgeving om wat moois voor een ander te doen!

Lees verder

Gezocht: Bijzonder Hoogleraar Kinderarmoede

Hoog tijd voor meer kennis over kinderarmoede, de effecten en effectieve interventies. Wij zoeken daarom - gezamenlijk met de gemeente Rotterdam en de Erasmus Universiteit Rotterdam - een Bijzonder Hoogleraar Kinderarmoede.

Lees verder

Nederland stapt in (St)april voor Kinderhulp

Deelnemers aan de nieuwe actie ‘Stapril’ zetten hun beste beentje voor – 10.000 stappen per dag! – en komen samen in beweging. Niet alleen voor hun eigen gezondheid, maar ook voor kinderen in Nederland die opgroeien in armoede.

Lees verder

"Zo kan ik iets betekenen voor mijn medemens"

Jannie zet zich al vele jaren in om zoveel mogelijk geld op te halen voor de Kinderhulpcollecte in haar dorp Lunteren. Voor haar dé manier om iets te betekenen voor haar medemens. Hoe is het om de collecte lokaal te organiseren? Jannie vertelt!

Lees verder

"Daar doen we het voor!"

Karlijn Sikkema hielp al van kinds af aan haar moeder met de collecte voor Kinderhulp. In april 2020 zou zij voor het eerst de collecte in haar woonplaats Haren organiseren. Door het coronavirus liep het anders. Kinderhulp sprak Karlijn vorig jaar, tijdens onze (plots digitale) collecteweek.

Lees verder