Niets gevonden.

Nieuws

Onderzoek: Bijna 40 procent hulpverleners ontvangt meer hulpvragen van gezinnen in armoede

2 april 2020

Gezinnen met een krappe portemonnee worden hard geraakt door de coronacrisis, en er raken ook steeds meer gezinnen in de financiële problemen. Uit onderzoek van Kinderhulp onder 500 (jeugd)hulpverleners blijkt dat 38,8 procent nu meer hulpvragen ontvangt van deze gezinnen.

Lees verder >

Kinderhulp zorgt voor speelmateriaal tijdens coronacrisis

27 maart 2020

De impact van het coronavirus raakt ons allemaal. Duizenden kinderen die de hele dag binnen zitten en niks hebben om te doen. Kinderhulp komt in actie!

Lees verder > 

Huis-aan-huiscollecte opgeschort

26 maart 2020

Duizenden collectanten maakten zich klaar om van 20 t/m 25 april langs de deuren te gaan om geld op te halen voor kinderen in armoede. Wegens het coronavirus dat Nederland in de greep houdt is de collecte echter opgeschort. Een flinke klap, omdat dit juist de gezinnen raakt die financieel krap zitten.

Lees verder > 

Held&run verplaatst vanwege coronavirus

24 maart 2020

Kinderhulp verplaatst de Held&run door de onzekerheid rondom het verloop van het coronavirus en de recente maatregelen vanuit de overheid. De sponsorloop zou 17 mei a.s. in Deventer plaatsvinden. 

Lees meer > 

Eerste Op-jezelf-woon-pakketten uitgedeeld

16 maart 2020

Kinderhulp heeft, met dank aan sponsoren Edco BV en de RoFa Foundation, de eerste van 1000 ‘op-jezelf-woon-pakketten’ kunnen uitdelen. De pakketten zijn voor jongeren tussen de 17 en 21 jaar die in Nederland in armoede opgroeien en zelfstandig gaan wonen.

Lees verder >

Onze collecte en het Coronavirus

13 maart 2020

Ook bij Kinderhulp volgen wij natuurlijk alle ontwikkelingen rondom het coronavirus op de voet. En ook al is onze collecte ‘pas’ over 5 weken en kan de situatie dan weer heel anders zijn: voorop staat dat we de risico’s zo veel mogelijk willen beperken.

Lees verder >

Kinderhulp Held&run op Grote Kerkhof Deventer 17 mei 2020

3 maart 2020

Zondag 17 mei 2020 vindt op het Grote Kerkhof in Deventer de eerste editie van de Kinderhulp Held&run plaats. Tijdens deze heldhaftigste sponsorloop van Nederland overwinnen kinderen en volwassenen - verkleed als superhelden – obstakels om geld in te zamelen voor Kinderhulp. Ron König, burgemeester van Deventer en ambassadeur van Kinderhulp, geeft het startsein.

Lees verder> 

Rotterdams onderzoeksprogramma aanpak kinderarmoede met Kinderhulp opgestart

3 maart 2020

De gemeente Rotterdam, het Nationaal Fonds Kinderhulp, Hogeschool Rotterdam (HR) en de Erasmus School of Social and Behavioural Sciences (ESSB) van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) zetten samen een onderzoeksprogramma op over de hulp aan kinderen die in Nederland in armoede opgroeien.

Lees verder >

Column: “Hoe kan zij nou eenzaam zijn?”

26 februari 2020

Als kind niet kunnen meedoen met leeftijdsgenootjes, omdat je in armoede opgroeit, heeft effect op je sociale ontwikkeling. Zo ligt een gevoel van eenzaamheid op de loer. Iets dat ook een veelvoorkomend thema is onder jongeren.

Lees verder > 

Vang je Droom’ nu Fonds op Naam bij Kinderhulp

13 februari 2020

Stichting ‘Vang je Droom’, dat dromen van kinderen in Twente en Salland helpt realiseren, is sinds kort een Fonds op Naam bij Nationaal Fonds Kinderhulp. De stichting is de afgelopen tien jaar flink gegroeid.

Lees verder > 

VriendenLoterij schenkt € 3.990.914,- aan Kinderhulp

10 februari 2020

Kinderhulp heeft donderdag 6 februari jl. een cheque van maar liefst €3.990.914,- van de VriendenLoterij in ontvangst mogen nemen. Dit gebeurde tijdens het Goed Geld Gala van de loterij in Naturalis in Leiden. 

Een prachtige thuiswedstrijd

24 januari 2020

Dit jaar wordt voor de tiende keer de rally Miglia Daventria gereden. En als goed doel van deze jubileumeditie op 30 mei 2020 is gekozen voor Nationaal Fonds Kinderhulp.

Lees verder >