Kinderhulp helpt kinderen en jongeren van 0 tot 21 jaar die in ons land opgroeien in armoede. We helpen met iets groots, of iets kleins. Dingen die heel gewoon lijken, maar toch het verschil maken voor de kinderen. Nu én in hun toekomst. Jouw nalatenschap kan dus écht wat betekenen: een verschil in de toekomst van een kind.

We helpen door simpele dingen, waar andere instanties niet mee kunnen helpen, tóch mogelijk te maken. Bijvoorbeeld een dagje uit, fiets, leesboek, warme winterjas of een cadeautje van de Sint. Maar ook met een opleiding, een laptop of specifieke benodigdheden voor een studie. Lees meer over wat wij doen en over onze hulp in 2021.

Sylvia (67) en Peter (72)

“In ons leven hebben wij, mede dankzij anderen, kansen gekregen. Daarom willen wij ons geluk ook delen: door kansen te bieden aan jongeren. Wij vinden juist Nederlandse jongeren belangrijk; zij groeien op in dezelfde samenleving waarin wij onze kansen kregen. Met een nalatenschap aan Nationaal Fonds Kinderhulp geef je kansen aan jongeren en kun je veel betekenen in hun leven.”

Zo werkt het

Wil je nalaten aan Kinderhulp en dus aan kinderen die opgroeien in armoede in Nederland? Dat kan middels een testament. Een testament opstellen gebeurt bij de notaris. De kosten voor het opstellen van een testament kunnen verschillen: zowel per notaris als per testament. Een testament kan te allen tijde gewijzigd worden.

Je kunt Kinderhulp op twee manieren in je testament opnemen: als (mede-)erfgenaam of als legataris. Wanneer je besluit Kinderhulp tot jouw (mede-) erfgenaam te benoemen, ontvangen wij de gehele erfenis of een door jou te bepalen percentage van de erfenis. Je kunt er ook voor kiezen om een bepaald geldbedrag of duidelijk omschreven goederen (zoals een huis) te legateren aan Kinderhulp.

Gebruik deze gegevens voor het nalaten aan Kinderhulp:

Stichting Nationaal Fonds Kinderhulp
Kantoor: Wismarstraat 7, 7418 BN Deventer
Postadres: Postbus 2130, 7420 AC Deventer
Kamer van Koophandel-nummer: 41080756

Netty & Geert

We gingen op bezoek bij Geert en Netty. Zij besloten Kinderhulp op te nemen in hun testament. Een bijzondere beslissing die voor kinderen in armoede van grote waarde is. Bekijk hun verhaal.

Tips

  • Het kan een hoop rust geven als je weet dat alles goed is geregeld als je er niet meer bent. Je kunt een testament op laten maken bij een notaris of dit zelf doen via onze partner www.nunotariaat.nl. Ook hierbij kan Kinderhulp je helpen. 
  • Op www.toegift.nl vind je meer informatie over nalaten. Zoals verhalen van anderen en een handig stappenplan voor het regelen van jouw nalatenschap.
  • Heb je al een testament laten opstellen en wil je Kinderhulp hierin opnemen? Tegenwoordig is het gebruikelijk om een executeur te benoemen. Een executeur is degene die in het testament benoemd wordt als verantwoordelijke om jouw nalatenschap af te handelen. Je kunt onder bepaalde voorwaarden ook Kinderhulp aanstellen als executeur. Neem daarvoor contact op met Ellen.
  • Kinderhulp is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dat is een, door de Belastingdienst, erkend goed doel. Een nalatenschap is daarom vrijgesteld van heffing van erfbelasting.

Bart (62) en Ineke (56)

‘We zouden het fijn vinden als ons vermogen straks ten goede komt aan kinderen. En dan denken we vooral aan kinderen die het moeilijk hebben, die financiële ondersteuning nodig hebben. Kinderen die tussen wal en schip geraakt zijn en nergens anders terecht kunnen. Het is toch een mooi idee als je hen met je geld een handje kunt helpen in hun ontwikkeling? Daarom hebben wij besloten Kinderhulp op te nemen in ons testament.”

Neem contact met ons op

We kunnen ons voorstellen dat je graag eerst persoonlijk contact wilt met Kinderhulp. Misschien heb je vragen over ons, onze werkwijze, over hoe je dit moet regelen, of wil je ‘gewoon’ een gesprek. Neem dan gerust contact op met Ellen Cobelens. Ellen hoort graag wat je belangrijk vindt en beantwoordt van harte al je vragen. Ze is telefonisch bereikbaar via 06 81 90 79 90, per e-mail via [email protected] of vul onderstaand contactformulier in.

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.