Kinderhulp helpt kinderen en jongeren van 0 tot 21 jaar die in ons land opgroeien in armoede. Dit doen we door simpele dingen, waar andere instanties niet mee kunnen helpen, tóch mogelijk te maken.

Kinderhulp helpt met iets groots, of iets kleins. Bijvoorbeeld een dagje uit, fiets, leesboek, warme winterjas of een cadeautje van de Sint. Maar ook met een opleiding, een laptop of specifieke benodigdheden voor een studie of ontwikkeling. Dingen die heel gewoon lijken, maar toch het verschil maken voor de kinderen. Nu én in hun toekomst.

voorkant brochure nalatenschap met schaduw

Jouw nalatenschap kan dus écht een verschil maken: een verschil in de toekomst van een kind.

Magazine ‘Wat laat jij na?’

Ons magazine over nalaten ontvangen? Vraag het aan via onderstaande button!

Aanvragen

Sylvia (67) en Peter (72)

“In ons leven hebben wij, mede dankzij anderen, kansen gekregen. Daarom willen wij ons geluk ook delen: door kansen te bieden aan jongeren. Wij vinden juist Nederlandse jongeren belangrijk; zij groeien op in dezelfde samenleving waarin wij onze kansen kregen. Met een nalatenschap aan Nationaal Fonds Kinderhulp geef je kansen aan jongeren en kun je veel betekenen in hun leven.”

Zo werkt het

Wil je nalaten aan Kinderhulp en dus aan kinderen die opgroeien in armoede in Nederland? Dat kan middels een testament. Gebruik dan deze gegevens:

Stichting Nationaal Fonds Kinderhulp
Kantoor: Wismarstraat 7, 7418 BN Deventer
Postadres: Postbus 2130, 7420 AC Deventer
Kamer van Koophandel-nummer: 41080756

Een testament opstellen gebeurt bij de notaris. De kosten voor het opstellen van een testament kunnen verschillen: zowel per notaris als per testament. Een testament kan te allen tijde gewijzigd worden. Je kunt Kinderhulp op twee manieren in je testament opnemen: als (mede-)erfgenaam of als legataris. Wanneer je besluit Kinderhulp tot jouw (mede-) erfgenaam te benoemen, ontvangen wij de gehele erfenis of een door jou te bepalen percentage van de erfenis. Je kunt er ook voor kiezen om een bepaald geldbedrag of duidelijk omschreven goederen (zoals een huis) te legateren aan Kinderhulp.

We kunnen ons voorstellen dat je graag eerst persoonlijk contact hebt met Kinderhulp. Misschien heb je vragen over ons, onze werkwijze of over hoe je dit moet regelen. Judith Tonnaer-Souverijn hoort graag wat je belangrijk vindt en beantwoordt van harte al je vragen.

Foto Judith

Judith Tonnaer-Souverijn, Relatiemanager Fondsenwerving

“Ik vind het heel bijzonder om contact te hebben met mensen die bezig zijn met hun nalatenschap. Dit is een onderwerp dat toch vaak beladen is. Het gaat om heel persoonlijke keuzes die gemaakt moeten worden.”

Voor vragen over Kinderhulp, meer informatie of ‘gewoon’ een gesprek, kun je contact met Judith opnemen. Zij vertelt je graag meer! Telefonisch via 06 345 169 27 of stuur een e-mail naar [email protected]

Stuur een e-mail

Tips

  • Op www.toegift.nl vind je meer informatie over nalaten. Zoals verhalen van anderen en een handig stappenplan voor het regelen van jouw nalatenschap.
  • Het kan een hoop rust geven als je weet dat alles goed is geregeld als je er niet meer bent. Je kunt een testament op laten maken bij een notaris of dit zelf doen via onze partner www.nunotariaat.nl. Ook hierbij kan Kinderhulp je helpen. 
  • Heb je al een testament laten opstellen en wil je Kinderhulp hierin opnemen? Tegenwoordig is het gebruikelijk om een executeur te benoemen. Een executeur is degene die in het testament benoemd wordt als verantwoordelijke om jouw nalatenschap af te handelen. Je kunt onder bepaalde voorwaarden ook Kinderhulp aanstellen als executeur. Neem daarvoor contact op met Judith.
  • Kinderhulp is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dat is een, door de Belastingdienst, erkend goed doel. Een nalatenschap is daarom vrijgesteld van heffing van erfbelasting.

Bart (62) en Ineke (56)

‘We zouden het fijn vinden als ons vermogen straks ten goede komt aan kinderen. En dan denken we vooral aan kinderen die het moeilijk hebben, die financiële ondersteuning nodig hebben. Kinderen die tussen wal en schip geraakt zijn en nergens anders terecht kunnen. Het is toch een mooi idee als je hen met je geld een handje kunt helpen in hun ontwikkeling? Daarom hebben wij besloten Kinderhulp op te nemen in ons testament.”

Als anderen niet kunnen helpen

Wanneer andere instanties niet kunnen helpen, is Kinderhulp er. Onvoorwaardelijk. We helpen met waar een kind behoefte aan heeft. En altijd via maatschappelijke organisaties. Bijvoorbeeld een maatschappelijk werker, bewindvoerder, wijkteam van de gemeente of jeugdhulpverlener.

Neem contact met ons op