Wil je niet alleen bij leven maar ook daarna kinderen helpen die in Nederland in armoede opgroeien? Dat kan. Door Kinderhulp in je testament op te nemen, zorg je ervoor dat we samen echt een verschil kunnen maken voor deze kinderen. Nu en in hun toekomst.

Misschien was er vroeger bij jou thuis ook weinig te besteden. Of heb je het juist altijd heel goed gehad en daardoor veel kansen in het leven gekregen. Of heb je in je werkzame leven gezien hoe armoede een kind kan tekenen. En hoe belangrijk een steuntje in de rug kan zijn voor de toekomst. Door Kinderhulp in je testament op te nemen, kun je jouw idealen laten voortleven.

Jouw idealen laten voortleven

Je kunt Kinderhulp op twee manieren in je testament opnemen: als (mede-)erfgenaam of als legataris. Wanneer je besluit Kinderhulp tot jouw (mede-) erfgenaam te benoemen, ontvangen wij de gehele erfenis of een door jou te bepalen percentage van de erfenis. Je kunt er ook voor kiezen om een bepaald geldbedrag of duidelijk omschreven goederen (zoals een huis) te legateren aan Kinderhulp.

Elke bijdrage, groot of klein, is zeer welkom. En alles wat je aan Kinderhulp nalaat, komt volledig ten goede aan de hulp aan kinderen in armoede in ons land. Dit komt omdat Kinderhulp erkend is als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Hierdoor hoeven wij geen (erf)belasting te betalen. Ook zijn we in het bezit van het CBF-keurmerk.

Persoonlijk contact

We kunnen ons voorstellen dat je graag eerst persoonlijk contact wilt hebben voordat je Kinderhulp opneemt in je testament. Misschien heb je vragen over hoe je dit moet regelen. Judith Tonnaer – Souverijn hoort graag wat je belangrijk vindt en beantwoordt van harte al je vragen. Ook helpt ze je graag met advies en tips. Judith is te bereiken via 0570-611899 of j.tonnaer@kinderhulp.nl.

Ook op www.toegift.nl vind je meer informatie over nalaten. Zoals verhalen van anderen en een handig stappenplan voor het regelen van jouw nalatenschap.

Tips

Het kan een hoop rust geven als je weet dat alles goed is geregeld als je er niet meer bent. Je kunt een testament op laten maken bij een notaris of dit zelf doen via onze partner www.nunotariaat.nl. Ook hierbij kan Kinderhulp je helpen. 

Heb je al een testament laten opstellen en wil je Kinderhulp hierin opnemen? De ervaring leert dat het verstandig is ook een executeur in je testament op te nemen. Dit is iemand die de uitvoering van jouw testament op zich neemt. Je kunt ook Kinderhulp aanstellen als executeur.