Ben je je aan het oriënteren op je testament? En overweeg je Kinderhulp daarin op te nemen? We helpen je graag bij de stappen die je doorloopt en de keuzes die je maakt. Je leest er hier alles over. En heb je nog vragen? Stel ze aan Ellen, onze expert!

Sylvia (67) en Peter (72)

“In ons leven hebben wij, mede dankzij anderen, kansen gekregen. Daarom willen wij ons geluk ook delen: door kansen te bieden aan jongeren. Wij vinden juist Nederlandse jongeren belangrijk; zij groeien op in dezelfde samenleving waarin wij onze kansen kregen. Met een nalatenschap aan Kinderhulp kun je veel betekenen in de kansen en het leven van jongeren.”

Zo werkt het

Het opstellen van een testament kan je veel rust geven. Maar waar begin je? Als eerste maak je een keuze aan wie je wilt nalaten en of je een goed doel als Kinderhulp wilt opnemen in je testament. Het is ook belangrijk een executeur te benoemen; de persoon die jouw nalatenschap afhandelt. Kinderhulp kan onder bepaalde voorwaarden deze rol vervullen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Je kunt Kinderhulp op twee manieren in je testament opnemen: als (mede-)erfgenaam of als legataris. Wanneer je besluit Kinderhulp tot jouw (mede-) erfgenaam te benoemen, ontvangen wij (een gedeelte van) de erfenis. Je kunt er ook voor kiezen om een specifiek geldbedrag of duidelijk omschreven goederen (zoals een huis) te legateren aan Kinderhulp.

  • Heb je je keuzes gemaakt? Dan stel je een testament op bij de notaris of eenvoudig online bij onze partner nunotariaat.nl.
  • Goed om te weten: Kinderhulp is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dat is een door de Belastingdienst erkend goed doel en het betekent dat over jouw nalatenschap aan Kinderhulp geen erfbelasting hoeft te worden betaald.
  • Op www.toegift.nl vind je meer informatie over nalaten. Zoals verhalen van anderen en een handig stappenplan voor het regelen van jouw nalatenschap.

Bart (62) en Ineke (56)

“We zouden het fijn vinden als ons vermogen straks ten goede komt aan kinderen. En dan denken we vooral aan kinderen die het moeilijk hebben, die financiële ondersteuning nodig hebben. Kinderen die tussen wal en schip zijn geraakt en nergens anders terechtkunnen. Het is toch een mooi idee als je hen met je geld een handje kunt helpen in hun ontwikkeling? Daarom hebben wij besloten Kinderhulp op te nemen in ons testament.”

Een keuze gemaakt?

Al besloten en klaar voor het opstellen van je testament? Gebruik deze gegevens voor het nalaten aan Kinderhulp:

Stichting Nationaal Fonds Kinderhulp
Kantoor: Wismarstraat 7, 7418 BN Deventer
Postadres: Postbus 2130, 7420 AC Deventer
Kamer van Koophandel-nummer: 41080756

Netty & Geert

We gingen op bezoek bij Geert en Netty. Zij besloten Kinderhulp op te nemen in hun testament. Een bijzondere beslissing die voor kinderen in armoede van grote waarde is.

Het lijkt erop dat je onze marketing-cookies niet hebt geaccepteerd. Doe dit alsnog om deze video te kunnen bekijken.

voorkant brochure nalatenschap met schaduw

Download onze brochure

In onze brochure Nalaten vind je nog veel meer informatie over nalaten en hoe je het nu goed regelt voor straks. Je kunt de brochure digitaal en/of per post ontvangen.

Download de brochure

Vragen?

We kunnen ons voorstellen dat je graag eerst persoonlijk contact wilt met Kinderhulp. Misschien heb je vragen over ons, onze werkwijze, over hoe je dit moet regelen, of wil je ‘gewoon’ een gesprek. Neem dan gerust contact op met Ellen Cobelens, of plan direct een online afspraak met haar in.

“Ik vind het erg bijzonder om in contact te zijn met mensen die hun nalatenschap willen regelen. Ik help hen bij het maken van heel persoonlijke keuzes en dat is enorm dankbaar werk.”

Neem contact met ons op
Ellen cobelens 300450 1

Hans en Marjon

“Omdat onze zoon een fysieke beperking heeft, weten we helaas uit ervaring wat het betekent als je kind niet mee kan doen. Élk kind zou mee moeten kunnen doen! Daarom hebben we in ons testament vastgelegd dat een mooi deel van onze nalatenschap ten goede komt aan Kinderhulp. Zij kunnen kinderen in armoede helpen met hele concrete dingen. Hun werkwijze spreekt ons erg aan en daarom ondersteunen we hen van harte!”

Nationaal Fonds Kinderhulp

Kinderhulp helpt kinderen en jongeren van 0 tot 21 jaar die in ons land opgroeien in armoede. We helpen door simpele dingen, waar andere instanties niet mee kunnen helpen, tóch mogelijk te maken. Bijvoorbeeld een dagje uit, fiets, leesboek, warme winterjas of een cadeautje van de Sint. Maar ook met een opleiding, een laptop of specifieke benodigdheden voor een studie. Jouw nalatenschap kan dus écht wat betekenen: een verschil in de toekomst van een kind. Lees meer over wat wij doen en over onze hulp in 2022.