Wil jullie bedrijf – groot of klein – een positieve bijdrage leveren aan het leven van kinderen in armoede in Nederland en zo invulling geven aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen? Dan is Kinderhulp jullie partner! Van geld en spullen doneren tot een actie met collega’s: er is veel mogelijk. 

1 op de 12 kinderen* tot 21 jaar groeit in Nederland op in armoede. Ze maken er het beste van, maar merken altijd en overal dat er thuis niet genoeg geld is. Wanneer andere instanties niet kunnen helpen, is Kinderhulp er. We helpen met iets groots, of iets kleins. Iets dat ze de kracht geeft om mee te doen. Toch een fiets, zorgeloos dagje uit, Sinterklaascadeautje, opleiding of een warme winterjas. Zodat ook deze kinderen erbij horen. Nu en in de toekomst.
Maar we kunnen dit niet alleen. Helpen jullie mee?

Zo kunnen jullie helpen

Er zijn veel manieren waarop jullie kinderen die in ons land in armoede opgroeien kunnen helpen. We zetten een aantal mogelijkheden op een rij. Maar deel vooral ook jullie wensen en ideeën met ons!

 • Doneer aan Kinderhulp in het algemeen of aan een specifiek project, bijvoorbeeld in plaats van geld besteden aan relatiegeschenken.
 • Kom met jullie medewerkers in actie via ons Actieplatform. Bijvoorbeeld in het kader van jullie teamuitje, jubileumfeest, sportieve prestatie, Sinterklaasfeest of kerstviering.
 • Organiseer een Bedrijvenchallenge voor jou en je collega’s! Tijdens de challenge nemen collega’s van diverse afdelingen/vestigingen van hetzelfde bedrijf het tegen elkaar op, om zoveel mogelijk fondsen te werven voor Kinderhulp. De bedrijvenchallenge is een leuke laagdrempelige manier om in actie te komen. Met weinig organisatie, snel resultaat. Leuk om samen te doen en bijvoorbeeld al te organiseren tijdens een vrijdagmiddagborrel. We helpen jullie graag op weg met ideeën voor jullie challenge! Neem contact op.
 • Geef jullie medewerkers de keuze om een kerstpakket om te zetten in een donatie aan Kinderhulp.
 • Geef in natura: ondersteun met spullen voor kinderen in armoede. Zoals entreekaarten voor een pretpark of bioscoopkaartjes, een lunch- of dinerbon. Of de inhoud van een Zomerpretpakket of Op-jezelf-woon-pakket. Neem het liefste eerst contact op om af te stemmen waar kinderen en jongeren nu het meest blij van worden.
 • Steek met jullie medewerkers de handen uit de mouwen: collecteer met het bedrijf voor Kinderhulp, doe mee aan de Held&run of help met het inpakken van Zomerpretpakketten.
 • Doneer Air Miles en geef kinderen in armoede zo een onvergetelijk dagje uit.
 • Bestel de Goede Doelen box vol zoete of gezonde snacks, waarvan 60% van de winst aan Kinderhulp wordt gedoneerd.

Voordelen voor jullie bedrijf

Met jullie steun kunnen we zoveel mogelijk kinderen in armoede helpen. Onze samenwerking heeft ook voordelen voor jullie bedrijf:

 • Jullie laten als bedrijf zien waar je voor staat
 • Jullie geven invulling aan je MVO-beleid en dat zorgt voor verbinding en trotse collega’s
 • Jullie koppelen het bedrijf aan ons positief imago en reputatie
 • Jullie krijgen de kans om onder de aandacht te komen van zo’n 33.500 donateurs, ruim 13.500 vrijwilligers en duizenden volgers/fans op social media en via onze digitale nieuwsbrief
 • Jullie kunnen belastingvrij schenken

Meer weten over samenwerken met Kinderhulp?

Willen jullie meer weten over hoe je Kinderhulp kunt steunen of hoe Kinderhulp kinderen helpt? Neem dan contact op ons via 0570-611899 of stuur een e-mail naar [email protected].