Gebonk op de deur, kloppend hart vol verwachting en zak cadeautjes op de stoep. Wie kijkt er niet uit naar die magische pakjesavond?! Maar voor de ruim 300.000 kinderen in Nederland die opgroeien in armoede is een cadeautje van de Sint niet vanzelfsprekend. Het geld is er simpelweg niet. En die magie dus ook niet…

Met Actie Pepernoot zorgen wij dat zoveel mogelijk kinderen die in armoede opgroeien tóch een cadeautje krijgen op pakjesavond! Want hoe leg je aan kinderen uit dat Sinterklaas hun huisje voorbij rijdt? Dat de pakjesboot uit het Sinterklaasjournaal geen pakje voor ze heeft? En dat terwijl vriendjes en klasgenootjes wél een cadeautje krijgen, en daar natuurlijk trots over vertellen… Wij vinden dat geen kind mag worden overgeslagen door de Sint!

Help je mee?

Een magische pakjesavond

Daarom is Actie Pepernoot ontstaan. Met behulp van de vele donateurs, sponsoren en de Nationale Postcode Loterij kunnen we al sinds 2000 jaarlijks duizenden kinderen tóch een cadeautje van de Sint bezorgen. En bovenal geven we hen samen een onvergetelijke avond, een grote glimlach, uren speelplezier en grootse verhalen voor op school.

Cadeaubon

Via maatschappelijke organisaties, die bij ons een aanvraag voor een kind indienen, krijgen ouders of verzorgers een cadeaubon van €25,- om een prachtig cadeau uit te zoeken. Dat cadeautje dat al tijden op het verlanglijstje pronkt. Ieder jaar weer ontvangen we tienduizenden aanvragen voor Actie Pepernoot. We hopen ook dit jaar heel veel kinderen tóch een magische pakjesavond te geven.

Doe een donatie

Actie Pepernoot in cijfers

Elk jaar wordt Kinderhulp overspoeld met aanvragen voor cadeaubonnen.
Ben je benieuwd hoeveel kinderen we de afgelopen jaren konden helpen?
2022: 74.577 kinderen, 2021: 73.138 kinderen, 2020: 66.074 kinderen.
En dat allemaal dankzij onze donateurs en sponsoren!

Sylvia & Ravi

Zodra de Sint in het land is, ziet Sylvia (41) de spanning bij haar zoontje Ravi toenemen. En ook bij Sylvia zelf begint de stress… Want hoe legt ze aan haar 6-jarige zoontje uit dat Sinterklaas geen geld heeft voor een cadeautje?

Het lijkt erop dat je onze marketing-cookies niet hebt geaccepteerd. Doe dit alsnogstatistics, marketing om deze video te kunnen bekijken.

Sylvia deelt in dit videoportret haar dappere verhaal: “Ik zou zo graag willen dat Ravi ook pakjesavond kan vieren. Ongeacht of mama wel of geen centjes heeft. Gewoon, omdat hij ook het gevoel verdient dat hij erbij hoort. Maar ik weet ook dat we volgende week gewoon weer moeten kunnen eten. Dus ik moet ieder jaar weer “nee” verkopen. Het voelt alsof ik als moeder tekortschiet.”

Dankzij donaties aan Actie Pepernoot konden we Sylvia en Ravi helpen. Sylvia: “Wat was dat geweldig! We aten samen pepernoten en Ravi’s gezicht straalde toen hij zijn cadeautje openmaakte. Hij was zó blij. Die blik op zijn gezicht vergeet ik nooit meer. De week erna heeft Ravi op school honderduit over pakjesavond verteld. Zo trots was hij! Hij speelt nog bijna iedere dag met zijn gekleurde blokken.”

Doneer nu voor kinderen zoals Ravi

Hoe werkt Actie Pepernoot?

Via maatschappelijke organisaties, die bij ons een aanvraag voor een kind indienen, krijgen ouders of verzorgers een webshop cadeaubon van €25,- om een prachtig cadeau voor Sinterklaas uit te zoeken. Ouders kunnen dus niet rechtstreeks een aanvraag bij ons doen. Aanvragen verlopen via maatschappelijke organisaties zoals een jeugdhulpverlener, school, wijkteam van de gemeente, bewindvoerder of maatschappelijk werker. Zij zien erop toe dat de hulp goed terechtkomt.

Wil je meer weten over hoe aanvragen gedaan kunnen worden? Lees hier verder. Nog vragen? Neem gerust contact op via 0570-611899 of stuur een e-mail naar [email protected].

Actie Pepernoot 2023: viert Demi dit jaar tóch Sinterklaas?