Kinderhulp is blij met de enthousiaste en belangeloze inzet van haar ambassadeurs. Zij zetten hun talenten en bekendheid in om aandacht en steun te vragen voor ons werk.

Wil jij je talenten en/of bekendheid ook inzetten voor Kinderhulp? Neem dan contact op met Irene Boersma: i.boersma@kinderhulp.nl

Rudolph van Veen

Voor Rudolph van Veen is het onverteerbaar dat ruim 300.000 kinderen in Nederland opgroeien in armoede en dat voor hen vanzelfsprekende dingen helemaal niet vanzelfsprekend zijn. Zoals een dagelijks ontbijt, een warme winterjas, een fiets of een cadeautje van de Sint op 5 december… 

Als Meesterkok en Meesterpatissier, met ruim 20 jaar televisie-ervaring, trok Actie Pepernoot zijn aandacht. En vanaf dat moment zet Rudolph zich actief en betrokken in om Nationaal Fonds Kinderhulp aandacht te geven waar mogelijk en om zijn steentje bij te dragen. Zo schoof hij ooit aan bij RTL4 Koffietijd, nam hij meerdere Kinderhulp-video’s op in zijn eigen domein: de keuken én betrekt hij Kinderhulp ook in zijn eigen plannen. En de toekomstplannen van Rudolph zijn groot!

Naam: Rudolph van Veen
Beroep: Meesterkok, Meesterpatissier en TV-kok
Gezien bij: Life & Cooking, 24Kitchen, FoodFirst Network
Thuis: Bestaat uit lieve vrouw en 2 prachtige kinderen
Levensmotto: Wie goed doet, goed ontmoet

Kinderhulp is voor Rudolph: 

“Alle kinderen in ons land zouden gelijke kansen moeten hebben. Omdat dit helaas niet altijd zo is moeten we bijspringen. Ik vind dat dit hoort bij ons Nederlanderschap.”

Rudolph van Veen helpt met het uitdelen van de eerste Zomerpretpakketten, juli 2019

Ron König

Ron König is burgemeester van Deventer en sinds januari 2020 ambassadeur van Nationaal Fonds Kinderhulp. Hij draagt het fonds een warm hart toe. “Ik ben erg onder de indruk van het goede werk van Kinderhulp”.

“In Nederland zijn er nog te veel gezinnen die moeite hebben om rond te komen, en zich daarom geen volwaardig onderdeel voelen van de maatschappij. Nationaal Fonds Kinderhulp zorgt ervoor dat kinderen kunnen meedoen en zich gewoon kind kunnen voelen. Dat goede doel steun ik van harte!”

Marjolijn Touw

Marjolijn Touw, onder andere bekend van diverse musicals (Ciske de Rat, Sister Act) is sinds april 2016 ambassadeur van Nationaal Fonds Kinderhulp. Ze helpt het fonds om kinderen in aanraking te laten komen met kunst & cultuur en aandacht te vragen voor ons werk.

Marjolijn kijkt terug op een fijne jeugd, maar heeft het niet altijd breed gehad vroeger. “Ik kom uit een gezin van vijf kinderen en wij konden ook heel veel dingen niet als kind. De momenten dat we wél iets konden maakten mij ongelooflijk blij. Wat me erg raakt is dat kinderen in armoede vaak buitengesloten worden. Kinderhulp zorgt ervoor dat ze er weer bij horen. Dat geeft ze een stukje eigenwaarde, wat ik heel erg belangrijk vind. De kinderen zitten immers in een situatie waar ze niet zelf voor gekozen hebben, het overkomt hen. En daarom verbind ik me graag aan dit mooie doel!”

Gallyon van Vessem

Gallyon van Vessem, die we allemaal kennen als presentatrice van het sbs-programma Hart van Nederland, is vanaf april 2016 ambassadrice van Nationaal Fonds Kinderhulp. Ze helpt het fonds om aandacht te vragen voor armoedeproblematiek in Nederland en ‘onze kinderen’ een gezicht te geven.

Gallyon woont samen met haar man en dochter en heeft naar eigen zeggen een heerlijke jeugd gehad. Het emotioneerde haar dan ook dat er in ons land zoveel kinderen in armoede leven.

“Mijn dochter ontbreekt het aan niets. Juist nu ik moeder ben besef ik me hoe het sommige kinderen wél aan een heleboel ontbreekt. De hulp die Kinderhulp biedt is tastbaar en letterlijk heel dichtbij, daarom zet ik me heel graag voor dit mooie fonds in!”