“Mijn wens is dat een kind nooit geïsoleerd hoeft te raken door leven in armoede. Een steuntje in de rug is ongelooflijk belangrijk voor hun ontwikkeling.”

Acteur, cabaretier en muzikant Kasper van Kooten raakte – evenals Jasmine Sendar – tijdens tv-spektakel Scrooge Live bekend met Kinderhulp. Sinds het voorjaar van 2021 versterkt hij het ambassadeursteam. Hij helpt kinderarmoede op de kaart te zetten, onder andere via de columns die hij hierover schrijft in landelijke pers.

Als vader van een dochter van zes is Kasper geraakt door het grote aantal kinderen dat in armoede opgroeit: “Je staat er niet wekelijks bij stil dat het er zóveel zijn. Het grijpt me aan, omdat kinderen er helemaal niks aan kunnen doen. Een steuntje in de rug is ongelooflijk belangrijk voor hun ontwikkeling en om sociaal isolement te voorkomen.” Kasper vindt dat er meer aandacht mag zijn voor kinderen die met weinig opgroeien en wat de impact daarvan is op het kind: “Mijn wens is dat een kind nooit geïsoleerd hoeft te raken door leven in armoede, of het nu vijf is of al eindexamen doet.”

Kaspers columns

Tip! Meer lezen over onze andere ambassadeurs?