“Mijn wens is dat een kind nooit geïsoleerd hoeft te raken door leven in armoede. Een steuntje in de rug is ongelooflijk belangrijk voor hun ontwikkeling.”

Het lijkt erop dat je onze marketing-cookies niet hebt geaccepteerd. Doe dit alsnog om deze video te kunnen bekijken.

Acteur, cabaretier en muzikant Kasper van Kooten raakte – evenals Jasmine Sendar – tijdens tv-spektakel Scrooge Live bekend met Kinderhulp. Sinds het voorjaar van 2021 versterkt hij het ambassadeursteam. Hij helpt kinderarmoede op de kaart te zetten, onder andere via de columns die hij hierover schrijft in landelijke pers.

Als vader van een dochter van zes is Kasper geraakt door het grote aantal kinderen dat in armoede opgroeit: “Je staat er niet wekelijks bij stil dat het er zóveel zijn. Het grijpt me aan, omdat kinderen er helemaal niks aan kunnen doen. Een steuntje in de rug is ongelooflijk belangrijk voor hun ontwikkeling en om sociaal isolement te voorkomen.” Kasper vindt dat er meer aandacht mag zijn voor kinderen die met weinig opgroeien en wat de impact daarvan is op het kind: “Mijn wens is dat een kind nooit geïsoleerd hoeft te raken door leven in armoede, of het nu vijf is of al eindexamen doet.”

Kaspers columns

Column: Bij mij thuis

Kasper van Kooten – ambassadeur van Kinderhulp – klimt regelmatig in de pen over kinderarmoede. In zijn nieuwste column in de Libelle schrijft hij over vrienden thuis uitnodigen. En wat voor stress dat met zich meebrengt, als je het kleinste huisje hebt van iedereen…

Lees verder

Column: op de eerste dag

Kasper van Kooten – ambassadeur van Kinderhulp – klimt regelmatig in de pen over kinderarmoede. In zijn nieuwste column in de Libelle schrijft hij over de dag waar iedereen zo vreselijk tegenop ziet. Laat staan als geldzorgen meespelen…

Lees verder

Tip! Meer lezen over onze andere ambassadeurs?