Nationaal Fonds Kinderhulp verwelkomt met trots Kasper van Kooten en Jasmine Sendar als ambassadeurs. Kasper en Jasmine laten hun stem horen voor de ruim 300.000 kinderen en jongeren tot 21 jaar die in ons land in armoede opgroeien. Zodat ook deze kinderen er gewoon bij kunnen horen en gelijke kansen hebben voor de toekomst. Iets dat beide ambassadeurs als ouder enorm aan het hart gaat. En voor Jasmine zelfs heel dichtbij is gekomen in de tijd dat zijzelf het financieel niet breed had.

Kasper en Jasmine voor Kinderhulp
Fotografie: Nick van Ormondt

Tijdens hun vertolking van Bob en Emily Cratchit in het tv-spektakel Scrooge Live afgelopen december kwamen Jasmine en Kasper in aanraking met Kinderhulp. Als vader van een dochter van 6 is Kasper geraakt door het grote aantal kinderen dat in armoede opgroeit: “Je staat er niet wekelijks bij stil dat het er zóveel zijn. Het grijpt me aan, omdat kinderen er helemaal niks aan kunnen doen. Een steuntje in de rug is ongelooflijk belangrijk voor hun ontwikkeling en om sociaal isolement te voorkomen.”

“En om ze het gevoel te geven dat ze gezien worden.”, voegt Jasmine toe. Ze spreekt uit ervaring. De moeder van een 15-jarige zoon heeft zelf een periode gekend waarin het financieel even niet lekker ging. Dat bracht een zekere relativering, maar ook veel stress met zich mee. Ze vervolgt: “Geldzorgen zijn een van de meest vreselijke zorgen, je draagt het altijd met je mee. Je kind vangt het vaak toch op, dat er ergens geen geld voor is. Ik ben eruit gekomen door de schouders eronder te zetten, maar ook door om hulp te durven vragen.”

Kasper en Jasmine zijn ambassadeur geworden om iets substantieels bij te dragen. Ieder op zijn/haar eigen manier, beiden met een enorme bevlogenheid. Jasmine hoopt anderen te inspireren: “Ik wil bijdragen door mijn verhaal te vertellen. Praat erover, dan zul je merken dat je echt niet de enige bent die soms geldzorgen heeft.” Kasper vindt dat er meer aandacht mag zijn voor kinderen die met weinig opgroeien en wat de impact daarvan is op het kind: “Wat armoede met het ongerepte kinderbrein doet kunnen wij ons maar moeilijk voorstellen. Mijn wens is dat een kind nooit geïsoleerd hoeft te raken door leven in armoede, of het nu vijf is of al eindexamen doet.”

Kinderhulp ambassadeurs

Kasper en Jasmine sluiten zich aan bij Marjolijn Touw en Rudolph van Veen. Samen vormen ze een enthousiast en betrokken team van ambassadeurs dat zich belangeloos inzet voor kinderen in armoede. De gezinnen en kinderen een stem geven en aandacht vragen voor het werk dat Kinderhulp doet om hen te helpen. Daar maken de ambassadeurs zich hard voor.

Wil je meer lezen over onze ambassadeurs en hun persoonlijke motivatie om hun steentje bij te dragen aan Kinderhulp? Klik hieronder voor hun persoonlijke verhaal.

Meer over onze ambassadeurs