De zomervakantie… Zes weken vol leuke dingen. Voor de meeste kinderen dan… Want een plons in een zwembadje buiten, ’s avond lekker lang buiten op de skeelers of de step, een dagje uit of een simpel ijsje: dat zit er voor ruim 300.000 kinderen in Nederland niet in. Thuis is daar simpelweg het geld niet voor.

Kinderhulp helpt hen, dankzij sponsoren en donateurs, met een beetje extra pret. Een Zomerpretpakket: een tas vol leuke spullen. Tóch een voetbal, een leesboek, een waterpistool en meer. Dingen die heel gewoon lijken, maar voor deze kinderen het verschil maken in de zomer. Zodat zij wél een keer mee kunnen doen met een watergevecht en na de vakantie op school óók iets leuks kunnen vertellen over de vakantie.

In 2020 kregen 5.000 kinderen die in armoede opgroeien een Zomerpretpakket. Zij beleefden tijdens deze zomer zo een beetje extra pret.

De impact van het Zomerpretpakket

De kinderen van Maaike kregen vorig jaar een Zomerpretpakket: een tas vol leuke spullen voor de zomer. “Ze wisten niet wat hen overkwam… ze vonden het gewéldig”. Maaike deelt, heel dapper, in een video haar verhaal.

Desiree krijgt nog tranen in haar ogen als ze vertelt wat het Zomerpretpakket betekende voor haar en haar dochter. In deze video vertelt ze hoe blij ze is dat er mensen zijn die oog hebben voor anderen die het wat minder hebben.

In 2017 was Taiza (10 jaar) 1 van de 300 kinderen die we verrasten met een Zomerpretpakket. Ze kon haar geluk niet op! Want zij brengt haar vakanties al haar hele leven door in en om het huis. Met haar moeder maakt ze het met zo min mogelijk geld toch gezellig.

Steun Kinderhulp