Ruim 300.000 kinderen en jongeren in Nederland groeien op in armoede. Dat er thuis weinig geld is, merken zij overal en altijd. Oók in de zomer. Kinderhulp helpt hen met een Zomerpretpakket: een rugzak boordevol leuke spullen en avonturen.

Een onbezorgd dagje pret in een pretpark bijvoorbeeld. Een uitje naar de bioscoop. En een leesboek, een waterpistool, voetbal en nog veel meer. Dingen die heel gewoon lijken, maar voor kinderen écht het verschil maken in de zomer. Zodat zij na de vakantie op school ook iets leuks kunnen vertellen over hun watergevecht en andere zomerse belevenissen.

Een Zomerpretpakket?

Kinderhulp gunt ieder kind een fijne zomervakantie. Ook dit jaar deelden we Zomerpretpakketten uit aan kinderen én jongeren die in armoede opgroeien. Maar liefst 7.000 pakketten!

Een Zomerpretpakket is een tas vol leuke dingen en zomerse avonturen. Bioscoopbonnen, een dagje naar een pretpark met de trein, een voetbal, wat lekkers, fijne lees- en doeboeken, knutselspulletjes, speelgoed voor buiten en nog veel meer. Teveel om op te noemen!

Naast de pakketten voor kinderen in de basisschoolleeftijd, deelden we ook speciale tienerpakketten uit voor tieners van 13-17 jaar oud. Tassen boordevol gadgets en activiteiten die leuk zijn voor tieners, zoals een gezelschapsspel, treinkaartjes, kledingbon voor een dagje shoppen, muziekboxje, waterfrisbee en opblaasbed om op weg te dromen in de zon. Want zomervakantie is fijn! Maar wordt pas echt leuk door de leuke dingen die je doet.

Persfoto uitdeelmoment Actie Zomerpret 2022 afgerond
Blije gezichtjes tijdens het uitdelen van de eerste Zomerpretpakketten in 2022

De impact van een Zomerpretpakket

Moeder Kelly kreeg een Zomerpretpakket voor haar 6-jarige zoontje Noah. Wat doet dat met haar als moeder? En met haar kind? In onderstaande video deelt ze haar dappere verhaal.

Het lijkt erop dat je onze marketing-cookies niet hebt geaccepteerd. Doe dit alsnog om deze video te kunnen bekijken.