Zomervakantie = alle tijd van de wereld + leuke dingen doen. Toch? Niet voor iedereen… Want wanneer je opgroeit in armoede is een dagje naar het zwembad, een film kijken in de bioscoop of een ijsje halen vaak niet mogelijk. Daar is thuis geen geld voor. En dat is in Nederland de werkelijkheid voor 1 op de 12 kinderen.

Ook deze zomer hopen wij duizenden kinderen een beetje extra pret te geven. Met een Zomerpretpakket! Daarvoor zijn ontzettend veel donaties nodig, want een Zomerpretpakket heeft per kind of tiener een waarde van gemiddeld € 160,-.

Help je mee?

Een Zomerpretpakket?

Kinderhulp gunt ieder kind een fijne zomervakantie. Ook dit jaar hopen we duizenden Zomerpretpakketten uit te delen aan kinderen én jongeren die in armoede opgroeien. Een Zomerpretpakket is een tas vol leuke dingen en zomerse avonturen: bioscoopbonnen, een dagje naar een pretpark met de trein, een voetbal, fijne lees- en doeboeken, speelgoed voor buiten en meer. Naast de pakketten voor kinderen vanaf 6 jaar, hebben we ook speciale tienerpakketten voor tieners van 13-17 jaar oud. De pakketten zitten vol met dingen die heel gewoon lijken, maar voor deze kinderen en jongeren net dat beetje extra pret brengen deze zomer. Want zomervakantie is fijn! Maar wordt pas echt leuk door de leuke dingen die je doet.

Alicia sprong een gat in de lucht toen ze haar Zomerpretpakket opende vorig jaar. “Ik vind de cupcakes het allerleukste. Thuis ga ik ze gelijk maken!”

De impact van een Zomerpretpakket

“Vriendjes en vriendinnetjes gingen leuke dingen doen of dagjes weg naar pretparken, en ja, dat zat er bij ons niet in…”

De kinderen van Milou & Maarten ontvingen vorig jaar een Zomerpretpakket van Kinderhulp. Tóch eens een dagje uit, naar de bioscoop, een spelletje, mooi leesboek, eigen voetbal en veel meer zomerse avonturen. Moeder Milou vertelt hoe het is om je kinderen van alles te willen geven, maar dat niet te kunnen door geldgebrek.. en hoe een Zomerpretpakket écht een verschil maakt in die lange zomervakantie!

Moeder Saïda kreeg twee jaar geleden een Zomerpretpakket voor haar vijf (pleeg)kinderen. Ze doet in onderstaande video haar dappere verhaal.