fbpx

Een goede start van het volwassen leven

Veel jongeren die verhuizen naar een eigen plek, worden ondersteund door familie. Maar als je opgroeit in armoede is dit vangnet niet vanzelfsprekend en is sparen voor je uitzet vaak niet mogelijk. Daarom is Kinderhulp er voor alle jongeren tot 21 jaar die financiële ondersteuning nodig hebben.

Lees verder

Column: op kamers

Kinderhulper Anna kwam als oud-maatschappelijk werker bij gezinnen achter de voordeur. Daar zag ze het effect van onze hulp op jongeren: “vanaf je 18e ben je bij wet volwassen, maar kun je ook al die verantwoordelijkheden dragen?”.

Lees verder

Internationale Dag van de Jeugd: jongeren in de schijnwerpers!

Jongeren zijn onze toekomst. Daarom zet de Verenigde Naties vandaag alle kinderen van 15 tot 24 jaar in de schijnwerpers tijdens de Internationale Dag van de Jeugd. Nationaal Fonds Kinderhulp zet zich onvoorwaardelijk in voor jongeren die in armoede opgroeien. Twan, Isabel, Fleur en Annelou vertelden ons hun inspirerende verhalen. En hoe Kinderhulp het verschil maakt.

Lees verder

"Nieuwe kleding maakt voor veel kinderen een groot verschil"

In Nederland groeit 1 op de 15 jongeren tussen de 18 en 21 jaar op in armoede. De impact van armoede op jongvolwassenen is groot, vertelt Johnny Versteeg, cliëntondersteuner voor de gemeente Nieuwkoop. Wat nieuwe kleding maakt volgens hem soms al een groot verschil. “Het is triest dat kinderen geen financiële middelen overhouden voor wat leuke kleding voor zichzelf.”

Lees verder

"Jongeren van 18 tot 21 jaar zijn een kwetsbare doelgroep"

Kinderen en jongeren die in een arm gezin opgroeien, komen al vroeg in het leven op achterstand. Dit blijkt uit onderzoek van de Erasmus School of Economics, waar de Volkskrant over berichtte. In het programma 'Met het Oog op Morgen' op NPO Radio 1 vertelden de 20-jarige Isabel en Irene Boersma van Nationaal Fonds Kinderhulp meer over de gevolgen van armoede onder jongeren.

Lees verder

Armoede overkomt ook jongeren. Fleur vertelt…

In Nederland groeit 1 op de 15 jongeren tussen de 18 en 21 jaar op in armoede. Dat zijn zo’n 35.000 jongeren voor wie een laptop, vervolgstudie, sportles, goede schoenen, beugel of ingerichte kamer niet vanzelfsprekend is. Hoe het is om als jongvolwassene op jezelf te gaan wonen met weinig middelen – en hoe Kinderhulp het verschil kan maken – vertelt de 19-jarige Fleur.

Lees verder