De werkloosheid, armoede en eenzaamheid onder jongeren stijgt. In Nederland groeit 1 op de 15 jongeren tussen de 18 en 21 jaar op in armoede. Dat zijn zo’n 35.000* jongeren voor wie een laptop, vervolgstudie, sportles, goede schoenen, beugel of ingerichte kamer niet vanzelfsprekend is. Kinderhulp is er ook voor hen!

Jongeren nieuws omslag 1

“117.000 jongeren raakten hun baan kwijt tijdens de eerste coronagolf”, “ook studenten vaker afhankelijk van voedselhulp” en “vooral onder jongeren groeit het aantal bijstandsontvangers”. Zomaar een greep uit enkele van de zorgwekkende nieuwsartikelen van de afgelopen week. Na alle geluiden in de media over toenemende jongerenarmoede – en na verontrustende gesprekken met jeugdhulpverleners – was Kinderhulp voorbereid op een explosie aan hulpaanvragen voor deze jongeren. Die explosie blijft vooralsnog uit.

Voor ons reden om onze hulp aan 18 tot 21 jarigen in de schijnwerpers te zetten, en van de daken te schreeuwen: wij zijn er ook voor hen. We helpen jongeren graag met iets groots, of iets kleins. Een bed en kledingkast, laptop, een bijdrage aan een vervolgstudie, sportlessen. Of tóch die warme winterjas, goede schoenen en bril. Wat er maar nodig is!

Vandaag lanceert Kinderhulp een webpagina waarop meer informatie te vinden is over jongerenarmoede. Inclusief een video waarin de 19-jarige Isabel, Twan en Fleur vertellen hoe armoede je kan overkomen als jongvolwassene, en hoe Kinderhulp het verschil kan maken.

Ga naar de pagina