fbpx

Kinderzwerfboek, welkom thuis!

Welkom thuis! Donderdag 16 juni kwam de Provincie Estafette van ons project Kinderzwerfboek aan bij de laatste provincie: onze "thuisbasis" Overijssel. Groot feest en vele leeskilometers voor álle kinderen! Ook voor kinderen die in armoede opgroeien.

Lees verder

Hoog bezoek bij Kinderzwerfboek

Wát een feestweek bij Kinderzwerfboek. Niet alleen de beroemde Igor Krulsnor, maar ook gouverneur Emile Roemer, wethouder Marjolein Moorman en oud-Kamervoorzitter Khadija Arib brachten een bezoek aan twee splinternieuwe Kinderzwerfboekstations.

Lees verder

Nationale Kinderzwerfboekdag

Op 6 oktober start de Kinderboekenweek en is het de Nationale Kinderzwerfboekdag! Ons project Kinderzwerfboek organiseert, samen met DHL, in de Kinderboekenweek een speciale dag in het Nederlands Openluchtmuseum.

Lees verder

Column: Lezen en laten lezen

"In ons land zijn er 2,5 miljoen mensen die niet goed kunnen lezen of schrijven. Voor een leesverslaafde zoals ik is dat bijna niet te bevatten! Hoe ziet je leven eruit als je dat briefje naar school van je kinderen niet kunt schrijven, een etiket in de supermarkt niet kunt lezen en (nog belangrijker) de bijsluiter van een geneesmiddel niet kunt begrijpen.

Lees verder