fbpx

Hoog bezoek bij Kinderzwerfboek

Wát een feestweek bij Kinderzwerfboek. Niet alleen de beroemde Igor Krulsnor, maar ook gouverneur Emile Roemer, wethouder Marjolein Moorman en oud-Kamervoorzitter Khadija Arib brachten een bezoek aan twee splinternieuwe Kinderzwerfboekstations.

Lees verder

Nationale Kinderzwerfboekdag

Op 6 oktober start de Kinderboekenweek en is het de Nationale Kinderzwerfboekdag! Ons project Kinderzwerfboek organiseert, samen met DHL, in de Kinderboekenweek een speciale dag in het Nederlands Openluchtmuseum.

Lees verder

Column: Lezen en laten lezen

"In ons land zijn er 2,5 miljoen mensen die niet goed kunnen lezen of schrijven. Voor een leesverslaafde zoals ik is dat bijna niet te bevatten! Hoe ziet je leven eruit als je dat briefje naar school van je kinderen niet kunt schrijven, een etiket in de supermarkt niet kunt lezen en (nog belangrijker) de bijsluiter van een geneesmiddel niet kunt begrijpen.

Lees verder

HEMA Foundation opent zwerfboekenkasten

Bijna 25% van de Nederlandse kinderen begint aan de basisschool met een taalachterstand. Veel met je kind praten en (voor)lezen maakt hierin een groot verschil. Om dit aan te moedigen, opent de HEMA Foundation, samen met de Kinderzwerboek, op 1 mei in 55 HEMA-filialen een Zwerfboekenkast. 

Lees verder