Wát een feestweek bij Kinderzwerfboek. Niet alleen de beroemde Igor Krulsnor, maar ook gouverneur Emile Roemer, wethouder Marjolein Moorman en oud-Kamervoorzitter Khadija Arib brachten een bezoek aan twee splinternieuwe Kinderzwerfboekstations.

KZB hoog bezoek 1080 x 600 px

Feestopening in Amsterdam Slotervaart

Goed nieuws! Sinds afgelopen vrijdag heeft Buurthuis Vooruit Slotervaart in Amsterdam officieel een KinderzwerfboekStation. Het was een prachtige dag.. de zon scheen, Igor Krulsnor trad op en alle kinderen waren dolenthousiast. Bovendien vereerden niet alleen RegioAmbassadeur Katinka maar ook wethouder Marjolein Moorman en oud-Kamervoorzitter Khadija Arib ons project Kinderzwerfboek met een bezoekje. Samen openden zij het KinderzwerfboekStation. De Gemeente Amsterdam laat hiermee zien dat zij volledig achter de missie van Kinderzwerfboek staan. Zo zorgen we er samen voor dat álle kinderen de mogelijkheid krijgen om mooie kinderboeken te lezen!

Zo zorgen we er samen voor dat álle kinderen mooie kinderboeken kunnen lezen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Roemer: “laat je kinderboeken zwerven!”

Door naar het volgende feestje. Woensdag 16 maart reisden we af naar Maastricht waar we genoten van de Limburgse gastvrijheid en gezelligheid. Limburg; de elfde provincie van de Kinderzwerfboek Provincie Estafette. Niemand minder dan gouverneur Emile Roemer was aanwezig bij deze feestelijke aangelegenheid. Samen met drie leerlingen van Kindcentrum Dynamiek en Igor Krulsnor opende hij een Kinderzwerfboekstation. Bovendien gaf hij het spreekwoordelijke “kinderboekenstokje” door aan zijn collega, de commissaris van de Koning in Overijssel.

Emile Roemer roept iedereen in de provincie Limburg op om kinderboeken te laten zwerven: “Lezen is hartstikke leuk. Het geeft plezier en ontspanning. Éven alles om je heen vergeten en in een andere wereld duiken. Máár lezen is ook belangrijk voor later, zodat je kan meedoen in onze samenleving. Daarom vind ik het belangrijk dat alle kinderen toegang hebben tot boeken en het plezier van lezen ontdekken.”

21 april: grote finale in Deventer

Ondertussen kijken we alvast uit naar het volgende feestje, op 21 april. Dan komt de Kinderzwerfboek Provincie Estafette aan in de allerlaatste provincie: Overijssel. Dat betekent groot feest in Deventer, het thuishonk van Kinderhulp. Commissaris van de Koning Andries Heidema en burgemeester Ron König komen ook. Samen met de kinderen van Kindcentrum Het Palet laten zij heel veel boeken zwerven. Want lezen is superbelangrijk!

Meer weten over ons project Kinderzwerfboek?

Meer nieuws

Kinderzwerfboek, welkom thuis!

Welkom thuis! Donderdag 16 juni kwam de Provincie Estafette van ons project Kinderzwerfboek aan bij de laatste provincie: onze "thuisbasis" Overijssel. Groot feest en vele leeskilometers voor álle kinderen! Ook voor kinderen die in armoede opgroeien.

Lees verder