Dat de zomervakantie op het punt staat te beginnen, betekent niet alleen dat Actie Zomerpret op volle toeren draait. Ook Actie Zomerlezen van ons project Kinderzwerfboek is in volle gang!

Nieuwsoverzicht KZB

De gevreesde “zomerdip”

Jaaaa, bijna zomervakantie! Tijd om lekker te ontspannen, bijvoorbeeld met een mooi boek. Lezen in de zomer is niet alleen ontzettend leuk en ontspannend, maar ook belangrijk voor het leesniveau van kinderen. Wist je dat kinderen – als ze in de zomer stoppen met lezen – wel 1 of 2 AVI-niveaus kunnen terugvallen? Leraren noemen dit de gevreesde “zomerdip”. Daarom zitten in ál onze Zomerpretpakketten mooie leesboeken!

Zomertour

Bovendien organiseert Kinderzwerfboek allerlei leuke activiteiten in het land, waarmee álle kinderen hun AVI-niveau op peil kunnen houden. Een zomertour met leesvoorstellingen bijvoorbeeld, door de enige echte Igor Krulsnor. Op de website van Kinderzwerfboek lees je alles over deze zomerse activiteiten.

Lees verder

Zomerbingo

Ook dagen we kinderen uit om elke dag te lezen met onze enige echte Kinderzwerfboek Zomerleesbingo! Een bingo vol leuke leesuitdagingen. Want lezen kan op een schommel, in een tent, op de wc. Lezen kan overal! En lezen is al leuk, maar met deze bingo wordt het nóg leuker.

Download gratis de bingokaart

Duik in je boekenkast

Dan een allerlaatste oproep. Duik deze vakantie eens in je boekenkast, op zoek naar kinderboeken die een nieuw leesleven verdienen. Via kinderzwerfboek.nl kun je gratis stickers aanvragen om er échte zwerfboeken van te maken. Stap dan lekker op je fiets en bezoek een KinderzwerfboekStation bij jou in de buurt om wat te halen én te brengen. Zo zorgen we er samen voor dat álle kinderen mooie kinderboeken kunnen lezen deze zomer!