Kinderzwerfboek stuurt twee keer per jaar een mooi boekenpakket naar zoveel mogelijk KinderzwerfboekStations. Daarom is er deze maand in het magazijn hard gewerkt aan het inpakken van talloze kinderboeken. Een flinke klus, want er zijn bijna 2000 pakketten aangevraagd.

Boeken kzb

De boeken zijn gedoneerd door uitgevers en schrijvers van kinderboeken en andere fondsen. Via het Centraal Boekhuis mogen uitgeverijen kinderboeken bovendien kosteloos uitslaan als deze gedoneerd worden aan Kinderzwerfboek.

Leesplezier voor elk kind

Elk boekenpakket is gevuld met verschillende titels. Deze worden met zorg gesorteerd op titel, grootte, niveau en leeftijd. Hierdoor stellen we de beste pakketten samen en is er genoeg leesplezier voor elk kind. De boekenpakketten worden eind september door DHL Parcel gratis verstuurd naar KinderzwerfboekStations in het hele land. In deze mini-bibliotheekjes kunnen kinderen in (aandachts)wijken door heel Nederland leuke boeken mee naar huis nemen en lezen. Hierna kunnen zij het boek laten zwerven, zodat andere kinderen het ook kunnen lezen.

boeken kzb 2
Foto: Medewerkers van DHL Parcel hielpen met inpakken van de boekenpakketten

Voorrang voor aandachtswijken

Door de enorme groei van het aantal KinderzwerfboekStations is de vraag naar boekenpakketten helaas groter dan het aantal dat wij kunnen maken en versturen. Bij het aanvragen van pakketten krijgen daarom aandachtswijken voorrang.

Onderdeel van Kinderhulp

Kinderzwerfboek is onderdeel van Nationaal Fonds Kinderhulp. Kinderhulp zet zich al ruim 60 jaar in voor kinderen in armoede. Deze kinderen zijn dan ook de belangrijkste doelgroep van Kinderzwerfboek. Dat is één van de redenen waarom uitgevers en schrijvers hun boeken graag doneren. Op deze manier komen kinderboeken terecht op plaatsen waar ze het hardst nodig zijn.

Meer weten over Kinderzwerfboek?