Vandaag start de Kinderboekenweek én is het Nationale Kinderzwerfboekdag! Kinderboekenschrijvers en bekende vloggers roepen iedereen op om boeken te laten zwerven. Want ieder kind moet toch kunnen lezen?

100.000 boeken uit zwerven

Nederland komt massaal in actie op 30 september: Nationale Kinderzwerfboekdag. Vele boekenkasten worden opgeruimd. Er zijn tienduizenden gratis zwerfstickers opgevraagd door scholen, organisaties, kinderen en particulieren. Ruim 40 kinderboekenschrijvers en bekende vloggers zoals Nienke Plas, Meester Jesper, Meester Sander en Elise Boers sturen zelf kinderboeken uit zwerven en roepen iedereen op om ook boeken te laten zwerven. En ook Kinderboekenuitgevers trekken het zich aan dat veel kinderen geen boeken in huis hebben. Daarom hebben de uitgeverijen samen ruim 50.000 boeken gedoneerd om op 30 september uit zwerven te gaan via onze KinderzwerfboekStations. 100.000 Kinderzwerfboeken, daar gaan we voor.

Zwerfboeken?

Kinderen die dagelijks een kwartier lezen, breiden hun woordenschat sneller uit en presteren beter op school. Helaas hebben meer dan 250.000 kinderen in de basisschoolleeftijd thuis niet genoeg leesboeken. Hierdoor is de kans groter dat ze met een taalachterstand het basisonderwijs verlaten. Daarom zorgt ons project Kinderzwerfboek er al tien jaar voor dat élk kind leuke boeken mee naar huis kan nemen om te lezen. Je vindt ze op school, in de wachtkamer, op de kinderboerderij, in de trein, in één van de 3.550 KinderzwerfboekStations. Je neemt het boek mee naar huis en als je het uit hebt, laat je het weer verder zwerven. Zwerfboeken zijn van alle kinderen!

Meedoen? De gratis zwerfstickers zijn op te vragen via www.kinderzwerfboek.nl. Hier zijn ook de locaties van KinderzwerfboekStations te vinden.