De 200 kinderen van groep 1 t/m groep 8 stonden in een lange lint die eindigde bij het schoolplein van OBS Anne Frank. Kinderboekenschrijfster Daniëlle Schothorst gaf het startschot. Op dat moment werd vanuit een DHL Streetscooter het gedicht uitgerold. Twee kinderen lazen het gedicht op terwijl deze langs het lint met kinderen rolde. De verrassing was compleet toen iedereen bij het schoolplein aankwam. Deze lag bezaaid met vele leuke kinderzwerfboeken én er was een ijscovrouw die ieder kind blij maakte met een heerlijk ijsje.

Kinderzwerfboek samenwerking met DHL 300200

Alle scholen zijn weer begonnen. Een nieuw schooljaar waarin vele kinderboeken worden gelezen. Hoe meer hoe beter! Niet alle kinderen hebben thuis boeken om te lezen. Zij kunnen een leuk boek uitzoeken bij 1 van de 3.000 KinderzwerfboekStations. Hiervoor zijn veel boeken nodig. We zijn daarom blij dat onze logistiek partner DHL samen met ons een landelijke inzamelactie organiseert.

Nederland in actie
We roepen iedereen in Nederland op om in de boekenkast te duiken en gelezen kinderboeken in te leveren bij een DHL ServicePoint in de actieweek van 16 – 21 september. Samen hopen we ruim 15.000 leeskilometers (50.000 boeken) in te zamelen. Alle boeken worden naar een centrale plaats gebracht. Vrijwilligers van DHL zullen de boeken uitzoeken en mooie pakketten maken. Deze pakketten worden nog voor de Kinderboekenweek in oktober verstuurd naar KinderzwerfboekStations in Nederland. Zo kunnen alle kinderen een leuk boek uitzoeken bij een van de 3.000 KinderzwerfboekStations in hun buurt.

“Wij zijn erg blij met de samenwerking met DHL. De logistieke kennis en kracht van DHL helpt ons enorm om boeken op die plekken te krijgen waar de boeken het hardst nodig zijn. Er zijn nog steeds kinderen die thuis weinig boeken hebben en daardoor geen leeskilometers kunnen maken. Lezen is belangrijk voor de ontwikkeling van een kind en biedt handvatten om iets te doen tegen mogelijke armoede.”, aldus Jan Wezendonk, directeur/bestuurder Nationaal Fonds Kinderhulp.

Leeskilometers maken!
Leeskilometers maken is enorm belangrijk. Kinderen die dagelijks een kwartier lezen, breiden hun woordenschat sneller uit en presteren beter op school. Ongeacht wat hun sociale of culturele achtergrond ook is. Helaas hebben nog zo’n 250.000 kinderen (in de basisschoolleeftijd) thuis niet genoeg leesboeken en bestaat de kans dat ze hierdoor het basisonderwijs met een taalachterstand verlaten. 

Wil je meer weten over ons project Kinderzwerfboek? Lees hier verder >