Basisscholen, bibliotheken, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven.. ze doen allemaal mee aan De Nationale Voorleesdagen van 20 t/m 30 januari. Ook ons project Kinderzwerfboek doet mee, en jij kunt een fantastisch Kinderzwerfboekenpakket winnen!

Voorlezen is een feest!

Of je nou voor het slapengaan een mooi verhaal voorleest of overdag samen een prentenboek bekijkt, er worden herinneringen voor het leven gemaakt. Daarnaast heeft voorlezen een positief effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip. (Voor)lezen is dus niet alleen leuk, maar ook erg belangrijk!

Dat vinden ook de organisatoren van De Nationale Voorleesdagen. Op 20 januari starten deze voorleesdagen met Het Nationale Voorleesontbijt. Talloze bekende én onbekende Nederlanders lezen voor aan peuters en kleuters om zo het voorlezen – aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen – te stimuleren. Leuk om te weten: ‘Coco kan het’ van Loes Riphagen staat als Prentenboek van het Jaar 2021 centraal deze dagen.

Kinderzwerfboek winactie

Uiteraard doet ook ons project Kinderzwerfboek mee. Of eigenlijk.. jij kunt meedoen! Hoe? Door mee te doen aan de voorleesactie via Facebook. Lees je kindje(s) (of broertje, zusje, papa, mama, poes, hond, knuffelbeer of plant…) voor uit een Kinderzwerfboek, maak een ludieke, gezellige, grappige, mooie foto en deel deze met Kinderzwerfboek. De meest originele foto wordt beloond met een fantastisch Kinderzwerfboekenpakket!

Lees meer en doe mee!

En verder?

Verder staan er nog tal van mooie voorleesactiviteiten op het programma. Bij veel KinderzwerfboekStations wordt een voorleesmoment door Stationschefs georganiseerd. Vraag het na bij het Station in jouw buurt. Ben jij zelf StationsChef? Op de website van Kinderzwerfboek kun je posters en een persberichten vinden om je voorleesactiviteit bekendheid te geven!