Op 6 oktober start de Kinderboekenweek en is het de Nationale Kinderzwerfboekdag! Ons project Kinderzwerfboek organiseert, samen met DHL, in de Kinderboekenweek een speciale dag in het Nederlands Openluchtmuseum.

Kinderzwerfboek is een bijzonder project van Kinderhulp. Want Kinderzwerfboek kom je overal tegen, in het hele land. Er bestaan inmiddels duizenden KinderzwerfboekStations mét Kinderzwerfboeken. Met deze mini-bibliotheekjes bieden we alle kinderen in (aandachts)wijken door heel Nederland de mogelijkheid om leuke boeken mee naar huis te nemen en te lezen. Hierna kunnen zij het betreffende boek laten zwerven zodat andere kinderen hetzelfde boek ook kunnen lezen.

Heb je zelf kinderboeken in de kast staan die je niet meer leest en die wel een nieuw leesleven verdienen? Breng deze boeken dan naar een KinderzwerfboekStation, zodat andere kinderen kunnen genieten van jouw boeken! Kijk op op deze kaart voor een station bij jou in de buurt.

Nederlands Openluchtmuseum

Kinderzwerfboek organiseert, samen met DHL, op de eerste dag van de Kinderboekenweek een speciale dag in het Nederlands Openluchtmuseum. Het thema van de Kinderboekenweek 2021 is ‘Worden wat je wil’. Bekijk de ambachten en beroepen van vroeger en bezoek op 6 oktober het Nederlands Openluchtmuseum. Kinderen tot en met 12 jaar die een kinderboek inleveren, mogen die dag gratis naar binnen. Via onderstaande link lees je verder over de Kinderzwerfboekdag in het Nederlands Openluchtmuseum en vind je alle informatie over het bestellen van de kaartjes!

Meer info en bestellen