Afgelopen zaterdag werd een enthousiast clubje kinderen – op uitnodiging van Kinderzwerfboek – voorgelezen door een wel héél bijzondere voorleeskampioen. Toptennister Kiki Bertens las voor in de M line brandstore te Baarn, in het kader van de Nationale Voorleesdagen.

Kiki Bertens leest voor 2

M line is trotse partner van Kinderhulp en ons project Kinderzwerfboek. De voorleesactiviteit werd dan ook georganiseerd door M line, Kinderhulp en Kinderzwerfboek tezamen. Allemaal zijn we groot fan van de Nationale Voorleesdagen. Want voorlezen is niet alleen hartstikke leuk, maar ook heel belangrijk voor de woordenschat, spelling en tekstbegrip. Bovendien helpt het om lekker te slapen. Win-win-win dus!

"Ik roep alle ouders op om voor het slapengaan een kwartiertje voor te lezen." Kiki Bertens

Kiki Bertens las een enthousiast clubje boekenwormen voor. Ze vertelt: “Een goede nachtrust is niet alleen voor sporters zoals ik belangrijk. Ook voor kinderen en hun breinontwikkeling is het cruciaal. Door voor te lezen koppelt je brein het lezen van een boek aan slapengaan, waardoor je sneller en gemakkelijker in slaap valt. Ik roep alle ouders op om voor het slapengaan een kwartiertje voor te lezen. Want wie goed slaapt, presteert overdag beter!”.

Het lijkt erop dat je onze marketing-cookies niet hebt geaccepteerd. Doe dit alsnog om deze video te kunnen bekijken.

Leestip

Kinderzwerfboek, welkom thuis!

Welkom thuis! Donderdag 16 juni kwam de Provincie Estafette van ons project Kinderzwerfboek aan bij de laatste provincie: onze "thuisbasis" Overijssel. Groot feest en vele leeskilometers voor álle kinderen! Ook voor kinderen die in armoede opgroeien.

Lees verder