Onze partner, matrassenverkoper M line, helpt Kinderhulp om kinderen die in armoede leven tóch een goede nachtrust te kunnen bezorgen. In 2020 hielpen wij ruim 5.800 gezinnen bij aanvragen omtrent de herinrichting van de slaapkamer. Partner M line doneert retour gekomen matrassen aan Kinderhulp om bij die aanvragen te hulp te schieten. Enorm waardevol!

De impact van een goed matras

Een goede nachtrust is voor iedereen belangrijk, maar juist in de kindertijd wanneer zowel het lichaam als de hersenen nog volop in ontwikkeling zijn, is goed slapen cruciaal. Kinderen die goed slapen zijn minder vaak depressief en presteren cognitief beter. Het tegenovergestelde is helaas ook waar. Te weinig, of slechte slaap, heeft directe consequenties voor het cognitief functioneren en het welzijn van het kind. “Wij komen allerlei schrijnende gevallen tegen. Kinderen die op een dun matrasje op de grond slapen omdat ouders geen geld hebben voor een echt bed. De aanvragen doen de ouders niet zelf, maar lopen via hulpverleners die bij de mensen thuis komen”, vertelt Irene Boersma van Kinderhulp.

Goede en zorgeloze nachtrust

Sharon van Kempen (Marketing Manager M line): “Als matrasmerk zeggen we vaak dat goede slaap erg belangrijk is, maar jammer genoeg is dit niet voor iedereen vanzelfsprekend. Te weinig of slechte slaap heeft directe consequenties voor het functioneren en welzijn van het kind. We vinden het erg belangrijk dat onder de aandacht te brengen en hoe kan dat beter dan in een prentenboek? Lezen voor het slapengaan is de manier om te ontspannen en je voor te bereiden naar de droomwereld. In het boek is een QR-code aangebracht waarmee onze klanten een vrijwillige bijdrage kunnen doen aan Kinderhulp. Elke bijdrage, groot of klein, is meer dan welkom.”

Meer weten over samenwerken met Kinderhulp?

Overwegen jullie een samenwerking met Kinderhulp? Ilse de Voogd denkt graag met jullie mee. Stuur een e-mail naar [email protected] of neem telefonisch contact op via 0570-611899.

download