Een goede nachtrust

Mooi nieuws! Onze nieuwe partner, matrassenverkoper M line, helpt Kinderhulp om kinderen die in armoede leven toch een goede nachtrust te kunnen bezorgen.

Lees verder

Veel jongeren gaan kopje onder

De werkloosheid in Nederland groeit. Met name onder jongeren, blijkt uit recente cijfers van het CBS. Kinderhulp is er voor kinderen én jongeren tot 21 jaar die in ons land opgroeien in armoede.

Lees verder

5000 Zomerpretpakketten!

"Jaaa, ik wou al mijn hele leven naar de bioscoop!" riep Julia (6) bij het zien van de bioscoopkaartjes in haar Zomerpretpakket. Zij is één van de 5.000 blije kinderen die dit jaar een pakket ontvangen.

Lees verder

Eerste Zomerpretpakketten uitgedeeld

Vandaag deelden we samen met wethouder van Hilversum Karin Walters de eerste Zomerpretpakketten uit via een zomerse belevingsroute op de Werf35 in Hilversum. Alicia: “Ik vind de cupcakes het allerleukste.

Lees verder

Hulp van radio 10 voor actie Zomerpret

Gerard Ekdom van Radio 10 zet zich deze week in om samen met Kinderhulp de laatste 100 Zomerpretpakketten voor kinderen in armoede mogelijk te maken. Zodat er vóór de zomervakantie maar liefst 5.000 pakketten kunnen worden verspreid.

Lees verder

'Armoede in Nederland neemt toe'

Vandaag verscheen het onderzoek ‘Kansrijk Armoedebeleid’ van het Centraal Planbureau (CPB) en het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). Hierin is onderzocht welk beleid werkt om armoede, waaronder specifiek onder kinderen, op de lange termijn te bestrijden.

Lees verder

Oproep: schrijf een ‘Bikkel Bericht’

60% van de ouders met een laag inkomen denkt dat hun kinderen weten dat er thuis weinig geld is. Daarom steekt Kinderhulp de kinderen een hart onder de riem door iedereen te vragen een ‘Bikkel Bericht’ achter te laten voor kinderen in armoede.

Lees verder