1. Hoeveel tijd kost collecteren?
  Gemiddeld ben je 1 á 2 uur bezig met collecteren. Dit hangt af van het aantal straten waar je gaat collecteren. De organisator van de collecte in je woonplaats stemt dit altijd van te voren met je af.
 2. Wanneer vindt de collecte van Kinderhulp plaats?
  De landelijke collecteweek van Kinderhulp is van maandag 20 april tot en met zaterdag 25 april 2020. De ervaring leert dat je het beste tussen 17.00 en 20.30 uur op pad kunt gaan. Dan tref je de meeste mensen thuis.
 3. Wat moet ik kunnen om te collecteren?
  Voor het collecteren is het belangrijkste dat je enthousiast bent om geld op te halen voor kinderen die in Nederland in armoede opgroeien.
 4. Wie helpt mij bij de voorbereiding?
  De organisator van de collectie in jouw woonplaats voorziet je van de benodigde informatie. En uiteraard kun je ook contact opnemen met onze landelijke collecte-organisatoren Diane Wilde en Rinske Meerdink via collecte@kinderhulp.nl of telefoonnummer 0570 – 611 899.
 5. Kan ik samen met mijn kind, vriendin of partner lopen?
  Dat kan zeker! Wil je de straat of straten opdelen? Stem dit dan even af met de organisator van de collecte in jouw woonplaats.
 6. Wat brengt een avond collecteren zoal op?
  Twee uur collecteren kan al een hele maand zwemles of een warme winterjas betekenen. Maar ook met één uur collecteren maak je het verschil voor kinderen in armoede.
 7. Waar besteedt Kinderhulp de opbrengst van de collecte aan?
  Kinderhulp helpt kinderen én jongeren tot 21 jaar die in ons land in armoede opgroeien door simpele dingen mogelijk te maken. Zoals een tweedehands fiets, een sportoutfit, een uitje en zwemles. Voor een kind betekent dit erbij horen en kunnen meedoen met leeftijdsgenootjes. In 2019 konden we mede dankzij de collecte maar liefst 125.000 keer een kind helpen!
 8. Hoeveel geld haalt Kinderhulp met de collecte op?
  In 2019 haalde Kinderhulp 650.000 euro op met de collecte. 
 9. Hoe weet ik dat de collecte-opbrengst goed wordt besteed?
  Kinderhulp heeft het CBF-keurmerk voor goede doelen van het Centraal Bureau Fondsenwerving. Het CBF ziet erop toe dat wij op een verantwoorde manier omgaan met giften. Lees verder op de website van het CBF.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Neem dan gerust contact op met onze landelijke collecte-organisatoren Diane Wilde en Rinske Meerdink via collecte@kinderhulp.nl of telefoonnummer 0570 – 611 899. Zij helpen je graag!

Beeld collecte Rinske en Diane