Wist je dat maar liefst 1 op de 12 kinderen in Nederland opgroeit in armoede? Deze kinderen gaan soms in een dun jasje en oude gympen naar school en zitten verkleumd in de klas. Daardoor is het moeilijker voor ze om zich te concentreren en mee te komen in de les. Laten we samen in actie komen voor passende winterkleding, zodat kinderen op school ‘gewoon’ meedoen. Geef ze warmte!

Doneer nu

Kinderarmoede in Nederland

De gevolgen van kinderarmoede zijn groot. Het betekent dat duizenden kinderen letterlijk in de kou staan. Sommigen doen ’s nachts geen oog dicht omdat een fatsoenlijk dekbed ontbreekt…

De stijgende prijzen in ons land zorgen voor stress en geldzorgen. Dit heeft een enorme impact op kinderen en jongeren. Verwarmingen blijven uit om kosten te besparen. En ook geld voor een warme jas of stevige schoenen ontbreekt. De kinderen maken er het beste van, maar opgroeien in armoede laat diepe mentale sporen na.

Het lijkt erop dat je onze marketing-cookies niet hebt geaccepteerd. Doe dit alsnog om deze video te kunnen bekijken.

Laten we juist in deze bijzondere tijd even stilstaan bij mensen die het niet breed hebben. Armoede kan immers iedereen overkomen. Als we samen de schouders eronder zetten, kunnen we een heleboel kinderen een warme start in het nieuwe jaar bezorgen.

Ja, ik help mee!

Ruim 1 op de 3 gezinnen die in armoede leeft, kan geen winterjas kopen voor de kinderen

Géén winterjas of winterkleding

Circa 10% van alle ouders in Nederland komt iedere maand geld tekort.* Veel van deze ouders kunnen geen winterjas, schoenen, trui en andere winterkleding aanschaffen. Terwijl de kinderen dit wél nodig hebben. Dit zorgt ervoor dat deze winter heel veel kinderen naar school gaan in kleding die niet warm genoeg is.

Leraren geven aan dat zij armoede het vaakst herkennen aan de kleding of schoenen van een leerling. Ze noemen situaties waarin kinderen op te kleine of aan elkaar getapete schoenen lopen. Of hartje winter in een dun zomerjasje op het schoolplein rennen. Wat dat kan doen met het gevoel van warmte, veiligheid en zelfvertrouwen van kinderen is onvoorstelbaar.

“Mijn kind speelt minder, omdat het warmer is om met een deken op de bank te zitten” – Moeder van twee kinderen

Wat doen wij met jouw donatie?

Wij voeren nu de campagne Geef ze warmte en willen hiermee zoveel mogelijk geld ophalen. Jouw donatie wordt omgezet in o.a.:

  • een nieuwe, warme winterjas
  • passende, stevige winterschoenen
  • een warm dekbed
  • een goed bed
  • passende, warme winterkleding

Voor € 150,- kunnen wij al 1 kind een warme start geven in het nieuwe jaar. Alle donaties zijn welkom, zodat we zoveel mogelijk kinderen kunnen helpen!

Ja, ik help mee!

Vaste donateur worden

Wij zijn erg blij met alle donaties. We krijgen daarnaast ook veel hartverwarmende reacties dat men meer wil doen. Wil jij dat ook? Word vaste donateur van Kinderhulp. Kies in het formulier in plaats van “eenmalig” voor “maandelijks” of “jaarlijks” en doneer automatisch een vast bedrag per maand of maand.

Ik word donateur

“Ik maak me zorgen dat hij straks op de koude vloer kruipt en speelt” – Alleenstaande moeder

Kijktip: Scrooge Live!

Onderdeel van onze Geef ze warmte campagne is het iconische kerstverhaal van Ebenezer Scrooge. Kinderhulp en Omroep MAX vragen samen aandacht voor kinderarmoede in Nederland. Vanuit Waalwijk wordt 15 december het televisiespektakel Scrooge Live uitgezonden! Een ontroerend en muzikaal kerstverhaal over armoede.

Wil je alvast in de stemming komen? Je kunt Scrooge Live van vorig jaar hier terugkijken.

* bron: kwantitatief onderzoek Kinderhulp (i.s.m. Potter Marktonderzoek) onder een representatieve steekproef van 400 ouders in Nederland, oktober 2023