Ben jij vanuit je werk betrokken bij een gezin met geldzorgen? Bijvoorbeeld als maatschappelijk werker, bewindvoerder, jeugdhulpverlener, verloskundige, docent of vanuit het wijkteam? En wil je hulp aanvragen voor een kind of jongere? Word aanvrager bij Kinderhulp. We helpen snel, persoonlijk en onvoorwaardelijk. Op deze pagina lees je alles over aanvragen doen bij Kinderhulp.

Direct aanvrager worden bij Kinderhulp

Kinderhulp helpt

Kinderhulp helpt kinderen en jongeren van 0 tot 21 jaar die in Nederland opgroeien in armoede. Dat doen we door simpele dingen, waar andere instanties niet mee kunnen helpen, tóch mogelijk te maken. Zodat de negatieve gevolgen van armoede verlicht worden, deze kinderen er gewoon bij kunnen horen en dezelfde kansen krijgen voor de toekomst. Ook als er thuis niet genoeg geld is.

Een opening creëren

“Een positief neveneffect: Kinderhulp helpt ons om een opening te creëren voor de verdere hulpverlening. Ouders ervaren de directe voordelen van onze hulp. En dat we iets doen aan een dringende behoefte, zoals die nieuwe fiets of goed kinderbed, heeft een positief effect op wat we verder voor het gezin doen.” – Joep, aanvrager bij Kinderhulp

Het vangnet

Al sinds 1959 helpen wij kwetsbare kinderen. Dus kan een kind niet voor hulp terecht bij fondsen als Stichting LeergeldJeugdfonds Sport & Cultuur of Stichting Jarige Job? En kan de gemeente ook niks betekenen? Dan zijn wij er voor deze kinderen. Onvoorwaardelijk. We hanteren daarbij geen inkomenseis voor ouders. Wel is het belangrijk dat jij als hulpverlener goed zicht hebt op de sociale en financiële situatie van het gezin.

Wat kun je aanvragen?

We helpen kinderen en jongeren met iets groots of iets kleins. Een fiets bijvoorbeeld, of ook eens nieuwe kleren. Een ingerichte kamer, laptop, schoolspullen, speelgoed, zwemlessen, een nieuwe bril… of wat er maar nodig is. Hieronder zie je onze hulp in 2022, opgedeeld in tien categorieën.

Web visual 800 x 300 waarmee geholpen Onze hulp in 2022 V2 1
In 2022 hielpen we 116.734 keer een kind

Goed om te weten: in 2023 is op veler verzoek de categorie ‘persoonlijke verzorging’ toegevoegd. Ook voor zaken als menstruatieproducten, zonnebrandcrème, een bijdrage voor een bezoekje aan de kapper of behandeling tegen eczeem of acné kun je bij Kinderhulp terecht.

Grote impact

“Hulp via Kinderhulp werkt in zoveel aspecten van het leven van kinderen én ouders door. De impact is groot. We nemen armoedestress weg, geven ouders wat lucht. En kinderen krijgen tóch de spullen of zorg die ze nodig hebben, zoals een beugel. Dat komt het zelfbeeld en zelfvertrouwen van de kinderen ten goede.” – Vanessa, aanvrager bij Kinderhulp

Hulp aanvragen, hoe werkt dat?

Zodra je aanvrager bent bij Kinderhulp, dien je een aanvraag in via ons aanvragenportal. Je vult in voor wie je hulp aanvraagt, welke hulp nodig is, en wat de financiële en sociale motivatie is. Binnen 5 werkdagen (maar vaak nog sneller) beoordelen we je aanvraag.

Aanvrager worden bij Kinderhulp

Meer weten?