Een goed paar schoenen, zwemles, een laptop voor schoolwerk of een fiets… Voor de ruim 300.000 kinderen en jongeren die in Nederland in armoede opgroeien is dit niet vanzelfsprekend. Voor hen collecteren ieder jaar duizenden collectanten.

Help je mee?

Collecteweek 13 t/m 19 april 2025

Door de extreme prijsstijgingen van de afgelopen tijd raken steeds meer gezinnen in Nederland in de financiële problemen. Bij Kinderhulp zien we de binnenkomende hulpvragen al maandenlang stijgen. Des te belangrijker is onze collecte in het voorjaar. We kunnen alle hulp goed gebruiken! We zijn altijd op zoek naar collectanten én mensen die willen helpen met de organisatie van de huis-aan-huis collecte. Help je mee?

impact4

Voor wie we collecteren?

Dat doen we o.a. voor kinderen als Joey (7). Hij had weinig passende kleding en liep daardoor in te kleine kleding van andere kinderen. Met een beetje hulp vanuit Kinderhulp kon de jongen nieuwe kleding kopen, goede schoenen en een winterjas. Ook heeft hij voor het eerst een pet, en wat is hij daar trots op!

“Je weet waar je het voor doet. Er zijn een hele hoop kindjes die niets krijgen, bijvoorbeeld tijdens de feestdagen, en dat doet me gewoon zeer. Ieder kind hoort wat te krijgen. Wij hebben het nu goed, maar er zijn er velen die het minder hebben. En daar doen we het voor!” – Collectant Irma
Lees meer over Irma haar ervaring als collectant.

Waar in het land zoeken wij nog organisatoren?

Op dit moment zoeken wij nog organisatoren in o.a. de volgende plaatsen: 
Arnhem (Paasberg), Berkel en Rodenrijs, Boskamp, Bunnik, Denekamp, Den Nul, Dokkum, Geertruidenberg, Hagestein, Hallum, IJsselmuiden, Katwijk, Kudelstaart, Laag-Keppel, Laren, Leersum, Maarn, Maarsbergen, Olst, Valkenheide, Welsum, Wierden, Zelhem.

Ik maak er altijd iets gezelligs van! Het is niet zoveel werk, het klaarmaken van de collectebussen is snel gedaan en ik krijg hulp van mijn moeder en medecollectanten.” – Collecte-organisator Daisy

Lees meer over Daisy haar ervaring als collecte-organisator.

Tips en veel gestelde vragen

We delen graag een aantal tips voor het collecteren met je. En heb je nog vragen over de collecte? Kijk of je antwoord tussen de veelgestelde vragen staat. En neem anders gerust contact met ons op!

Ga naar de veelgestelde vragen
Collecte PO 6

Ben jij organisator van de collecte in jouw wijk?

Klik hier om naar het Collecteweb te gaan. Met jouw persoonlijke inloggegevens vind je daar alle informatie over de collecte en jouw rol daarin. Heb je vragen? Neem contact op met de Landelijk Collecte-organisator.

Collecteren voor een specifiek project?

Je kunt ook collecteren voor een bepaald project bij jou in de buurt of de maatschappelijke organisatie waar je werkzaam voor bent. Afhankelijk van de situatie mag je dan 20% of 50% aan een eigen gekozen doel besteden.

Lees meer