Als ze kan helpen, dan doet ze dat. Irma is al 11 jaar huis-aan-huis collectant voor Kinderhulp, samen met haar dochter Daisy. Niet alleen collecteert ze met plezier, op verschillende manieren probeert ze haar medemens te steunen als ze geldzorgen hebben. Irma spreekt uit ervaring; er was een tijd waarin haar dochter en kleinkind financiële stress hadden. Daarom collecteren ze nu met volle toewijding voor kinderen en jongeren die in armoede leven.

Word jij ook collectant?

Irma deelt enthousiast over het collecteren voor Kinderhulp. Al 11 jaar gaat ze met plezier langs de deuren om geld in te zamelen voor Kinderhulp. “Je weet waar je het voor doet. Er zijn een hele hoop kindjes die niets krijgen, bijvoorbeeld tijdens de feestdagen, en dat doet me gewoon zeer. Ieder kind hoort wat te krijgen. Wij hebben het nu goed, maar er zijn er velen die het minder hebben. En daar doen we het voor!”, legt ze vastberaden uit.

"De gesprekken zijn ontzettend waardevol”

Inmiddels is het in Vollenhove algemeen bekend dat Irma en haar dochter Daisy in april weer langskomen met de collectebus. “Hoe mensen reageren is echt hartstikke leuk”, deelt Irma. Ze benadrukt het belang van het doel van Kinderhulp deelt daarbij haar persoonlijke ervaringen. “Ik leg uit dat het geld bestemd is voor gezinnen die zich geen fiets, schoolboeken of een schooltas kunnen veroorloven. We hebben het zelf ook meegemaakt. Die gesprekken zijn ontzettend waardevol; dat je ook kan vertellen waar het geld naartoe gaat”.

Irma geeft aan dat het collecteren niet moeilijk is. Het kost maar een paar uurtjes van een avond in de collecteweek om de straat op te gaan. Naast het collecteren voor Kinderhulp, organiseert ze acties voor mensen met geldzorgen en gaat ze ook langs de deuren voor andere goede doelen. Irma hoopt dat meer mensen zich opgeven als collectant of organisator. “We kunnen áltijd nog mensen gebruiken”, benadrukt ze.  “Wij vinden het in ieder geval leuk om te doen!”.

PO collecte Daisy foto met moeder Irma

Help jij ook mee?

Van 15 tot 20 april collecteert Kinderhulp voor alle kinderen en jongeren in Nederland die opgroeien in armoede. Wil jij net als Daisy ook je steentje bijdragen? We kunnen jouw hulp goed gebruiken! Word collecte-organisator in jouw wijk of woonplaats of ga langs de deuren om te collecteren voor Kinderhulp. Jouw gevulde collectebus maakt écht een verschil voor een kind.

Help je mee?

Leestip

Collecteer en maak écht een verschil

In Nederland groeit 1 op de 12 kinderen op in armoede. Deze bikkels maken er het beste van, maar merken in alles dat er thuis niet genoeg geld is. Niet voor schoenen, niet voor een bril, niet voor een fiets… voor heel veel niet. Voor al deze kinderen en jongeren collecteren wij van 15 t/m 20 april. Help jij ook mee?

Lees verder