Een fiets, warme winterjas, zwemles of zelfs een gevulde broodtrommel… Voor de 300.000 kinderen die in Nederland in armoede opgroeien is dit niet vanzelfsprekend.

Voor deze kinderen en jongeren collecteerden duizenden collectanten (dit jaar geheel digitaal) van 20 t/m 25 april 2020. De opbrengst van de digitale collecte? Ruim € 125.000. We zijn hier ontzettend trots op en blij mee. Wat een prachtig bedrag! We zijn ontzettend dankbaar voor iedereen die alsnog heeft geholpen geld op te halen voor de hulp aan kinderen die in Nederland in armoede opgroeien.

Aanmelden als collectant voor volgend jaar?

We zijn altijd op zoek naar collectanten en mensen die willen helpen met de organisatie van de collecte. We kunnen alle hulp goed gebruiken! Meld je aan via onderstaande button.

Meld je aan
impact4

Voor kinderen als Joey

Voor wie we collecteren? Dat doen we o.a. voor kinderen als Joey. Joey (7) had weinig passende kleding en liep daardoor in te kleine kleding van andere kinderen. Met een beetje hulp vanuit Kinderhulp kon de jongen nieuwe kleding kopen, goede schoenen en een winterjas. Ook heeft hij voor het eerst een pet en wat is hij daar trots op!

Online collectanten

De duizenden collectanten die zich al klaarmaakten om te collecteren, vroegen wij om in plaats daarvan een digitale collectebus aan te maken. Zo ook collectant Heidi: ”Mensen vinden het een goed initiatief, juist in deze roerige tijd”. Lees haar verhaal en het verhaal van Sarine en Karlijn via onderstaande link.

Lees verder

Tips en veel gestelde vragen

We delen graag een aantal tips voor het collecteren met je. En heb je nog vragen over de collecte? Kijk hier of je antwoord tussen de veelgestelde vragen staat. En neem anders gerust contact met ons op. Bel naar 0570-611899 of stuur een e-mail via onderstaande button.

Neem contact op

Collecteren voor een specifiek project?

Je kunt ook collecteren voor een bepaald project bij jou in de buurt of de maatschappelijke organisatie waar je werkzaam voor bent. Afhankelijk van de situatie mag je dan 20% of 50% voor een eigen gekozen doel besteden.

Lees meer
collecte 600400

Ben jij Plaatselijk Organisator?

Met jouw persoonlijke inloggegevens kan je via onderstaande link alle informatie vinden over de collecte en jouw rol daarin. Heb je vragen? Neem contact op met de Landelijk Collecte-organisator.

Ga naar het Collectenet