Een fiets, warme winterjas, zwemles, een laptop voor schoolwerk of zelfs een gevulde broodtrommel… Voor de 300.000 kinderen die in Nederland in armoede opgroeien is dit niet vanzelfsprekend. Voor deze kinderen en jongeren collecteren ieder jaar duizenden collectanten.

Collecteweek 18 t/m 23 april 2022

We zijn altijd op zoek naar collectanten én mensen die willen helpen met de organisatie van de huis-aan-huiscollecte. We kunnen alle hulp goed gebruiken! Meld je vast aan voor de collecte via onderstaande button.

Word collectant
impact4

Voor wie we collecteren?

Dat doen we o.a. voor kinderen als Joey. Joey (7) had weinig passende kleding en liep daardoor in te kleine kleding van andere kinderen. Met een beetje hulp vanuit Kinderhulp kon de jongen nieuwe kleding kopen, goede schoenen en een winterjas. Ook heeft hij voor het eerst een pet en wat is hij daar trots op!

Let op: nepcollectant in Eindhoven

We hebben helaas diverse meldingen ontvangen dat iemand namens Nationaal Fonds Kinderhulp met een collectebus langs de deuren gaat in Eindhoven en omgeving. Let op: deze persoon collecteert niet voor Kinderhulp.

Onze collecteweek is ieder jaar eind april. Pas april volgend jaar (18 t/m 23 april 2022) komen wij weer met veel plezier langs met een bus. Buiten deze periode gaan wij niet langs de deuren om te collecteren.

Belt de “collectant” bij je aan? Geef géén geld en neem direct contact op met de politie via 0800 – 8844. We hopen dat dit zo snel mogelijk stopt.

Onze digitale collectanten

De duizenden collectanten die zich vorig jaar klaarmaakten om te collecteren, vroegen wij om in plaats daarvan een digitale collectebus aan te maken. Zo ook collectant Heidi: ”Mensen vinden het een goed initiatief, juist in deze roerige tijd”. Lees haar verhaal én het verhaal van Sarine en Karlijn via onderstaande link.

Lees verder

Tips en veel gestelde vragen

We delen graag een aantal tips voor het collecteren met je. En heb je nog vragen over de collecte? Kijk hier of je antwoord tussen de veelgestelde vragen staat. En neem anders gerust contact met ons op. Bel naar 0570-611899 of stuur een e-mail via onderstaande button.

Neem contact op

Collecteren voor een specifiek project?

Je kunt ook collecteren voor een bepaald project bij jou in de buurt of de maatschappelijke organisatie waar je werkzaam voor bent. Afhankelijk van de situatie mag je dan 20% of 50% voor een eigen gekozen doel besteden.

Lees meer
Collectebus 2021

Ben jij organisator van de collecte in jouw wijk?

Met jouw persoonlijke inloggegevens kan je via onderstaande link alle informatie vinden over de collecte en jouw rol daarin. Heb je vragen? Neem contact op met de Landelijk Collecte-organisator.

Ga naar het Collectenet