Een warme winterjas, een goed paar schoenen, zwemles, een laptop voor schoolwerk of een fiets… Voor de ruim 300.000 kinderen die in Nederland in armoede opgroeien is dit niet vanzelfsprekend. Voor deze kinderen en jongeren collecteren ieder jaar duizenden collectanten.

Collectanten 2022 900600 1
Ook hele enthousiaste mini-collectanten helpen mee!

Collecteweek 15 t/m 20 april 2024

We zijn altijd op zoek naar collectanten én mensen die willen helpen met de organisatie van de huis-aan-huis collecte. Door de extreme prijsstijgingen van de afgelopen tijd raken steeds meer gezinnen in Nederland in de financiële problemen. De verwachting is dat het aantal hulpvragen verder toe gaat nemen. Ondertussen blijven de giften en donaties achter. Des te belangrijker wordt onze collecte in het voorjaar. We kunnen alle hulp goed gebruiken! Meld je vast aan voor de collecte via onderstaande button.

impact4

Voor wie we collecteren?

Dat doen we o.a. voor kinderen als Joey. Joey (7) had weinig passende kleding en liep daardoor in te kleine kleding van andere kinderen. Met een beetje hulp vanuit Kinderhulp kon de jongen nieuwe kleding kopen, goede schoenen en een winterjas. Ook heeft hij voor het eerst een pet en wat is hij daar trots op!

Tip: in deze gids op Instagram laten nog meer kinderen vol trots zien wat ze van Kinderhulp hebben gekregen.

Tips en veel gestelde vragen

We delen graag een aantal tips voor het collecteren met je. En heb je nog vragen over de collecte? Kijk of je antwoord tussen de veelgestelde vragen staat. En neem anders gerust contact met ons op!

Ga naar de veelgestelde vragen
Collectebus 2021

Ben jij organisator van de collecte in jouw wijk?

Klik hier om naar het Collecteweb te gaan.. Met jouw persoonlijke inloggegevens vind je daar alle informatie over de collecte en jouw rol daarin. Heb je vragen? Neem contact op met de Landelijk Collecte-organisator.

Collecteren voor een specifiek project?

Je kunt ook collecteren voor een bepaald project bij jou in de buurt of de maatschappelijke organisatie waar je werkzaam voor bent. Afhankelijk van de situatie mag je dan 20% of 50% voor een eigen gekozen doel besteden.

Lees meer