Een fiets, warme winterjas, zwemles, een laptop voor schoolwerk of zelfs een gevulde broodtrommel… Voor de 300.000 kinderen die in Nederland in armoede opgroeien is dit niet vanzelfsprekend. Voor deze kinderen en jongeren collecteren ieder jaar duizenden collectanten.

Dit jaar was de Kinderhulp-collecteweek van 18 t/m 23 april. Duizenden collectanten gingen op pad voor Kinderhulp. Ze werden beloond met hopelijk mooie gesprekken, volle bussen én een heerlijk avondzonnetje de hele week. Ook collecteren bijna 1.000 mensen digitaal met ons mee. Samen maakten zij écht een groot verschil voor kinderen die in armoede opgroeien.

Collectanten 2022 900600 1
Een collectant werd geholpen door drie hele enthousiaste mini-collectanten!

Help je volgend jaar ook mee?

Dat kan op meerdere manieren! Word collectant, help als organisator mee in de voorbereiding van de collecteweek in jouw wijk of doe mee met de online collecte. We kunnen alle hulp goed gebruiken! De collecteweek is in 2023 van 17 t/m 22 april.

impact4

Voor wie we collecteren?

Dat doen we o.a. voor kinderen als Joey. Joey (7) had weinig passende kleding en liep daardoor in te kleine kleding van andere kinderen. Met een beetje hulp vanuit Kinderhulp kon de jongen nieuwe kleding kopen, goede schoenen en een winterjas. Ook heeft hij voor het eerst een pet en wat is hij daar trots op!

Tips en veel gestelde vragen

We delen graag een aantal tips voor het collecteren met je. En heb je nog vragen over de collecte? Kijk of je antwoord tussen de veelgestelde vragen staat. En neem anders gerust contact met ons op!

Ga naar de veelgestelde vragen
Collectebus 2021

Ben jij organisator van de collecte in jouw wijk?

Binnenkort vind je hier de link naar het Collecteweb. Met jouw persoonlijke inloggegevens vind je daar alle informatie over de collecte en jouw rol daarin. Heb je vragen? Neem contact op met de Landelijk Collecte-organisator.

Collecteren voor een specifiek project?

Je kunt ook collecteren voor een bepaald project bij jou in de buurt of de maatschappelijke organisatie waar je werkzaam voor bent. Afhankelijk van de situatie mag je dan 20% of 50% voor een eigen gekozen doel besteden.

Lees meer