Je zorgen maken over geld. Je zoontje niet alles kunnen geven. Plaatselijk organisator Daisy begrijpt hoe het voelt. Daarom zet ze zich al 11 jaar in voor Kinderhulp, als organisator en collectant. Dankzij Kinderhulp kon ze haar zoontje verrassen met een cadeautje tijdens de feestdagen en een Zomerpretpakket tijdens de zomervakantie. “Het kan iedereen overkomen en hoe fijn is het dan, dat Kinderhulp er is”, vertelt Daisy.

Daisy gaat al 11 jaar enthousiast langs de deuren om geld in te zamelen voor Kinderhulp. Bovendien organiseert ze met plezier de collecte in haar plaats; Vollenhove. Ze maakt er altijd iets gezelligs van en samen staan ze trots stil bij het resultaat. “Het is niet zo veel werk, het klaarmaken van de collectebussen is snel gedaan en ik krijg hulp van mijn moeder of medecollectanten”, legt ze uit. Volgens Daisy reageren mensen in haar plaats erg positief op haar initiatief. Op sociale media deelt ze dat ze op pad gaat en tijdens het collecteren maakt ze graag een praatje.

Word jij ook collecte-organisator?

"We willen op deze manier iets terug doen"

Haar betrokkenheid bij Kinderhulp komt voort uit persoonlijke ervaring. “We hebben zelf ook een aantal jaren in een lastige situatie gezeten en toen werden wij geholpen”, deelt ze openhartig. “In de zomer kreeg mijn zoon van een rugtas met leuke spullen en voor pakjesavond kon ik voor hem een cadeautje halen door de steun van Kinderhulp. We zijn ontzettend dankbaar en willen graag op deze manier iets terugdoen.“

Daisy en haar moeder Irma delen de wens om zoveel mogelijk geld op te halen voor Kinderhulp. Hoewel één avondje collecteren al geweldig is, gaan zij maar liefst 5 avonden langs de deuren! Vorig jaar namen ze een stoet mee. “Afgelopen jaar is mijn zoon, samen met een klasgenootje en mijn neefjes en nichtjes mee geweest tijdens het collecteren. Ze vinden het erg leuk om mee te gaan”.

Po collecte Daisy met zoon foto 20
Collecte-organisator Daisy met haar neefje en nichtje tijdens collecteren voor Kinderhulp.

“Ik hoop dat ik dit nog heel veel jaar kan blijven doen”, vertelt Daisy. Ze moedigt anderen ook aan om zich in te schrijven als plaatselijk organisator of collectant. “Ik draag zelf de boodschap uit dat wij ook in een nare situatie terecht zijn gekomen en het iedereen kan overkomen. Daarom is het zo belangrijk wat voor elkaar over te hebben!”

Help jij ook mee?

Van 15 tot 20 april collecteert Kinderhulp voor alle kinderen en jongeren in Nederland die opgroeien in armoede. Wil jij net als Daisy ook je steentje bijdragen? We kunnen jouw hulp goed gebruiken! Word collecte-organisator in jouw wijk of woonplaats of ga langs de deuren om te collecteren voor Kinderhulp. Jouw gevulde collectebus maakt écht een verschil voor een kind.

Help je mee?

Leestip

Collecteer en maak écht een verschil

In Nederland groeit 1 op de 12 kinderen op in armoede. Deze bikkels maken er het beste van, maar merken in alles dat er thuis niet genoeg geld is. Niet voor schoenen, niet voor een bril, niet voor een fiets… voor heel veel niet. Voor al deze kinderen en jongeren collecteren wij van 15 t/m 20 april. Help jij ook mee?

Lees verder