Niets gevonden.

Onze collecte

Een fiets, warme winterjas, zwemles of zelfs een gevulde broodtrommel... Voor de 300.000 kinderen die in Nederland in armoede opgroeien is dit niet vanzelfsprekend.

Voor deze 300.000 kinderen maakten duizenden collectanten zich klaar om van 20 t/m 25 april langs de deuren te gaan om geld op te halen. Wegens het coronavirus dat Nederland in de greep houdt is de collecte echter opgeschort. Een flinke klap, omdat dit juist de gezinnen raakt die financieel krap zitten én wij nu al een stijgende tendens zien in aanvragen rondom school- en spelmaterialen. De collecte was dus hard nodig.

Daarom zijn we een digitale collecte gestart. Help je mee? Een online collectebus aanmaken kan heel gemakkelijk met je e-mailadres.

Online collecte voor kinderen als Joey

Voor wie we collecteren? Dat doen we o.a. voor kinderen als Joey. 

Joey (7) had weinig passende kleding en liep daardoor in te kleine kleding van andere kinderen. Met een beetje hulp vanuit Kinderhulp kon de jongen nieuwe kleding kopen, goede schoenen en een winterjas. Ook heeft hij voor het eerst een pet en wat is hij daar trots op!  

Nieuwe kleding voor Joey

Meld je aan voor onze volgende collecte als collectant of organisator

Je hebt een veld foutief ingevuld! Kijk welk veld gedeeltelijk rood is geworden!

Je email is succesvol verzonden, er wordt zo snel mogelijk contact met je opgenomen.

Let op: er wordt geen bevestigingsmail verstuurd!

Jeroen: “weet je wel hoeveel geld er opgehaald wordt?!”

“Waarom ik ‘ja’ zei op de vraag om te collecteren? Simpel: ik draag graag een steentje bij aan een betere samenleving. Ieder beetje - hoe klein dan ook - dat bijdraagt aan het welzijn van een kind in armoede, dat is een kleine moeite… Hoe makkelijk is het dan om je eigen straat even door te gaan en bij je buren aan te bellen? En weet je wel hoeveel geld er opgehaald wordt?! Daar kun je écht wat mee. Ik denk dat veel mensen zich daarop verkijken. Vorig jaar liep ik voor het eerst en dat viel mij best mee. Een tip: lees je goed in. Dan heb je ook écht een verhaal te vertellen. Dat is fijn én geeft stof tot leuke gesprekken.”

Jeroen van der Elst uit Deventer collecteerde in 2019 voor het eerst voor Kinderhulp, samen met zijn zoon.

 

Irene: “Niet twijfelen, gewoon doen!”

‘Niet twijfelen, gewoon doen!’ is wat Irene wil zeggen tegen mensen die tóch nog twijfelen of ze willen helpen met collecteren. “Het is zo’n kleine moeite, met 1 of 2 uur zijn we al ontzettend geholpen. En het is echt een hele leuke manier om je wijk te leren kennen! Ik probeer de tijd van de collectanten die we hebben ook optimaal te benutten. En als collectant voor Kinderhulp maak je echt het verschil. Want kinderen moeten alle ruimte hebben om kind te zijn. Ze horen geen volwassen zorgen te hebben en het is zo ontzettend belangrijk dat ze met vrienden mee kunnen fietsen naar school, op een sport kunnen, muziekles hebben of een schoolreisje mee kunnen maken.”

Irene op den Buijs – Magielsen uit Eindhoven is sinds 2013 betrokken bij Kinderhulp als collectant en als plaatselijke organisator van de collecte in haar woonplaats.

Bertie: ‘Hun nood is zo concreet!’

“Door mijn jarenlange werkervaring in de jeugdhulpverlening blijven kwetsbare kinderen mij raken. Deze kinderen zijn minder zichtbaar en worden daarom snel over het hoofd gezien. Maar hun nood is zó concreet en vanuit hun kinderjaren worden ze zó belast met belemmeringen voor hun toekomst in de volwassen wereld. Voor hen wil ik me inzetten! Wat ik bijzonder vind aan mijn vrijwilligerswerk voor Kinderhulp, is dat je ook kunt collecteren voor een specifieke maatschappelijke organisatie. Zoals de jeugdzorgorganisatie waar ik zelf heb gewerkt. Dit maakt mijn betrokkenheid nog groter. Het vrijwilligerswerk voor Kinderhulp levert mij ook heel veel mooie contacten met mensen op. Sommige mensen die ik vraag om collectant te worden aarzelen. Maar als ik vanuit mijn ervaringen vertel en hen ook vertel over de specifieke organisaties die ze met hun collecte kunnen steunen, is er tóch bereidheid om mee te doen. ”

Bertie Bakker uit Boskoop is sinds 1965 – met tussenpozen – betrokken bij Kinderhulp als collectant en plaatselijke organisator.

Tips

We delen graag een aantal tips voor het collecteren met je...

Lees verder > 

Vragen?

Hoeveel tijd het kost om te collecteren en wie je bij de voorbereiding helpt? Lees hier de antwoorden op veel gestelde vragen...

Lees verder >

Ben jij Plaatselijk Organisator?

Met jouw persoonlijke inloggegevens kan je via onderstaande link alle informatie vinden over de collecte en jouw rol daarin. Heb je vragen? Neem dan contact op met de landelijk collecte-organisator via collecte@kinderhulp.nl

Ga naar het Collectenet > 

Collecteren voor een specifiek project?

Je kunt ook collecteren voor een bepaald project bij jou in de buurt of voor de maatschappelijke organisatie waarvoor je werkzaam bent. Afhankelijk van de situatie mag je dan 20% of 50% voor een eigen gekozen doel besteden.

Lees verder >