Kinderhulp steunt kinderen en jongeren die opgroeien in armoede waar en wanneer mogelijk. Al 60 jaar lang! Dit doen we door persoonlijk en individueel hulp aan te bieden. Hulp die de negatieve gevolgen van armoede verlicht. Zodat zij aan de armoede kunnen ontsnappen en dezelfde kansen krijgen als ieder ander kind in Nederland. En dat was ook in 2019 nodig. Kinderhulp zag het aantal aanvragen voor individuele kinderen, afkomstig van intermediaire organisaties, behoorlijk groeien.

Kinderhulp grafiek aavragen

Optimale besteding middelen

De totale inkomsten over 2019 waren minder dan in 2018, maar meer dan begroot. De inkomsten in 2019 zijn verkregen uit een zestal verschillende categorie├źn:

Kinderhulp grafiek kosten

In 2019 heeft Kinderhulp 86,0% van de totale kosten besteed aan de doelstellingen (in 2018: 85,4%). Het percentage voor 2019 was begroot op 83,4%.

Kinderhulp grafiek verdeling kosten

Hiermee is niet alleen de begroting ruim behaald, bezegelen we ons CBF-Keur wederom ruim, tonen we aan zeer effici├źnt te werken, maar het allerbelangrijkste: we hebben heel veel kinderen geholpen. En daar zijn we trots op!

Meer lezen? Hier vind je ons complete jaarverslag van 2019.

Bekijk het jaarverslag 2019

Jaarverslag 2018

De missie van Kinderhulp is ervoor zorgen dat kinderen en jongeren in armoede (tot 21 jaar) er ook gewoon bij kunnen horen. Hoeveel kinderen hebben we in 2018 geholpen? Hoe verhoudt zich dat met de doelstellingen? En nog veel meer lees je terug in ons jaarverslag 2018.

Bekijk het jaarverslag