“Wat me erg raakt is dat kinderen in armoede vaak buitengesloten worden. Kinderhulp zorgt ervoor dat ze er weer bij horen. Dat geeft ze een stukje eigenwaarde, dat vind ik zó belangrijk.”

Marjolijn Touw, onder andere bekend van diverse musicals (Ciske de Rat, Sister Act) is sinds april 2016 ambassadeur van Nationaal Fonds Kinderhulp. Ze helpt het fonds om kinderen in aanraking te laten komen met kunst & cultuur en aandacht te vragen voor ons werk.

Marjolijn kijkt terug op een fijne jeugd, maar heeft het niet altijd breed gehad vroeger. “Ik kom uit een gezin van vijf kinderen en wij konden ook heel veel dingen niet als kind. De momenten dat we wél iets konden maakten mij ongelooflijk blij. Wat me erg raakt is dat kinderen in armoede vaak buitengesloten worden. Kinderhulp zorgt ervoor dat ze er weer bij horen. Dat geeft ze een stukje eigenwaarde, wat ik heel erg belangrijk vind. De kinderen zitten immers in een situatie waar ze niet zelf voor gekozen hebben, het overkomt hen. En daarom verbind ik me graag aan dit mooie doel!”

Tip! Meer lezen over onze andere ambassadeurs?