Tijdens Scrooge Live vertelde vader Robertjan over zijn geldzorgen. De stress, de dilemma’s en vooral: het allerbeste ervan maken. Vandaag deelt hij zijn dagboek. Hoe is het als je de eindjes aan elkaar moet knopen, maar ook je zoon een zorgeloze jeugd wilt geven?

“Anderhalf jaar geleden kwam ons zoontje Micah ter wereld en we zijn dolgelukkig met hem. Helaas kwam bij de geboorte van Micah ook veel stress kijken. De bevalling was zwaar en mijn partner kwam in een coma terecht. Gelukkig gaat het nu een stuk beter met haar, maar werken is nog geen optie, waardoor we het al een tijdje moeten doen met een inkomen minder. We zijn in de schulden terechtgekomen en moeten nu rondkomen van 10 euro per dag.”

Ons lichtpuntje

“Micah is echt het lichtpuntje in ons leven, alles gaat als eerste naar hem. Dit betekent voor ons dat we ’s avonds soms een droge boterham moeten eten. Dat is dan maar zo, daar moeten we genoegen mee nemen. Een warme maaltijd is meestal te duur. Door alle vaste lasten en andere kosten blijft er weinig over, waardoor we echt keuzes moeten maken. Het gebeurt regelmatig dat het geld voor het einde van de week op is, gelukkig kunnen we dan terecht bij mijn ouders voor een warme maaltijd.”

“Soms eten we ’s avonds een droge boterham”

Keuzestress en om hulp vragen

“Iets leuks als een dagje uit zit er ook niet in. Als we wat leuks met Micah willen doen nemen we hem mee naar het park of het tuincentrum. Ik zou enorm graag met hem een keer naar het zwembad gaan, hij is namelijk dol op water. Maar dat kan helaas niet, we hebben het geld er gewoon niet voor. Je wilt als ouders alles kunnen geven aan je kinderen, juist even dat dagje eruit en samen in het zwembad dobberen. Het geeft ons veel stress, dat we hem die ervaring niet zelf kunnen geven.”

“Vaak moeten we aankloppen bij mijn ouders. Naast het avondeten komen we regelmatig ook niet uit met kosten voor bijvoorbeeld luiers. We kopen altijd de allergoedkoopste luiers maar soms zijn die niet meer verkrijgbaar of is ons geld op. Micah kan natuurlijk niet met een volle luier rondlopen dus moeten we wel om hulp vragen. We vinden het erg lastig om zoveel van mijn ouders te vragen. Hoewel zij het begrijpen schamen we ons. Het liefst kloppen we daar natuurlijk niet aan, en doen we het allemaal zelf, maar het kan niet anders.”

Gezondheid en liefde

“We maken ons wel enorme zorgen over Micah zijn toekomst. We willen hem graag alles kunnen geven wat hij nodig heeft, maar met maar 10 euro te besteden per dag gaat dat lastig. Op alles proberen we te bezuinigen, naast de boodschappen ook op de energiekosten en benzine. In huis gaan er wel eens dingen stuk, maar vervangen kan nu niet. Ik verzamelde voorheen films, deze verkoop ik nu weer om wat geld bij te verdienen en belangrijke rekeningen te kunnen betalen. Met spanning kijken we naar de toekomst, we vragen ons af of Micah wel naar school of zwemles kan.”

"We willen het allerbeste voor hem"

“Alles doen we er aan, om het voor hem zo goed mogelijk te maken en om uit deze situatie te komen. We zijn enorm dankbaar voor de steun die we krijgen van Kinderhulp. Hierdoor kunnen belangrijke dingen zoals luiers en warme kleding kopen voor Micah. Maar bovenal willen we het allerbeste voor hem op het gebied van gezondheid en liefde, dat verdient hij meer dan wie dan ook.”

Lees verder…

Net als Robertjan zijn er veel meer ouders die dagelijkse armoedestress ervaren. Lees hieronder de dagboeken van andere ouders met geldzorgen.

Leestip

Het dagboek van Jayson

Tijdens Scrooge Live vertelde Jayson (20) over zijn geldzorgen. De stress, de dilemma’s en vooral: het allerbeste ervan maken. Vandaag deelt hij zijn dagboek. Hoe is het als je de eindjes aan elkaar moet knopen, en voor het eerst op jezelf wil gaan wonen?

Lees verder

Het dagboek van vader Robertjan

Tijdens Scrooge Live vertelde vader Robertjan over zijn geldzorgen. De stress, de dilemma’s en vooral: het allerbeste ervan maken. Vandaag deelt hij zijn dagboek. Hoe is het als je de eindjes aan elkaar moet knopen, maar ook je zoon een zorgeloze jeugd wilt geven?

Lees verder

Dagboek van moeder Wendy

Tijdens Scrooge Live vertelde moeder Wendy over haar geldzorgen. De stress, de dilemma’s en vooral: het allerbeste ervan maken. Vandaag deelt zij haar dagboek. Hoe is het als je de eindjes aan elkaar moet knopen, maar ook je dochter een zorgeloze jeugd wilt geven?

Lees verder