Ruim 300.000 kinderen en jongeren in Nederland groeien op in armoede. Dat er thuis weinig geld is, merken zij overal en altijd. Oók in de zomer. Kinderhulp helpt hen met een Zomerpretpakket: een rugzak boordevol leuke spullen.

Een onbezorgd dagje pret in een pretpark bijvoorbeeld. Een uitje naar de bioscoop. En een leesboek, een waterpistool, voetbal en nog veel meer. Dingen die heel gewoon lijken, maar voor deze kinderen écht het verschil gaan maken deze zomer. Zodat zij na de vakantie op school óók iets leuks kunnen vertellen over hun watergevechten en andere avonturen.

Maar liefst 7500 Zomerpretpakketten hoopten we dit jaar uit te kunnen delen. En dat is gelukt! Mét de overweldigende hulp van donateurs, sponsoren en partners natuurlijk. Namens alle kinderen en jongeren die normaal niet uitkijken naar de zomervakantie: ontzettend bedankt voor jullie steun!

“Dit is de allerleukste dag van mijn leven,” riep Verena (7 jaar).

Remia, Kinderhulp, partner van Kinderhulp, Actie Zomerpret

Wist je dat…

…Kinderhulp maandelijks circa 2000 hulpaanvragen behandelt? We helpen kinderen en jongeren bijvoorbeeld met een bijdrage aan een schoolkamp, een goede set kleding, een laptop voor huiswerk, een fiets, speelgoed of spullen om een kinder- of tienerkamer in te richten. Maatschappelijke organisaties dienen deze aanvragen in. Zij weten welke kinderen onze hulp het hardst nodig hebben, en zien erop toe dat onze hulp goed terecht komt.

Wil je graag meer weten over wat wij doen en voor wie wij dat doen? Wil je als eerste op de hoogte zijn wanneer we je hulp kunnen gebruiken of tonen wie geholpen is met jouw hulp? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

  • DD dash MM dash JJJJ
  • Kinderhulp gaat zorgvuldig met jouw persoonsgegevens om. Bekijk voor meer informatie onze privacyverklaring.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.