Supertof dat jullie als school een Heldenrun gaan organiseren! Bij Kinderhulp merken we dat het aantal aanvragen van kinderen die in Nederland in armoede opgroeien sinds de corona periode bijna is verdubbeld. Inmiddels krijgen we gemiddeld 90 aanvragen per werkdag. Er is dus heel hard geld nodig.

Hulpmiddelen voor organisatie

Op deze pagina vind je allerlei hulpmiddelen die je kunt inzetten bij de organisatie van jullie Heldenrun. Je kunt naar eigen inzicht de middelen gebruiken die bij jullie passen.

Lesmateriaal

Om de Heldenrun voor de leerlingen in een duidelijke context te plaatsen is in samenwerking met Nieuwsbegrip lesmateriaal ontwikkeld. Met deze Nieuwsbegriples krijgen de leerlingen van groep 5 tot en met 8 op hun niveau uitgelegd waarom Kinderhulp er is en wat zij zelf kunnen doen om kinderen in armoede te ondersteunen. De Nieuwsbegriples vind je via deze link.

Download de toolkit

In deze toolkit vind je onder andere een draaiboek zodat je precies weet wat er allemaal geregeld zou moeten worden. Daarnaast promotie materiaal en nog wat activiteiten zoals een kleurplaat en een masker template om mee te knutselen.

Download toolkit

Vragen?

Voor vragen kun je terecht bij Nina Smid van Kinderhulp. Zij is te bereiken via [email protected] of telefoonnummer 0570 – 611 899. Is jullie Heldenrun nog niet aangemeld bij Kinderhulp? Ook dan kun je bij Nina terecht, om dit alsnog te doen.

Heel veel succes en bovenal ontzettend veel plezier toegewenst!