Niets gevonden.

Samen voor alle kinderen

Schoolreisjes, sporten, muziekles, een verjaardag vieren of een dagje uit. Het lijkt zo gewoon dat alle kinderen in Nederland dit kunnen doen, maar niet elke ouder kan dit betalen. Ruim 300.000 kinderen groeien namelijk op in armoede. Voor de toekomst van het kind, het gezin en uiteindelijk ook de samenleving is het heel belangrijk dat ieder kind de kans krijgt om mee te doen met leeftijdsgenoten.

Daarom slaan Leergeld Nederland, Jeugdfonds Sport & Cultuur, Stichting Jarige Job en Nationaal Fonds Kinderhulp de handen ineen. Samen maken we het verschil!

Tegen armoede in 2017

Het kabinet trekt per 2017 structureel 100 miljoen extra uit voor kinderen die opgroeien in armere gezinnen. Hiervan gaat 85 miljoen naar de gemeenten en 10 miljoen naar de vier organisaties. De vier organisaties willen er via een intensieve samenwerking met elkaar en met gemeenten voor zorgen dat ook deze kinderen kunnen meedoen!

We bieden voorzieningen op het gebied van educatie, sport, cultuur, verjaardag, recreatie en overige zaken. Door het combineren van ons voorzieningenaanbod en onze verschillende methodieken om kinderen te bereiken én de inzet van private middelen kunnen we nóg meer kinderen nóg beter ondersteunen. We werken laagdrempelig en snel en kunnen maatwerk bieden om te zorgen dat ieder kind erbij kan horen!