1 op de 12 kinderen in Nederland groeit op in armoede. Stijgende energierekeningen en extreme inflatie zorgen ervoor dat steeds meer mensen en gezinnen in de financiële problemen komen. Bristol vraagt met ‘In my shoes’ aandacht voor gezinnen die het moeilijk hebben om rond te komen.

Nieuwsoverzicht Bristol stap je even in mijn schoenen 1

In het najaar van 2022 kwam Bristol in actie. Voor elk paar verkochte leren kinderschoenen schonk Bristol 5 euro aan Kinderhulp, om zo gezinnen die moeite hebben om rond te komen te steunen. De actie bleek een overweldigend succes. Het familiebedrijf zamelde met haar klanten in Nederland maar liefst € 43.973,39 in voor Kinderhulp!

Dappere getuigenissen

Daarnaast verzamelde Bristol getuigenissen. Levensverhalen van mensen die met armoede kampen. Om zo ook een gezicht te geven aan een probleem dat maar al te vaak achter gesloten deuren blijft. Verhalen zoals van vader Jeffrey. De toeslagenaffaire raakte zijn gezin genadeloos hard. “Ik heb jarenlang in dezelfde kleding gelopen, maar dat boeide me eigenlijk helemaal niet. Als mijn zoontje maar een goede spijkerbroek had”, vertelt Jeffrey.

Klik hieronder en stap in de schoenen van Maarten, Jeffrey, Nicole en Nasrien.

“…dat kun je niet uitleggen…” verklaart vader Maarten
Moeder Nasrien: “…armoede is niet zielig, je leert om te overleven…”
“…tien jaar gedacht dat ik fout zat…” vertelt vader Jeffrey, slachtoffer van de toeslagenaffaire
Moeder Nicole: “…we zijn gewoon net zo normaal als alle andere mensen…”

Nieuws