Door heel het land komen kinderen, volwassenen en bedrijven in actie voor Actie Zomerpret. Ook Squla zet zich in om kinderen een beetje extra pret te bezorgen. Dat doen ze niet alleen, want kinderen kunnen meehelpen. Speel nu de speciale quiz over Kinderarmoede, leer veel nieuwe dingen en kom tegelijkertijd in actie!

Nieuwsoverzicht Zomerpret

Leer en doneer

In samenwerking met Nieuwsbegrip heeft Squla een quiz over kinderarmoede ontwikkeld. Spelenderwijs leer je meer over kinderarmoede, de impact ervan en over wat Actie Zomerpret inhoudt. De quiz is nu te spelen voor kinderen in de groep 5 tot en met 8 in het vak Check dit. De muntjes die de kinderen verdienen door het goed beantwoorden van de vragen, kunnen ze doneren in de Squla-cadeaushop aan Kinderhulp. Squla zorgt ervoor dat dit bedrag wordt overgemaakt naar Kinderhulp.

Handen uit de mouwen

Dinsdag 13 juni reist een groep Squla collega’s af naar het Kinderhulp-pakhuis in Beusichem om mee te helpen met het inpakken van Zomerpretpakketten. Naast zomers speelgoed en tegoedbonnen voor een dagje uit, zit er in de pakketten een Squla-zomerdoeboek en een Squla-spionnenpen.

Dit is Squla

Squla is een educatief platform dat ervoor zorgt dat kinderen op een leuke manier aan de slag gaan met vakken van de basisschool. Kinderen van groep 1 t/m 8 oefenen op dit platform spelenderwijs met vakken als rekenen, taal, spelling, begrijpend lezen én meer. Door leren leuk te maken, helpt Squla kinderen te groeien en ontwikkelen.

Een blij jongetje krijgt zijn Zomerpretpakket

Actie Zomerpret

1 op de 12 kinderen in Nederland groeit op in armoede. Dat er thuis weinig geld is, merken zij overal en altijd. Oók in de zomer. Kinderhulp helpt. Met een Zomerpretpakket! Een rugzak boordevol pret en zomerse avonturen. Van strandbal tot stripboek en van bioscoopkaartjes tot dagje pretpark. Dingen die heel gewoon lijken, maar voor deze kinderen écht het verschil gaan maken deze zomer.

Leestips

Zevenduizend zomers vol pret

Dankzij onze fantastische donateurs, sponsoren, partners en vrijwilligers konden er maar liefst zevenduizend Zomerpretpakketten gevuld worden. Hartverwarmend dat hierdoor zoveel kinderen tóch kunnen genieten van een beetje extra pret deze zomer. Bedankt!

Lees verder