Niets gevonden.

Doneer nu voor Actie Pepernoot!

Eenmalig
Per maand
€ 10,-
€ 20,-
€ 40,-
€ 60,-
Anders
iDeal
Incasso
Kijk uw postcode nog eens na.
Kijk uw huisnummer nog eens na.Je dient akkoord te gaan met het verwerken van je persoonsgegevens zoals vermeld in de privacyverklaring om verder te gaan.

Ieder kind verdient toch de magie van pakjesavond?

Wow! Dankzij heel veel donaties daalt de wachtlijst hard. Van 9.893 naar 3899 inmiddels. Help je ons om ook deze laatste kinderen te helpen aan een magische pakjesavond?!
Met 20 euro maak je al een onvergetelijke pakjesavond mogelijk. Hoeveel kinderen maak jij blij? Elke euro telt!

Tot groot verdriet komt de Sint bij duizenden kinderen niks brengen op 5 december, terwijl vriendjes en buurtkinderen wél een cadeautje krijgen. Wij vinden dat zij er gewoon bij moeten kunnen horen en de beleving van pakjesavond verdienen! Daarom organiseren we, met behulp van de VriendenLoterij, al sinds 2000 jaarlijks de Actie Pepernoot.

Dit doen we voor kinderen zoals Naud, die ieder jaar weer vol verwachting zijn verlanglijstje invult. Zijn verhaal lees je hieronder.

Namens alle kinderen, bedankt voor je bijdrage!


 

 

 

 

 

Het verhaal van Naud

“Zes jaar geleden lachte het geluk me toe. Ik was zwanger van Naud en kocht samen met mijn grote liefde Diederik een prachtig huis. Op mijn werk had ik een stap teruggedaan om voor ons kindje te zorgen. Helaas werd Diederik verliefd op een ander. Ons droomhuis werd verkocht en ik stond er plotseling alleen voor met een kind, een parttime baan en een flinke hypotheekschuld.

Het is nu elke maand een puzzel: er moet eten op tafel komen en Naud heeft regelmatig nieuwe kleren nodig. De geldzorgen zijn stressvol. Ik heb slapeloze nachten als de wasmachine een raar geluid maakt… Dat wij het minder breed hebben dan zijn klasgenootjes ziet Naud inmiddels heel goed. Dat is confronterend, vooral in de decembermaand. Net als andere jaren zal het Sinterklaasfeest ook nu weer bestaan uit niet meer dan een snoepje en een kleinigheidje. Tenminste als er geen onverwachte uitgaven tussendoor komen…”

Marijke (38), de moeder van Naud (6)

* Het verhaal van Naud is gebaseerd op waarheid, wegens privacy worden een andere naam en foto gebruikt.


Blog: Het Sint-dilemma

Door Marion Wijers (senior adviseur Budgetvoorlichting en Coaching bij het Nibud).

"Sinterklaas is voor veel kinderen de spannendste en leukste tijd van het jaar. Maar wat als je geen geld hebt om daar onbezorgd aan mee te kunnen doen? Hoe leg je aan je kind uit dat Sinterklaas met zijn volle pakjesboot minder of zelfs geen cadeautjes voor hem heeft meegenomen?"

Lees verder > 

Wil je meer doen? 

Start dan een actie via ons actieplatform! Maak samen met je vrienden, buren, klasgenoten, collega’s en familie voor slechts 20 euro een onvergetelijke pakjesavond mogelijk voor een kind in armoede. Hoeveel kinderen maken jullie blij?

Lees snel verder > 

Videoboodschap

Je kan ook helpen door een videoboodschap te maken. Post deze daarna op social media en roep iedereen op mee te helpen! 

Vergeet Kinderhulp niet te taggen en deze hashtags te gebruiken: #sintkomtoveral #actiepepernoot

Wist jij dat in 2017...