“Alle kinderen in ons land zouden gelijke kansen moeten hebben. Maar omdat dit helaas niet altijd zo is, moeten we bijspringen. Ik vind dat dit hoort bij ons Nederlanderschap.”

Voor Rudolph van Veen is het onverteerbaar dat ruim 300.000 kinderen in Nederland opgroeien in armoede. En dat voor hen vanzelfsprekende dingen helemaal niet vanzelfsprekend zijn. Zoals een dagelijks ontbijt, een warme winterjas, een fiets of een cadeautje van de Sint op 5 december… 

Dat laatste liet Rudolph niet los. Als Meesterkok, Meesterpatissier en TV-kok (met ruim 20 jaar televisie-ervaring in onder andere 24Kitchen) trok Actie Pepernoot in 2017 Rudolphs aandacht. Vanaf dat moment zet Rudolph zich actief en betrokken in om Nationaal Fonds Kinderhulp in de schijnwerpers te zetten. Zo schuift hij jaarlijks aan bij RTL4 Koffietijd om over Actie Pepernoot te vertellen, en Nederland uit te leggen waarom geen enkel kindje overgeslagen mag worden met Pakjesavond. En in deze video zie je hoe Rudolph helpt met het uitdelen van de eerste Zomerpretpakketten in 2019.

Tip! Meer lezen over onze andere ambassadeurs?