Door de extreme prijsstijgingen raken steeds meer mensen in de financiële problemen. Dat betekent dat meer kinderen onze hulp nodig hebben. We zien de aanvragen voor onze hulp stijgen. Ondertussen blijven de giften van donateurs achter. Als het zo doorgaat, moeten we kinderen in armoede teleurstellen. En dat terwijl wij vaak hun laatste vangnet zijn.

Daarom doen we deze noodoproep. Wil jij kinderen in armoede helpen? Zodat zij een keer geen ‘nee’ te horen krijgen, wanneer ze schoolspullen, zwemlessen of passende schoenen nodig hebben? Ieder bedrag, groot of klein, is heel welkom!

Webafbeelding geefvoorbeelden brandbrief Concept 22 aug 2022 720 x 230 px

Help je mee?

“We hebben de centjes niet”

Wie we samen helpen? Bijvoorbeeld de kinderen van Maud. Zij vertelde ons: “Door de stijgende prijzen vliegt ons geld er elke maand doorheen. We kunnen niets meer sparen en ik koop steeds minder boodschappen. Ik loop nu met een rekenmachine door de supermarkt, om te voorkomen dat ik bij de kassa geld tekortkom. Mijn oudste dochtertje merkt het. ‘Ik weet het mama, we hebben de centjes niet’, zegt ze vaak. Als er nu iets onverwachts gebeurt, hebben we een groot probleem. Dat kunnen we gewoon niet betalen.”

Kinderhulp helpt

1 op de 12 kinderen tot 21 jaar groeit in Nederland op in armoede. Ze maken er het beste van, maar merken altijd en overal dat er thuis niet genoeg geld is. Kinderhulp helpt met iets groots, of iets kleins. Iets dat ze de kracht geeft om mee te doen. Toch een fiets, zorgeloos dagje uit, Sinterklaascadeautje, opleiding of een warme winterjas. Zodat ook deze kinderen erbij kunnen horen. Nu en in de toekomst.