Moeder Esmiralda neemt je mee in hoe het is als je de eindjes aan elkaar moet knopen, maar ook je kinderen een zorgeloze jeugd wilt geven. De stress en spanning. Maar ook hoe ze er tóch het beste van maken deze Sinterklaasperiode.

Een veilig thuis

“De afgelopen jaren waren turbulent en heftig voor mij en mijn kinderen. Na een scheiding en een periode in een blijf-van-mijn-lijf huis, wonen mijn kinderen en ik nu op onszelf. Ik doe álles om mijn kinderen een veilig thuis te geven. Maar de consequenties van het verleden zijn nog steeds merkbaar in ons gezin. Dagelijks is er veel hulpverlening bij ons betrokken. Werken is daarom nog geen optie voor mij. Mijn kinderen krijgen nu al mijn tijd en energie. Ik moet er voor hen zijn, hen weer vrolijk maken, hen weer laten zien dat zij zichzelf kunnen en mogen zijn.”

"Ik vind dat mijn kinderen alle liefde en aandacht verdienen die ik ze als moeder kan geven, zeker na alles wat zij hebben meegemaakt.”

financiële onzekerheid

“Mijn ex-man had een eigen bedrijf. Ik deed de boekhouding. Financiële onzekerheid, dat kenden we eigenlijk niet. Maar doordat ik nu niet kan werken, zit ik in de bijstand. Dat is pittig. Maar ik word steeds creatiever in het vinden van oplossingen. Continu zoek ik de beste aanbiedingen. Ook ga ik in op gratis aanbod. En ik accepteer hulp, zoals van Kinderhulp. Ondertussen kijk ik erg uit naar het moment dat ik weer kan gaan werken. Mijn eigen beautysalon starten, dat is mijn droom.”

Tóch een mooi cadeau

“Pakjesavond vieren we heel anders dan voorheen. Toch probeer ik het heel gezellig te maken op 5 december en in de weken waarin we daar naartoe leven. We zetten Sinterklaasliedjes aan en de kinderen zingen luidkeels mee. Ze staan te springen van enthousiasme als Sinterklaas op tv komt. Op die momenten vind ik het wel moeilijk. Ik gun mijn kinderen zoveel meer dan ik ze nu kan bieden. Daarom vind ik Actie Pepernoot van Kinderhulp zo bijzonder. Zo kan ik tóch een mooi cadeau voor mijn kinderen kopen. En hoef ik als moeder niet bang te zijn dat mijn kinderen op school niet kunnen meepraten over die feestelijke pakjesavond.”

Wil jij moeders als Esmiralda helpen om hun kinderen een magische pakjesavond te geven? Steun Actie Pepernoot!

Meer over Actie Pepernoot

Leestip

Dagboek van moeder Ashley

We delen het dagboek van de 29-jarige Ashley, alleenstaande moeder van drie kinderen. Ze blikt terug op de tijd waarin haar kinderen klein waren: "Financieel kon ik het niet meer rondkrijgen. En ik had dan ook nog de pech dat ik allerlei speciale dingen moest aanschaffen vanwege de tweeling."

Lees verder

Dagboek van moeder Marleen

Moeder Marleen neemt je mee in hoe het is als je de eindjes aan elkaar moet knopen, maar ook je kinderen een zorgeloze jeugd wilt geven. Ze vertelt over de vijf jaren schuldsanering, en hoe hulp van Kinderhulp écht een verschil maakte.

Lees verder