Welk kind kijkt er niet naar uit: Pakjesavond?! En ook als ouder, opa of oma is het genieten natuurlijk. De gezelligheid, zoetigheid en de blijdschap. Maar als je opgroeit in armoede (1 op de 12 kinderen in Nederland) zit een cadeautje van de Sint er niet in. Het geld is er simpelweg niet. En die blijdschap dus ook niet…

Met Actie Pepernoot willen wij zorgen dat kinderen die in armoede opgroeien tóch een cadeautje krijgen op Pakjesavond. Want het verdriet is groot voor een kind wanneer de Sint niks brengt op 5 december, terwijl vriendjes en klasgenootjes wél een cadeautje krijgen en daar natuurlijk trots over vertellen… Wij vinden dat ieder kind op 5 december een cadeautje van de sint verdient.

Help je mee?

Een magische pakjesavond

Daarom is Actie Pepernoot ontstaan. En met behulp van de vele donateurs, sponsoren en de VriendenLoterij kunnen we al sinds 2000 jaarlijks duizenden kinderen een cadeautje van de Sint bezorgen. En bovenal geven we hen samen een onvergetelijke avond, een grote glimlach, uren speelplezier en grootse verhalen voor op school.

Cadeaubon

Via maatschappelijke organisaties, die bij ons een aanvraag voor een kind indienen, krijgen hun ouders of verzorgers een cadeaubon van € 25,- om een prachtig cadeau voor Sinterklaas uit te zoeken. Dat cadeautje dat (misschien al wel tijden) op het eigen verlanglijstje staat. Op dit moment hebben we al tienduizenden aanvragen gekregen. We hopen ook dit jaar heel veel kinderen toch een magische Pakjesavond te geven.

Doe een donatie

Sylvia & Ravi

Zodra de Sint in het land is, ziet Sylvia (41) de spanning bij haar zoontje Ravi toenemen. En ook bij Sylvia zelf begint dan de stress. Want hoe leg je aan je 6-jarige zoontje uit dat Sinterklaas geen geld heeft voor zijn cadeautje? Sylvia kwam door een verkeerde partner in een Blijf-van-mijn-lijfhuis terecht. Aan de turbulente tijd hield ze psychische en lichamelijke klachten over. Daardoor is ze volledig afgekeurd om te werken. Ineens zat ze als alleenstaande moeder financieel aan de grond.

Sylvia vertelt: “Ik zou zo graag willen dat Ravi ook pakjesavond kan vieren. Ongeacht of mama wel of geen centjes heeft. Gewoon, omdat hij ook het gevoel verdient dat hij erbij hoort. Maar ik weet ook dat we volgende week gewoon weer moeten kunnen eten. Dus ik moet ieder jaar weer ‘nee’ verkopen. Het voelt alsof ik als moeder tekortschiet.”

Dankzij donaties konden we Sylvia en Ravi vorig jaar helpen. Sylvia: “Wat was dat geweldig! We aten samen pepernoten en Ravi’s gezicht straalde toen hij de zak cadeautjes openmaakte. Hij was zó blij. Die blik op zijn gezicht vergeet ik nooit meer. De week erna heeft Ravi op school honderduit over pakjesavond verteld. Zo trots was hij! Hij speelt nog bijna iedere dag met de cadeautjes.”

Doneer nu voor kinderen zoals Ravi

Hoe werkt Actie Pepernoot?

Via maatschappelijke organisaties, die bij ons een aanvraag voor een kind indienen, krijgen hun ouders of verzorgers een cadeaubon van € 25,- om een prachtig cadeau voor Sinterklaas uit te zoeken. Ouders kunnen dus niet rechtstreeks een aanvraag bij ons doen, dat wordt altijd gedaan door organisaties zoals maatschappelijk werk, bewindvoering, jeugdzorg, het sociaal wijkteam van de gemeente enzovoort. Wil je meer weten over hoe aanvragen gedaan kunnen worden? Lees hier verder, en neem gerust contact op via 0570-611899 of stuur een e-mail naar [email protected].