Welk kind kijkt er niet naar uit: pakjesavond?! En ook als ouder, opa of oma is het genieten natuurlijk. De gezelligheid, zoetigheid en de blijdschap. Maar voor 1 op de 12 kinderen in Nederland zit een cadeautje van de Sint er niet in. Het geld is er simpelweg niet. En die blijdschap dus ook niet… Met Actie Pepernoot willen wij zorgen dat kinderen die in armoede opgroeien tóch een cadeautje krijgen op pakjesavond.

Want het verdriet is groot voor een kind wanneer de Sint niks brengt op 5 december, terwijl vriendjes en buurtkinderen wél een cadeautje krijgen. Wij vinden dat ieder kind er op 5 december bij moet kunnen horen en een pakjesavond verdient!

Daarom is Actie Pepernoot ontstaan. En met behulp van de VriendenLoterij kunnen we al sinds 2000 jaarlijks duizenden kinderen een cadeautje van de Sint bezorgen. Via maatschappelijke organisaties, die bij ons een aanvraag voor een kind indienen, krijgen hun ouders een cadeaubon van € 20,- om een prachtig cadeau voor Sinterklaas uit te zoeken.

Help je mee?

Het verhaal van Jordy & Tamara

Hoe ga je de decembermaand in als er eigenlijk al niet eens genoeg geld is voor een warme maaltijd elke avond? Jordy en Tamara gaven ons, enorm moedig, een kijkje in hun leven…