Wél op zwemles kunnen, op goede gymschoenen de gymzaal in (in plaats van te kleine schoenen) of toch een warme winterjas… dit zijn vrolijke momenten in de vaak pittige levens van kinderen die opgroeien in armoede. Een bijdrage maakt dus écht een verschil! Niet alleen voor Oshean, maar voor heel veel kinderen. Dankzij een bijdrage vanuit Kinderhulp kunnen zij er zo ook bij horen. 

In 2019 steeg het aantal aanvragen dat bij ons binnenkwam met 40 procent. Om al die aanvragen te kunnen goedkeuren, is jouw steun in 2020 hard nodig. Help je mee? Doe een donatie, start een actie of word collectant

Talentontwikkeling

Oshean is een groot basketbaltalent. Hij traint elke dag voor en na schooltijd en speelt in het weekend ook nog twee wedstrijden. Topsport dus. En dat kost geld. Tijd voor een bijbaantje heeft hij zelf niet. Zijn moeder en zus helpen hem waar ze kunnen, maar alle kosten ophoesten lukte niet.

Waarom geeft kinderhulp kinderen als Oshean de kans om hun talent te ontwikkelen? En welke impact kan deze hulp op korte en lange termijn hebben? 

Carina Buit, beleidsmedewerker bij Nationaal Fonds Kinderhulp, legt het uit.