Niets gevonden.

Wél op zwemles kunnen, op goede gymschoenen de gymzaal in (in plaats van te kleine schoenen) of toch een warme winterjas… dit zijn vrolijke momenten in de vaak pittige levens van kinderen die opgroeien in armoede. Een bijdrage maakt dus écht een verschil! Niet alleen voor Oshean, maar voor heel veel kinderen. Dankzij een bijdrage vanuit Kinderhulp kunnen zij er zo ook bij horen. 

In 2019 steeg het aantal aanvragen dat bij ons binnenkwam met 40 procent. Om al die aanvragen te kunnen goedkeuren, is jouw steun in 2020 hard nodig. Help je mee? Doe een donatie, start een actie of word collectant

Een fiets voor Angelina (7)
Angelina en haar zus wilden heel graag op de fiets naar school. Maar in het gezin was hier geen geld voor. De meisjes moesten daarom overal lopend naartoe. Dankzij donateurs konden we twee (tweedehands) kinderfietsen voor hen kopen. De meisjes fietsen nu naar school én kunnen zo ook makkelijker naar vriendinnetjes in de buurt om te spelen.

Kleding voor Joey
Joey (7) had weinig passende kleding en liep daardoor in te kleine kleding van andere kinderen. Dankzij donateurs kon de jongen nieuwe kleding kopen, goede schoenen en een winterjas. Ook heeft hij voor het eerst een pet en wat is hij daar trots op!

Een nieuwe kamer voor Dylana (4)
Dylana en haar moeder moesten helemaal opnieuw beginnen. Een nieuw huis hebben ze, maar voor het inrichten was nauwelijks geld. Met een beetje hulp vanuit ons kon Dylana haar kamer toch ‘inrichten’. Ze heeft nu een bed met een vrolijk dekbedovertrek en een kast. En er kan zelfs nog een kleurtje op de muur.   

Tom (7) naar het museum
Tom is een groot fan van schilder Vincent van Gogh. Zijn vader wilde hem heel graag meenemen naar het museum, maar kan zich geen uitjes veroorloven. Dankzij jouw steun konden Tom en zijn vader toch samen met de trein naar het Van Gogh museum in Amsterdam.

Talentontwikkeling

Oshean is een groot basketbaltalent. Hij traint elke dag voor en na schooltijd en speelt in het weekend ook nog twee wedstrijden. Topsport dus. En dat kost geld. Tijd voor een bijbaantje heeft hij zelf niet. Zijn moeder en zus helpen hem waar ze kunnen, maar alle kosten ophoesten lukte niet.

 

Waarom geeft kinderhulp kinderen als Oshean de kans om hun talent te ontwikkelen? En welke impact kan deze hulp op korte en lange termijn hebben? 

Carina Buit, beleidsmedewerker bij Nationaal Fonds Kinderhulp, legt het uit.