Na een succesvolle eerste editie in Dordrecht,  tweede editie in Leeuwarden én derde editie in Dordrecht, keert Scrooge Live terug! Dit jaar hult Waalwijk zich in kerstsfeer voor dit live televisiespektakel. Na drie succesvolle jaren, slaan Omroep MAX en Nationaal Fonds Kinderhulp de handen opnieuw ineen in de strijd tegen kinderarmoede. Samen met de kijkers willen we zoveel mogelijk geld ophalen om kinderen in armoede letterlijk en figuurlijk warmte te geven. 

1 1

Kerstgedachte voor iedereen

Tijdens de uitzending wordt het prachtige kerstverhaal “A Christmas Carol” van Charles Dickens op magische wijze nieuw leven ingeblazen door beroemde acteurs, grappige cabaretiers en getalenteerde zangers. In de schijnwerpers staat niemand minder dan Ebenezer Scrooge, de steenrijke zuinigaard wiens enige liefde geld is.

Het is een verhaal over tegenstellingen tussen arm en rijk, over vriendschap, liefde en familie. Dit jaar wordt Scrooge Live opnieuw door een sterrencast naar een bijzonder live en hedendaags televisiespektakel vertaald. Binnenkort wordt bekendgemaakt wie in de huid van Scrooge kruipt en wie de andere rollen invullen.

Het wordt een muzikaal televisiespektakel vol humor en zang, nog voordat de feestdagen zijn begonnen. En daarmee het perfecte startschot voor een periode vol warmte en gezelligheid voor iedereen. En dit allemaal met een belangrijke boodschap, want met deze unieke televisie-uitzending vragen we aandacht voor kinderarmoede in Nederland. 

SAVE THE DATE: 15 DECEMBER

Scrooge Live is vrijdagavond 15 december te zien bij MAX op NPO 1. Scrooge Live wordt geproduceerd door Mediawater in samenwerking met Kinderhulp en Omroep MAX.

Geef ze warmte

Met de campagne ‘Geef ze warmte’ roept Kinderhulp – ook tijdens de televisie-uitzending van Scrooge Live – iedereen op om de kerstgedachte door te geven. Door onze krachten te bundelen kunnen we er zijn voor alle kinderen in Nederland die in armoede opgroeien en een warme winterjas, passende winterkleding of goede winterschoenen nodig hebben. Zodat niemand in de kou hoeft te staan. Kortom: een warm kerstgevoel voor iedereen!

Leestips

Het dagboek van Jayson

Tijdens Scrooge Live vertelde Jayson (20) over zijn geldzorgen. De stress, de dilemma’s en vooral: het allerbeste ervan maken. Vandaag deelt hij zijn dagboek. Hoe is het als je de eindjes aan elkaar moet knopen, en voor het eerst op jezelf wil gaan wonen?

Lees verder