Omroep MAX presenteert een bijzonder televisiespektakel: Scrooge Live. Een verrassende mix van bekende zangers en acteurs die het iconische kerstverhaal over Ebenezer Scrooge tot leven wekken. En te midden van een sterrencast speelt Kinderhulp een wel heel bijzondere rol…

Tegen het prachtige decor van de stad Dordrecht wordt Scrooge Live opgevoerd. Volledig in kerstsfeer. Het iconische kerstverhaal over Ebenezer Scrooge (naar ‘A Christmas Carol’ van Charles Dickens) gaat over sociaal onrecht en armoede. Dit – helaas nog altijd actuele – verhaal wordt op muzikale wijze verteld via nieuwe arrangementen van passende kerstnummers. Hits die iedereen thuis mee kan zingen. Kortom: een unieke beleving voor de hele familie!

De live-vertelling van Scrooge, dit jaar vanuit Dordrecht, is zondagavond 20 december 20.20 uur te zien bij MAX op NPO 1.

Update 6 november: Omroep MAX onthult de cast van Scrooge Live. Lees meer…
Update 20 december: de tv-show zit erop en het was fantastisch! Lees meer…

Geef ze warmte

Via dit meeslepende kerstverhaal, en ondersteund door prachtige muziek, vraagt het televisiespektakel Scrooge Live aandacht voor kinderarmoede in Nederland. Specifieker: voor alle kinderen in Nederland die in armoede opgroeien en een warme winterjas, passende winterkleding of goede winterschoenen nodig hebben. Wij laten hen niet in de kou staan! Het doel van de uitzending is om kinderarmoede aan de kaak te stellen en zoveel mogelijk kinderen aan nieuwe kleding te helpen. Met onze campagne ‘Geef ze warmte’ roept Kinderhulp – ook tijdens de televisie-uitzending van Scrooge Live – iedereen op om de kerstgedachte door te geven. Geef kinderen in armoede een warme start van het nieuwe jaar.

Meer weten over ‘Geef ze warmte’?
Twitter Scrooge Live

Sam& voor alle kinderen

Kinderhulp is onderdeel van Sam& voor alle kinderen. Sam& is het samenwerkingsverband tussen Leergeld Nederland, Jeugdfonds Sport & Cultuur, Stichting Jarige Job en Nationaal Fonds Kinderhulp.