Na een succesvolle eerste editie in Dordrecht, keert Scrooge Live in december 2021 terug! Omroep MAX en Nationaal Fonds Kinderhulp presenteren opnieuw een bijzonder televisiespektakel vol humor, zang en een actueel maatschappelijk thema. Met deze unieke televisie-uitzending vragen we aandacht voor kinderarmoede in Nederland.

Het lijkt erop dat je onze marketing-cookies niet hebt geaccepteerd. Doe dit alsnogstatistics, marketing om deze video te kunnen bekijken.

Tijdens de uitzending brengt een verrassende mix van bekende acteurs, cabaretiers en zangers live het iconische kerstverhaal over Ebenezer Scrooge op geheel eigen wijze tot leven. Met hulp van de kijker, hoopt Kinderhulp zoveel mogelijk kinderen in armoede een warme start te geven in het nieuwe jaar. Scrooge Live, vanuit Leeuwarden, is zaterdagavond 18 december te zien bij MAX op NPO 1. Een heerlijk begin van de feestdagen!

Muzikale speelfilm

Het iconische verhaal van A Christmas Carol van Charles Dickens – over Ebenezer Scrooge, een aartsgierigaard die armen en zieken veracht – is in binnen- en buitenland al vele malen verteld. Dit jaar wordt Scrooge opnieuw door een sterrencast naar een bijzonder live en hedendaags televisiespektakel vertaald. Scrooge Live zal eruitzien als een muzikale speelfilm, met een eigentijdse twist. Het verhaal is herschreven door cabaretier, acteur en Kinderhulp-ambassadeur Kasper van Kooten. In de editie van 2020 vertolkte hij de rol van Bob Cratchit.

Kerstbeleving voor de hele familie

Scrooge Live wordt volledig in kerstsfeer en tegen het prachtige decor van de stad Leeuwarden opgevoerd. Het verhaal wordt op muzikale wijze verteld met nieuwe arrangementen van passende kerstnummers en internationale hits, die iedereen thuis mee kan zingen. Kortom: een heerlijke kerstbeleving voor de hele familie!

Kerst in Leeuwarden
Scrooge Live wordt dit jaar uitgezonden vanuit Leeuwarden.

315.000 kinderen in armoede

Helaas is de boodschap van Scrooge Live nog altijd actueel en urgent. In Nederland leven op dit moment 315.000 kinderen en jongeren tot 21 jaar in armoede, met alle gevolgen van dien. Dat is maar liefst één op de twaalf! Onderzoek toont aan dat armoede bij een kind levenslange gevolgen kan hebben. Met Scrooge Live vragen we aandacht voor kinderarmoede in Nederland. Met deze uitzending willen we het probleem aan de kaak stellen en zoveel mogelijk geld ophalen, om deze kinderen aan nieuwe kleding te helpen. Kinderhulp vindt namelijk dat álle kinderen een beetje warmte verdienen, maar bovenal mogen ervaren dat ze belangrijk zijn en erbij horen.