Na een succesvolle eerste editie in Dordrecht én tweede editie in Leeuwarden, keert Scrooge live terug! Dit jaar hult Dordrecht zich voor de tweede keer in kerstsfeer voor dit live televisiespektakel. Omroep MAX en Nationaal Fonds Kinderhulp slaan de handen opnieuw ineen in de strijd tegen kinderarmoede. Samen met de kijkers willen we zoveel mogelijk geld ophalen om kinderen in armoede letterlijk en figuurlijk warmte te geven. 

1 1

Een televisiespektakel voor de hele familie

Tijdens de uitzending brengt een verrassende mix van bekende acteurs, cabaretiers en zangers live het iconische kerstverhaal van A Christmas Carol van Charles Dickens op geheel eigen wijze tot leven. Met als hoofdrolspeler Ebenezer Scrooge, de enorm gierige bankier die enkel om geld geeft. 

Het is een verhaal over tegenstellingen tussen arm en rijk, over vriendschap, liefde en familie. Dit jaar wordt Scrooge Live opnieuw door een sterrencast naar een bijzonder live en hedendaags televisiespektakel vertaald. Wie in de huid van Scrooge kruipt en wie de andere rollen invullen, wordt binnenkort bekendgemaakt.

Het wordt een muzikaal televisiespektakel met nieuwe arrangementen van passende kerstnummers en internationale hits, die iedereen thuis mee kan zingen: een feest voor de hele familie! En dit allemaal met een belangrijke boodschap, want met deze unieke televisie-uitzending vragen we aandacht voor kinderarmoede in Nederland. 

Save the date: 11 december

De live-vertelling van Scrooge is zondagavond 11 december te zien bij MAX op NPO 1. Scrooge Live wordt geproduceerd door Mediawater in samenwerking met Kinderhulp en Omroep MAX.

Aandacht voor kinderarmoede

In Nederland leven 315.000 kinderen en jongeren tot 21 jaar in armoede, met alle gevolgen van dien. Het aantal aanvragen bij Kinderhulp is enorm toegenomen en het probleem is dit jaar urgenter dan ooit, onder meer door de alsmaar stijgende prijzen. Het doel van de uitzending is daarom om het probleem aan de kaak te stellen en zoveel mogelijk geld op te halen om deze kinderen aan nieuwe, passende en warme kleding te helpen. Kinderhulp vindt namelijk dat álle kinderen warmte verdienen, maar bovenal mogen ervaren dat ze belangrijk zijn en erbij horen. 

Scrooge Live wordt opgevoerd tegen het prachtige decor van de stad Dordrecht. Het toenemende probleem met betrekking tot kinderarmoede is in Dordrecht extra urgent. Uit de meest recente cijfers van het CBS blijkt dat 10,1 procent van de kinderen in Dordrecht in armoede leeft. Dit is aanzienlijk hoger dan het landelijk gemiddelde van 7,5 procent. 

2 1

Geef ze warmte

Met de campagne ‘Geef ze warmte’ roept Kinderhulp – ook tijdens de televisie-uitzending van Scrooge Live – iedereen op om de kerstgedachte door te geven. Door onze krachten te bundelen kunnen we er zijn voor alle kinderen in Nederland die in armoede opgroeien en een warme winterjas, passende winterkleding of goede winterschoenen nodig hebben. Zodat niemand in de kou hoeft te staan. Kortom: een warm kerstgevoel voor iedereen!

Sam& voor alle kinderen

Kinderhulp is onderdeel van Sam& voor alle kinderen. Sam& is het samenwerkingsverband tussen Leergeld Nederland, Jeugdfonds Sport & Cultuur, Stichting Jarige Job en Nationaal Fonds Kinderhulp.

Leestip

Het dagboek van Jayson

Tijdens Scrooge Live vertelde Jayson (20) over zijn geldzorgen. De stress, de dilemma’s en vooral: het allerbeste ervan maken. Vandaag deelt hij zijn dagboek. Hoe is het als je de eindjes aan elkaar moet knopen, en voor het eerst op jezelf wil gaan wonen?

Lees verder