Moeder Saïda neemt je mee in hoe het is als je de eindjes aan elkaar moet knopen, maar ook je kinderen een zorgeloze jeugd wilt geven. De stress, de dilemma’s en vooral: er het allerbeste van maken. Wat is zomerpret voor Saïda en haar vijf kinderen?

“Als wijkverpleegkundige had ik altijd een goede baan. Ik werkte hard – en mijn man ook – waardoor we thuis nooit financiële zorgen kenden. Alles veranderde toen wij gingen scheiden. Het huis werd verkocht door de bank en ik stond met mijn kinderen op straat. Mijn zus heeft mij en mijn kinderen opgevangen totdat we iets nieuws gevonden hadden. Dat is gelukt gelukkig. Nu kan ik mijn kinderen een echt thuisgevoel geven.”

Een echt “thuis”

“Ik ben moeder van vijf kinderen. Naast de zorg voor mijn drie biologische kinderen, heb ik ook de zorg voor twee weeskinderen op me genomen. In mijn werk als wijkverpleegkundige leerde ik deze kindjes en hun ouders kennen. Toen de moeder in 2014 overleed en vervolgens ook de vader in 2016, besloot ik de broer en zus in huis te nemen. Om ze een echt “thuis” te bieden na deze verschrikkelijke gebeurtenissen. Ik zorg voor ze zoals voor mijn eigen kinderen, want zo voelt het ook. En vanaf dag één hebben mijn andere kinderen hun nieuwe broer en zus met open armen ontvangen. Hun ouders hadden niets liever gewild dan een goede toekomst voor hen. En dat probeer ik ze te geven, koste wat het kost. Die gedachte drijft me, daar haal ik heel veel kracht uit.”

“Ik wil dat mijn kinderen zich goed kunnen ontwikkelen, ondanks onze financiële situatie. Mijn vijf kinderen zitten vól kwaliteiten en krachten, en die wil ik naar boven halen. Zo is mijn jongste een ster in voetballen. Met hulp van Kinderhulp en andere organisaties kan hij tóch naar zijn voetbaltrainingen. En weer of geen weer, ik sta altijd langs de lijn. Mijn dochters zitten allebei op turnen, dat wilden ze zó dolgraag. Ik ben dankbaar voor alle hulp die we krijgen. Omdat mijn kinderen zich hierdoor tóch kunnen ontwikkelen en leuke dingen kunnen doen.”

Samenzijn het allerbelangrijkste

“Mijn dagen staan in het teken van de kinderen. Altijd. Er gaat veel zorg uit naar mijn pleegzoon, die een beperking heeft. Ik heb geen momenten voor mezelf. Als de kinderen op school zitten kook ik en doe ik de was. En zodra ze thuiskomen is het tijd voor huiswerk. Dit doen we met z’n allen samen, aan de keukentafel. Het is altijd een drukke, maar gezellige boel thuis. Dat de kinderen plezier hebben én goed hun best doen op school, dat vind ik belangrijk.”

“Samenzijn is voor ons het allerbelangrijkste in de zomervakantie. Dat is voor ons zomerpret. Dan gaan we picknicken in het park dichtbij huis. Of met de step op pad. Ik wil mijn kinderen graag laten voelen dat het ook vakantie kan zijn. Ze hoeven niet altijd te voelen dat het slecht gaat, of dat we het financiële niet hebben. Vorig jaar kregen we van Kinderhulp twee Zomerpretpakketten. Daar zaten boeken in en spellen, maar ook pretparkkaarten en nog veel meer mooie dingen. Speelgoed waar ze nog steeds mee spelen. De kinderen zullen dit nooit vergeten. En ik ook niet.”

Wil jij moeders als Saïda helpen om hun kinderen een onvergetelijke zomer te geven? Steun Actie Zomerpret!

Meer over Actie Zomerpret

Leestip

Dagboek van moeder Fiona

Tijdens Scrooge Live vertelde moeder Fiona over haar geldzorgen. De stress, de dilemma’s en vooral: het allerbeste ervan maken. Vandaag deelt ze haar dagboek. Hoe is het als je de eindjes aan elkaar moet knopen, maar ook je dochtertje een zorgeloze jeugd wilt geven?

Lees verder

Dagboek van moeder Kathlijn

Tijdens Scrooge Live vertelde moeder Kathlijn over haar geldzorgen. De stress, de dilemma’s en vooral: het allerbeste ervan maken. Vandaag deelt ze haar dagboek. Hoe is het als je de eindjes aan elkaar moet knopen, maar ook je kinderen een zorgeloze jeugd wilt geven?

Lees verder

Dagboek van moeder Lindy

Moeder Lindy neemt je mee in hoe het is als je de eindjes aan elkaar moet knopen, maar ook je kinderen een zorgeloze jeugd wilt geven. De stress, de dilemma’s en vooral: er het allerbeste van maken. Wat betekent 'Geef ze warmte' voor Lindy en haar drie zoons? Lindy vertelt.

Lees verder